אני שמחה לשמוע שאת עושה עבודה עם
פחד. אני שמחה שאת מוצפת, כי זה אומר שאת לא מדחיקה. מי שמדחיקה, ומצליחה איכשהו לא להיכנס למקומות האלה, הרבה פעמים מוצפת ב"בום"|פצה| גדול ממש לקראת הלידה או במהלכה, כי מתישהו הדברים האלה יוצאים החוצה (אפקט של סיר לחץ). אני רוצה לומר לך כמה דברין, ואם צרתי, נוכל לפתח אותם: * היולדות הכי "טבעיות" בארץ, אלו שהן היום מיילדות או מובילות בתחום המיילדות או ההכנה ללידה, עברו בעצמן חוויות קשות בלידה ראשונה וחוויות מתקנות בלידה שניה. תסתכלי על הסיפור של גילה רונאל או נעמי גטניו. אחת עשתה קיסרי ואחת לידה סופר-אפידורלית לפני הטבעית. המיילדת שאני למדתי אצלה להיות מדריכת הכנה ללידה - ילדה 3 פעמים בקיסרי, אף פעם לא ואגינלי. מה נאי מנסה לומר? - שיש סיכוי טוב לחוויה מתקנת, אם תסכימי לעבוד על עצמך ועל הפחדים שלך, ותגיעי עם מוכנות אחרת ללידה. * תעבדי עם אפינו. זה נותן המון ביטחון, המון חוויה של תשומת לב לאיזור הנרתיק, לאיך זה מרגיש בפנים, ליכולת של הפרינאום להתרחב, לחוויה של ללחוץ משם משהו. ככל שיהיה לך יותר ביטחון ביכולת שלך ובגוף שלך שאת יכולה, כך זה יהפוך למציאות שלך. * תשקלי בחום את הקורס של "דבש מסלע". זה מחשבה לטווח הרחוק יותר. * הכאב - נכון, הוא גדול וחזק ולפעמים גם נורא. אבל - הוא תחום בזמן. לידה זו לא חוויה שנמשכת נצח, למרות שזה לפעמים נדמה ככה. זה נגמר, ועובר, ואחרי שיולדים ואגינלית, את בהתאוששות מלידה רגילה ולא מניתוח, ויש לזה המון משמעות על הרבה תחומים. * ועם הכל - גם אם יהיה קיסרי, מתוך מקום של בחירה, זה לא דבר רע. קיסרי זה אמצעי. נכון, פחות סימפטי, אבל מה שיותר חשוב הוא אמא בריאה ותינוק בריא. את יכולה לדבר עם "יעל של שניים", שאחרי קיסרי אחד התכוננה לטבעית ובסוף בחרה בקיסרי נוסף (תקראי את סיפור הלידה, הוא נהדר). את יכולה לדבר עם נשים שעשו ויבאק מוצלח, כמו יולי154, tonti ועוד - ולראות שזה אפשרי. גם הלידות שבהן מתארות נשים "איבוד שליטה" על עצמן, שהוביל להתערבויות רפואיות קיצוניות, כמו ואקום או ניתוח. טוב, ניסיתי לזרוק רעיונות, יצא לי קצת ארוך.