פטור ממכס לתושבים חוזרים?

שםזמני3

New member
פטור ממכס לתושבים חוזרים?

שלום, יש לי שאלה לגבי הפטור מהמכס לתושבים חוזרים.

הייתי קצת יותר משנתיים בקנדה ואני חוזרת עכשיו לארץ, קיבלתי אישור תושב חוזר ממשרד הקליטה. בגלל שהדואר והמכולות מקנדה לישראל נורא יקרים החלטנו פשוט לטוס עם המון מזוודות (משהו כמו 12 מזוודות, ואנחנו משפחה עם שני ילדים). אז מן הסתם נצטרך לעבור במסלול האדום בשדה התעופה (איזה פחד, אף פעם לא עשיתי את זה)

ואין לי מושג מה אני צריכה להראות להם (איפשהו היה כתוב שאני צריכה להביא איתי קבלות כדי לקבל את הפטור/הנחות מהמכס. זה נכון?). ועל מה יש לי פטור ממכס, אם בכלל. ניסיתי לקרוא באתר של המכס, אבל אני לא מצליחה לגמרי להבין מה רוצים ממני שם. אנחנו לא מביאים איתנו שום דבר יותר מדי גדול, אבל כן יהיו לנו כמה מחשבים ניידים (שרק אחד מהם קנינו כאן), סמארטפונים, מצלמות. בקיצור דברים שבדרך כלל משלמים עליהם מכס.

אולי במקרה יש למישהו כאן מושג מה אני אמורה לעשות כדי לשלם כמה שפחות בכניסה ולבלות במכס כמה שפחות זמן?

תודה

פגי1

New member
באמת לא ברור מה שהם כותבים

אם אפשר לייבא שני מחשבים ושתי טלויזיות ללא מכס,מה החוק במחשבים נלווים,?למרות שכל הזמן עוברים במסלול ירוק עם מחשב אישי,לא ברור?
מחשב חדש,צריכה להיות קבלה,בכל קרה,פטור אישי של 220$ לכל אדם נכנס,אבל אין אפשרות לצרף מספר נכנסים,12 מזוודות רק באל-על ולא בשום
חברה אחרת,ורק בקניית כרטיס הלוך,שהוא יקר כמובן,ולציין תושב חוזר,אני אבדוק אצל מי שחזר לאחרונה

פגי1

New member
בררתי בשבילך

שפחה שחזרה,גם הם העדיפו 12 מזוודות+1 בתשלום,+4 תיקי עליה למטוס,לקחו בשדה סבל לכל הכבודה,גם להם מחשבים לא חדשים,ויתרו על
הסמרטפונים,הבנתי מהם שבארץ לא מתאים וצריך לפרוץ אותם,אם הבנתי נכון?אני לא מבינה בזה?קנו פלפונים של סמסונג תוצרת גרמניה שמתאימים
לארץ,50$ לאחד בebay ',עובדים בארץ מצוין,ומכרו את הסארטפונים שם,זו כמובן לא עצה ,ולא המלצה,עברו בירוק כי לא חשבו שיש מה להצהיר,ויש
להם זמן להחליט,אם ליבא מכשירים חדשים לפי החוק,ללא מכס,מארץ יותר קל לודא בהרמת טלפון,הערה קצרה,המסלולים בשדה פועלים בשביל כולם
ותושב חוזר לא כל כךמעינינם,כי זה המעט,הם מעונינים,כידוע לתפוס מבריחים,ייבוא אישי -רלוונטי אשור תושב חוזר לצורך הפטור ,מ מכס,ויש גם קבלות ,ותעודות המשלוח
כך שהכל ברור,200$ לאדם,זה לכל עם ישראל,ולא לזכויות תושב חוזר,המכס בשדה לא ערוך לכך,אכן החלטה קשה

שםזמני3

New member
תודה

תודה על ההשקעה לנסות למצוא לי תשובות. אנחנו בכל מקרה נגיע עם המזוודות שלנו (לא עם אל-על דרך אגב. בגלל שהם לא טסים מהעיר שלנו בקנדה, כבר יותר משתלם לנו לטוס עם חברה אחרת ולשלם על המטען העודף).
לקחת סבל זה רעיון טוב, אני אברר איך עושים את זה בנתב"ג.
גם לי אין מושג איך פועלים הסמרטפונים, נברר לפני שנקנה. אם נקנה. ונחשוב באמת אם יש לנו טעם להצהיר על משהו. פשוט הנחתי שהם יראו אותנו נכנסים לארץ עם המון מטען וישר יניחו שאנחנו מנסים להבריח דברים ויעצרו אותנו לבירור. אז חשבתי שיהיה נכון יותר לעבור במסלול האדום ולהצהיר על המעט דברים שאולי צריך לשלם עליהם.

