פחד מהצלחה

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
גם אני יש לי דעה

לדעתי, אין כזה דבר פחד מהצלחה. זה הכל פחדים מכשלון, מכשלונות. פחד של לא להצליח, פחד של כשלון התדמית שנבנתה, פחד מהצורך לעבוד יותר קשה... למה זה נראה לי חשוב? בגלל שלמיטב הבנתי פתרון נכון מתחיל בניתוח נכון. ואז ניתן לדבר על משמעות הכשלון והמחיר שלו. מה שכתבה דפנה: "באיזה זכות אני אצליח כשאבא שלי היה ממורמר כל חייו כי לא הצליח להגשים את עצמו?" מעלה נושא אחר והוא חסימות - נושא ששונה מפחדים וצריך להתמודד איתו אחרת. דיון מעניין בפני עצמו. זו דעתי, מה אתם חושבים? עדי

dafnasalan

New member
להצלחה כמו לכישלון יש מחיר וזה שונה

לדעתי כן צריך להפריד בין שניהם.כפי שכתבו בפורום יש מחיר להצלחה ויש מחיר לכישלון וצריך לזהות אצל המתאמן את זה. לגבי מה שאני כתבתי זה לא רק נובע מחסימות זה גם נובע מלקיחת אחריות על האושר/הצלחה של אנשים אחרים. אתם לא מכירים את זה שאנשים לוקחים אחריות על כל דבר גם מה שלא תמיד בשליטתם? אנשים ש"כל העולם על הכתפיים שלהם". אני נתקלתי בזה באימון.גם כאן צריך לשים מחיר לעומת תועלת ולשאול את השאלה המתבקשת האם אתה רוצה/מוכן לבחור בדרך אחרת. דרך אגב יש המון תועלת בלהיות כזה : להיות אהוב,להיות בשליטה,וכו' השאלה אם יש מודעות לכך ואם המחיר עולה על התועלת.

התשובה הלא נכונה

הי עדי, למרות שנראה ששאלת שאלה ספציפית השאלה תאורתית ולכן כל מה שתקבל אלו תשובות תאורתיות, ומכיוון שאין נקודת יחוס "במציאות" לשאלה שלך, כל אחד מביא תשובות מהעולם הפרטי שלו אז הנה עוד תשובה מעולמו של עוד מאמן וודאי שלא התשובה הנכונה
שני ספקטים לשאלה 1. הצלחה-כישלון 2. פחד לכל מטבע יש שני צדדים כידוע אך באופן מעורר השתאות עדיין יש רק מטבע אחד (אז מה יש במציאות, שניים או אחד?) לכל ציפיה יש אכזבה לכל למעלה יש למטה לכל ימין יש שמאל ולכל הצלחה יש כישלון למען הדגש והבהירות, אין מישהו שיש לו תפיסת עולם על הצלחה ללא תפיסת עולם על כישלון שהרי הצלחה במהותה (כמו כל צד אחד של מטבע) מוגדרת ביחס לכישלון (הצד השני של המטבע) הצלחה או כישלון הם רק ניואנס המתייחס לשאלה על איזה צד של המטבע אתה שם פוקוס אבל אל לך לטעות גם אם הפוקוס נמצא בצד ההצלחה התודעה ערה (אולי לא בהירה אך ערה) לעובדה שיש גם צד שני , כישלון מכאן שבמהותם "פחד מכישלון" ו"פחד מהצלחה" נמצאות על אותה משבצת. עכשיו מהו פחד? פחד נובע מקונפליקט, הקונפליקט הוא בין "המציאות" לבין אי אלו הנחות יסוד שלא תמיד מודעים להם (עולים אוטומטית בהקשרים מסויימים) לדוגמא - מה ההצלחה דורשת ממני להיות לעומת הנחת יסוד בנוגע למהותי (אני כזה וכזה) = יגיע כישלון או ההצלחה גורמת X , בחיי יש Y - הנחת יסוד - X לא הולך עם Y = שוב יגיע כישלון הפחד הוא החור השחור של התודעה, המקום שהתודעה לא יכולה להכיל את המציאות כמו שאנו מסוגלים לראות אותה כמו חור שחור ששואב כל מה שבא איתו במגע כך נדמה לנו שאם נביט לקונפליקט הזה בעיניים ונראה מי ימצמץ ראשון ניבלע בתוכו ונאבד. האמת (שכמובן איננה קיימת) שבמציאות אין קונפליקטים רק אהבה, הרמוניה מושלמת, קונפליקטים ופחדים אנחנו המצאנו בנסיונני המגוכך להבין באופן לוגי את המציאות שמולנו במקום לקבל אותה כפי שהיא מופיעה ולא יותר. ועל זה נאמר - קל להגיד ודורש הרבה תירגול על מנת ליישם. להבין את המציאות באופן לוגי זו דרך פרקטית אך רחוקה מלהיות מושלמת. אם רצית תשובות לפתרון בעית הפחד - השתמש בלוגיקה על מנת לחקור את העולם אך אל תאחז בה כאמת.

Yin

New member
תשובה לוגית

נדמה לי שהשאלה היא פילוסופית ולא תאורטית. אני נתקל בנושא הזה באימונים. לגבי כשלון והצלחה כפנים שונים של אותו הדבר - נדמה לי שזה ממש לא כך. אפילו אומר שכשלון הוא הצלחה שלא יודעים עדיין למדוד אותה. מה הוא כשלון? עדי

ובהמשך לכך

השתמשתי במושג הצלחה-כישלון ולא הצלחה וכישלון, ושאלתי "אם למטבע אחד יש שני צדדים, מה יש בפועל דבר אחד או שני דברים?" ואולי כדי להיות קרוב יותר לעולם המושגים המוכר - יתכן ומושג "הצלחה-כישלון" הוא בעצם "הערכה" (עצמית, ביצועית וכו')

למעלה