פחד מילדים

לדעתי כל מילה "לגיטימית" עם הזמן

הופכת לעלבון. הדוגמא הבולטת ביותר לטעמי הם הכושים-שחורי-אפרו אמריקאים blacks-niggers-Afro American כל אחת מהמילים היתה מילה לגיטימית, עד שהפכה למילת גנאי והוחלפה במילה לגיטימית אחרת

isola bella

New member
פחדים וילדים

היי אמיר אני מזדהה עם חלק מדבריך. * לגבי סטייה מדרכי,אני בהחלט מקבלת כל 'סטייה' אם היא עושה טוב לבן אדם כל עוד לא מדובר בלפגוע פיזית ו/או נפשית באחרים . למשל,אם ילדי יצטרף אל משמרות הצניעות של בני ברק אחרי שחזר בתשובה ו/או יבחר להתנתק ממני אמו החילונית כי אני 'מביישת' אותו,אני מאוד אכאב. אני אקווה בכל מאודי שהחינוך שהשתדלתי לטעת בילדי (שלא יהיו!),קרי: סובלנות קבלה וכבוד כלפי השונה באשר הוא,ימשיך גם אחרי ההתחרדות,שהרי לא חסרים חוזרים בתשובה שבזים לחילוניותם לשעבר ומתנתקים מהוריהם. *לגבי הרגשה של פחד מבגידת הצאצא/ים, אני די מזדהה עם מה שמג'יק גירל כתבה,שישנן כל כך הרבה וריאציות אפשריות לבגידה מצד הצאצאים שזה מפחיד... שהרי אין לנו באמת שליטה על טיב אישיותם ו/או נסביות החיים שיהיו להם... * לגבי הפחד ללדת ילד שהוא נכה זה בפירוש אחד מ(תת) הסיבות שלי לאי רצון ללדת ילדים. (סיבת הגג לתת סיבה זו היא פחד מלהכניס לחיי עוד מימד של חוסר שליטה ולדיה והריון זה מימד מאוד מובהק של חוסר שליטה אחרת לדעתי לא היו כל כך הרבה בדיקות שנועדו לנסות ולצפות את גורל ההריון/היילוד). איזולה בלה

הרמינה 1

New member
פחד

אולי בסופו של דבר הכל מסתכם בפחד מאובדן שליטה - על החיים שלך ועל מי יהיה ילדך.

isola bella

New member
להרמינה

היי הבאת ילד לעולם (כמו גם אימוץ) אכן מכניסים לחיים מימד (ומובהק!) נוסף של חוסר שליטה לחיים. יצא לי לעיין כאן ברשימת שאלות נפוצות באילו סיבות נקבו כאן חלק מאנשי הפורום באי רצונם להביא ילדים.הרושם האישי שלי היה שאצל הרוב חזרה הסיבה (בוריאציה כזו או אחרת) בלאבד שליטה על החיים/על מי יהיה ילדך וכו'. אז כן אני מסכימה שפחד מאובדן שליטה היא סיבה מספיק גדולה לא לרצות שיהיו לך ילדים (וכן זו בהחלט אחת הסיבות המובהקות שלי עצמי לא להכניס לחיי ילדים),אבל אני לא מסכימה עם מה שכתבת 'אולי בסופו של דבר', כי לכולנו (או למצער מרביתנו) יש עוד סיבות מובהקות נוספות בנפרד מהפחד לאבד שליטה,ואני סמוכה ובטוחה שאנשים כאן (כמו אני) שמנו את סיבותיהם מנו רק חלק מסויים כי ישנו גם רובד שהוא יותר מדי אישי מכדי לכתוב עליו כאן. איזולה בלה

למעלה