לא יודעת איפה מבררים את זה אפילו

שמחה שבכל זאת קיבלת תשובה.
בקשר למכשירי חשמל, אתם עם לפטופים (מחשב נייד)? ופלאפונים? זה נשמע לי כמו תכולה רגילה בטיסות שלי ושל בעלי גם בלי לעבור מדינה (כל אחד נוסע עם הלפטופ שלו ושני פלאפונים אחד ישראלי ואחד אמריקאי) לא נשמע לי משהו חריג שאמורים לעשות לכם עליו בעיות. יכול להיות שאת צודקת וה12 מזוודות ימשכו תשומת לב...אנחנו הגענו עם 8 מזוודות גדולות, 4 תיקי גב, 2 טרולי ו2 כסאות רכב...היה גם ככה כזה בלאגן שלא הרגשתי שמישהו בודק אותי באופן מיוחד...שכחנו בשדה רק טרולי אחד (רק ביום למחרת שמנו לב בחסרונו...) ואנחנו מאד גאים בעצמנו שלא שכחנו שם שוב ילד

בקשר לפלאפונים, אני קניתי איפון בארה"ב וביקשתי unlock , והתחלתי להשתמש בו רק בארץ והוא מתאים רק לארץ ולא לארה"ב. לעומת זאת אם אתם קונים אנדרוייד, לא משנה איזה, הם כולם פתוחים לכל העולם. ליתר בטחון תבדקו שהם גם unlock אבל בעקרון זה הרעיון של האנדרויידים, שהם מתאימים להכל. בעלי משנה אותם בין הארץ לארה"ב בלי בעיות.

בהצלחה

שםזמני3

New member
תודה על התגובה

כן, התכנון שלנו להיות רק עם לפטופים ופלאפונים והמון המון מטען נוסף (קיבלנו כל חודש בערך חבילה מהארץ עם ספרים ומשחקים לילדים, לא חשבנו על זה שבאיזשהו שלב נצטרך להחזיר את הכל..). לא משהו מיוחד, אבל באופן עקרוני אמורים לשלם עליהם מכס אני מניחה. אבל לא חשבתי באמת על זה שאנחנו לא היחידים שמגיעים עם מלא מטען. ובאמת יכול להיות שזה לא ימשוך תשומת לב. נראה לי שנשאיר לרגע האחרון את ההחלטה אם ללכת למסלול הירוק או לאדום. נוודא שיהיה עלינו באמת ליתר ביטחון את האישור של תושב חוזר שקיבלנו.

ותודה על המידע לגבי הפלאפונים. אני ממש לא מבינה בזה. בקנדה אני מסתדרת מצויין בלי שום טלפון נייד, והרבה יותר נחמד לי לא להיות זמינה לכל העולם בכל שנייה. אבל איכשהו לא נראה לי שזה יתאפשר לי בישראל. נברר על האנדרואידים.

מזדהה לחלוטין בקשר לספרים

נראה לי שיש לנו יותר ספרים בעברית מלמשפחה ממוצעת בארץ. פשוט כי כל ביקור בארץ העמיסו עלינו ספרים לילדים...
ואם הילדים שלך מספיק גדולים, אל תשכחי לקנות גם ספרים באנגלית

יש באיזורכם נציג של הבית הישראלי? אולי הם ידעו לענות על שאלת המכס, אם לא, אני יכולה לשאול את הנציגה של סן פרנסיסקו שהיינו איתה בקשר כשחזרנו לארץ.

פגי1

New member
ספרים במזוודות<?את יודעת כמה זה שוקל?

רק מי שמביא מכולה,יכול להרשות לעצמו להביא ספרים,ולקנות עוד ספרים,פה מדובר על מזוודות,מס,
,הטלפון של המכס נמצא בגוגל,רק לחפש ,למצוא ולטלפן,וגם אז לא בטוח שתהיה תשובה חד-משמעית

שםזמני3

New member
ספרים ומזוודות

מזל שהילדים שלי לא מספיק גדולים בשביל הרבה ספרים בצרפתית (אנחנו במונטריאול), לזה באמת לא בא לי לפנות מקום במזוודות. וגם אני מניחה שהצרפתית שלהם (למרבה הצער) תעלם מהר מאוד בארץ.
יש לנו כאן את הבית הישראלי, לא חשבתי לשאול אותם. אני באמת אשלח אליהם מייל לראות אם הם יודעים משהו שיכול לעזור לי. ואולי אני באמת גם אתקשר למכס לברר.

ולגבי המשקל של המזוודות - על משקל עודף של 23 ק"ג משלמים בערך 100 דולר. עשינו חשבון שמשתלם לנו להביא את המשחקים והספרים של הילדים - מעבר לערך הרגשי של הדברים האלה, אני מניחה שיעלה לנו לפחות סכום דומה לקנות מחדש בארץ את כל המשחקים והספרים שהם אוהבים. וגם ככה אני מניחה שהמעבר הזה יהיה טראומטי להם (ועוד יותר לי..), אז עדיף להקל עליהם ולהביא איתנו כמה שיותר דברים שהם מכירים.

RonspotNL

New member
סליחה אני רק שאלה

את טוענת שהמעבר יהיה טראומטי לך ולילדייך אז למה לכל הרוחות את שוקלת חזרה לישראל?אם את רוצה להקל על ילדייך תני להם להמשיך לחיות בסיבה המוכרת להם

שםזמני3

New member
תשובה

אולי טראומה זאת לא המילה הנכונה, אבל נראה לי שכל מעבר מביא איתו איזשהו משבר. גם כשעברנו לכאן זה היה קשה, ובכל זאת עשינו את זה כי זה היה נראה לנו בטווח הארוך הדבר הנכון לעשות. נכון שהסביבה כאן מוכרת לילדים ויש להם ולנו כאן חברים, אבל הסיבה העיקרית לחזרה לארץ היא המשפחה (וגם קצת, טיפ-טיפה ציונות). אני מתגעגעת. והילדים שלי מכירים את המשפחה רק דרך הסקייפ, וגם זה בקושי.

ו"להמשיך לחיות בסביבה המוכרת להם" לא נראית לי סיבה מספיק טובה להישאר כאן. לחיות לפי המוטו הזה אומר לא לעשות שום שינוי בחיים, כי יכול להיות שהתקופה של ההסתגלות תהיה קשה. אני מניחה שזה באמת יהיה קשה בהתחלה, אבל התכנון הוא שההמשך יהיה קל יותר וטוב יותר.

RonspotNL

New member
איזה אגו טריפ יש לך

( " אני מתגעגעת" או במילים אחרות" אני חשובה יותר מהאיזון של ילדיי אז שיזדיינו אני רוצה לחזור וזהו" ) וחוץ מזה מה את חושבת שהילדים שלך לא יתגעגעו לכל מה שלקחת מהם אם תעברו??ואת ממשיכה עם השטויות " התכנון הוא שההמשך יהיה קל יותר וטוב יותר" ומי מבטיח לך שזה יקרה? ומה יקרה אם המצב לא ישתפר או במילים אחרות רק יחמיר וזה יהיה רק יותר קשה ? את לפחות עשית את הבחירה במעבר אז את צריכה לחיות עם הבחירה הזו

הילדים מכירים את המשפחה דרך הסקייפ ? שהמשפחה תבוא לביקורים יותר ואתם תעשו ביקורים תכופים יותר בארץ מה הקשר לציוניות בכלל?

אספרסו2

New member
אולי לא שמת לב

אבל הפורום הזה מקבל רק את מי שמשכנע את עצמו ואת הקומץ הדליל
שנמצא בו שחזרה לארץ זה המעשה הנכון גם אם המציאות מראה את ההיפך.

RonspotNL

New member
זו בדיוק הסיבה שהפורום לא פעיל

והעובדה שהם לא רוצים אפילו בטיפה לנסות ולהקשיב לאחרים אבל להודעה שלה הייתי באמת חייב להגיב

שםזמני3

New member
תגובה ארוכה נורא שבטח לא תשכנע אותך

ברור שאף אחד לא מבטיח לי שום דבר, אבל זה נראה לי המהלך הכי נכון גם לנו וגם לילדים שלנו. נכון שעשיתי את הבחירה במעבר ולא הילדים שלי, ונכון שאני בוחרת לחזור ולא הילדים שלי. אז קודם כל המעבר שלנו הנה היה מראש מתוכנן להיות זמני - באנו הנה לשנתיים של לימודים והויזה שלנו היתה לשנתיים. אולי היינו יכולים להאריך אותה ולחפש עבודה ולהגיש בקשה לתושבות, אבל זה לא מה שתכננו ולא מה שעשינו. ויכול להיות שאני באמת משכנעת את עצמי שיהיה יותר טוב לכולם (כן, לכולם. בטח שאני חושבת על הילדים שלי) בארץ. ויכול להיות שאני טועה.

ואם הייתי מתייעצת כאן על מעבר מירושלים לגליל? גם אז היית כותב את אותה התשובה - שלא כדאי לנתק את הילדים מהסביבה שלהם ושהמצב התעסוקתי בגליל על הפנים ושיכול להיות שלא נמצא עבודה, אז שלא נהמר על חשבון הרווחה של הילדים? כי אני לא רואה הרבה הבדל בין שני המעברים האלה. אבל שוב - יכול להיות שאני טועה. אנחנו משתדלים לקחת סיכונים מחושבים, ויש לנו בארץ רשת תמיכה שאין לנו בקנדה. ולכן אני מקווה שהנחיתה שלנו בארץ תהיה טובה. ואם לא - נוכל להיעזר במשפחה שרק מחכה שנגיע כבר לארץ.

ואני ממש לא מבינה למה אם זה חו"ל אז זה בהכרח יותר טוב מהארץ. יוקר המחייה במקום שאני נמצאת בו הרבה יותר גבוה מאשר בארץ, וההכנסות לא ממש יותר גבוהות. יש כאן דברים יותר טובים מאשר בארץ, זה נכון. ביחוד תחושת הרוגע שיש כאן. אבל יש גם דברים שיותר טובים בארץ. ויש המון דברים שאני רואה מסביבי, ואני פשוט לא מבינה איך הם יכולים לחיות ככה, ולמה זה לא מפריע להם.

ואי אפשר לדעתי להשוות קשר משפחתי בין בני דודים שגרים אחד ליד השני לבין בני דודים שנפגשים למשך שבוע פעם בשנה. אצלי הקשר המשפחתי כנראה ממוקם גבוה יותר בסדר העדיפויות כשאני חושבת על מה אני רוצה לילדים שלי ומה אני חושבת שיעשה להם יותר טוב. אצלך כנראה לא, וזה בסדר. לכל אחד יש את סדר העדיפויות שלו. ואתה יכול לחשוב ששלי שגוי, אבל אני משתדלת לעשות את מה שאני חושבת לנכון בשביל הילדים שלי ובשביל המשפחה שלי.

ואת הציונות הכנסתי לתגובה הקודמת פשוט כי יש בי חלק שאומר שאני צריכה לחיות בישראל כי זאת המדינה שלנו וכי שם אנחנו צריכים לחיות. וברור לי שזה לא ממש רציונלי, וזה גם קצת מגוחך - ביחוד כשאני נמצאת כרגע בקנדה שמלאה במהגרים מכל העולם. אבל מה לעשות - זה שם ברקע ואני לא מצליחה להתעלם מזה.

RonspotNL

New member

לא תמיד מה שמתכננים יוצא החיים זה לא תכנית כבקשתך ואת כן צריכה להתחשב גם בצרכים של הילדים שלך ואת משווה מעבר בין ירושלים לגליל להגירה לארץ אחרת לתרבות אחרת לשפה אחרת ועוד ועוד ועוד ? כאילו את ממש ירדת מהפסים? איזו רשת תמיכה יש לכם בארץ? הביטוח הלאומי? ואת אומרת בעצם" אם הנחיתה תהיה קשה תמיד נוכל להתעלק על קרובי משפחה" מה חשבת שלהם אין חיים משלהם את חושבת שאותו בן דוד שאת רואה פעם בשנה מייד יפנה את כל הזמן שבעולם בשביל הגברת שם זמני רק בגלל שאת תהיי בארץ? צאי מהסרט הזה את חושבת שיהיה להם את העצבים להתמודד עם כל הבעיות שלכם? ומה יהיה אם יהיה פיצוץ כתוצאה מההתעלקות שלך? יוקר המחייה אגב תלוי בהמון דברים ולרוב הוא תלוי גם בהתנהגות שלך

אגב גברת אם תחזרי לארץ את תהיי מהגרת בעצמך

שםזמני3

New member
אמממ. מה?

יש סיכוי שאולי פספסת את זה שאני נמצאת בקנדה שנתיים בלבד ושהילדים שלי עוד לא בני 5 ושמהרגע הראשון שהגענו הנה הם ידעו שהם חוזרים הביתה לישראל בעוד שנתיים? כי אם לא אז ממש לא ברור לי על מה אתה מדבר.

שפה אחרת? הילדים שלי אמנם מדברים צרפתית, אבל אוצר המילים שלהם עדיין לא מושלם והם לא תמיד מצליחים להבין ולהסביר את עצמם לגמרי, אז דווקא מההיבט הזה יהיה להם הרבה יותר קל בישראל. תרבות אחרת? בגן של הילדים שלי השפות המדוברות הן אנגלית, צרפתית, עברית, פורטוגזית, סינית. וכל משפחה מביאה איתה מהבית את התרבות שלה. אז קצת קשה לי לדבר על תרבות אחת אחרת. זה משהו אחד שאולי אני יחסר לי - החינוך לרב-תרבותיות שהילדים שלי מקבלים.
המשבר שאני צופה שיהיה לילדים שלי כתוצאה מההגירה הוא זה שיגרם כתוצאה מהפרידה מהבית שלהם, מהחברים שלהם, מהגן שלהם. ולהתחיל את הכל מחדש. וזה בדיוק מה שהיה קורה אם היינו עוברים מירושלים לגליל.

וכן, אני מצפה מביטוח לאומי לעזור לי אם אני אצטרך עזרה - בשביל זה בדיוק הוא קיים. ואני לא מתכוונת "להתעלק" על בני דודים שאני רואה פעם בשנה. אני מתכוונת להיעזר בהורים שלי ושל בעלי ובאחים שלי ושלו, בדיוק כמו שאני הייתי עוזרת להם אם המצב היה הפוך. ככה זה לפחות במשפחה שלי - עוזרים אחד לשני. וכמו שכתבתי, אני לא חושבת שזה יקרה - יש לי עבודה שמחכה לי בארץ.

וברור שיוקר המחייה תלוי בהתנהגות שלי, אבל אני משווה את רמת החיים שלי כאן לרמת החיים שלי בארץ, וכרגע ישראל מנצחת. וברור לי שזה לא אומר שום דבר באופן כללי, אלא רק מעיד עלי. וגם ברור לי שאם הייתי נשארת כאן, או שאם הייתי רוצה באמת להגר לכאן, אז ההתנהלות שלי היתה אחרת עם חשיבה לטווח ארוך, ואז כמות ההוצאות בעתיד היתה יורדת.

אפשר לשאול על מה אתה כועס? זה ממש נשמע כאילו אתה לוקח את ההתנהלות שלי באופן אישי, בלי להכיר אותי או את הסיטואציה שלי בכלל.

RonspotNL

New member

מה זה משנה אם אוצר המילים של הילדים בצרפתית עדיין לא מושלם? שפה זה משהו שלוקח זמן ללמוד ולוקח שנים עד שמגיעים לרמה טובה אם לא מצויינת של שליטה בה! זה לא אנגלית (אנגלית היא שפה קלה יחסית ללמידה ) את חיה בקנדה? עדיין השפות הרשמיות הן אנגלית וצרפתית תלוי באיזור בו את חיה זה לא משנה אם בגן של ילדייך מדברים אנגלית צרפתית עברית פורטוגזית או סינית ואת שוכחת דבר קטן : אין שום אלמנט של הגירה במעבר בין ירושלים לגליל בעוד שבין קנדה וישראל יש גם יש ויותר מזה גם אם עברת לגליל מירושלים יש לך אפשרות להפגש באופן תכיף יותר עם חברים מכרים קרובי משפחה וכו מהאזור הקודם שבו חיית יותר עשית מעצמך צחוק באופן פומבי

ולמה את מצפה שהביטוח הלאומי יעזור לך? ולמה שההורים שלך ושל בעלך יעזרו לך או האחים שלך ושל בעלך? למה אין להם חיים משלהם? והם אמורים רק לעמוד דום בשביל הגברת שם זמני ?את זו שבוחרת לחזור לא הם אז למה את צריכה להתעלק על אחרים? ועוד קטע מפגר את מתלוננת על יוקר מחייה אבל מודה שאם היית מתנהלת אחרת ההוצאות שלך היו במצב אחר לגמרי

למעלה