פטור ממכס לתושבים חוזרים?

טוב לשמוע כי בפורומים של הישראלים בחו"ל

תמיד המשכורות נורא גבוהות ביחס לעליות המחייה.
אנשים חייבים לשכנע את כולם שהמעבר שלהם הצליח.

RonspotNL

New member
או אולי אצל הרבה המעבר באמת הצליח

ורק אלה שלא יודעים להתאים את עצמם בכל מיני בחינות לסביבה החדשה רוצים לחזור עם הזנב בין הרגליים

אספרסו2

New member
ארצות המערב

לא מתאימות לכולם.
בשביל הרבה ישראלים זה כמו גיבוש לסיירת,
ישנם שלא עומדים בדרישות הגבוהות ונושרים
חזרה למזרח התיכון.

RonspotNL

New member
הדרישות הן לא גבוהות בכלל

בסך הכל הדרישה היא די פשוטה השתלבות בקהילה ובחברה בה הם חיים

הפוך, רוב הישראלים מסתדרים טוב בארצם ורק האלו

הפוך, רוב הישראלים מסתדרים טוב בארצם ורק האלו שלא מצליחים בורחים ממנה :)

RonspotNL

New member
שטויות

כי בישראל רוב האנשים לא גומרים את החודש לזה אתה קורא להסתדר? אני לא לא משנה שבישראל הכפייה הדתית חולנית של הדתיים החולניים קובעת לך מתי לנסוע בתחבורה ציבורית מה לאכול ואיך להתחתן( הרי אין נישואים אזרחיים בישראל בגללם ) והדוגמאות רבות

שםזמני3

New member
אני דווקא לא נתקלתי בזה

אני לא יודעת על איזה פורומים אתה מדבר, אבל דווקא בפורום של ישראלים בקנדה זה לא קורה. בדרך כלל כשמישהו כותב שם שהוא רוצה להגר מסיבות כלכליות כולם מנסים להוריד אותו מזה. וזה עולה שם לא מעט פעמים כי קנדה וארה"ב נתפשות עדיין בתור החלום האמריקאי.
אני חושבת שיכול להיות שבטווח הארוך זה נכון שאפשר לחסוך יותר כסף ולקנות בית יותר מהר, אבל בטוח שבטווח הקצר זה לא נכון. בשנים הראשונות כשרק מגיעים יש המון הוצאות (גם בגלל שלא מכירים את כל הטריקים המקומיים וגם בגלל שצריך לבנות את כל החיים מההתחלה), ומצד שני הרבה יותר קשה למצוא עבודה בלי נסיון קנדי. אבל אני לא באמת יודעת להגיד על זה הרבה - אני לא הגעתי לקנדה למטרת הגירה, ואין לי נסיון בעבודה מחוץ לאקדמיה.

שםזמני3

New member
ואם אני כבר כאן - אפשר עוד שאלה?

לי מחכה עבודה בארץ, אבל לבעלי לא. ואני גם לא בטוחה מתי בדיוק אני אתחיל לעבוד - בטח יקח לנו קצת זמן להתארגן בארץ מחדש, ולילדים להתאקלם בגנים שלהם. אז אנחנו דיי בונים על הקצבה להבטחת הכנסה של משרד הקליטה כתוספת הכנסה לחודשים הראשונים.

לפי האתר של משרד הקליטה אנחנו נוכל לקבל אותה למשך שלושה חודשים בהנחה שאנחנו "דורשי עבודה". מה זה אומר? שאנחנו צריכים ללכת להירשם בלשכת אבטלה בנוסף לרישום במשרד הקליטה? (ברור שאני אברר את זה ישירות מול משרד הקליטה כשנגיע לארץ, אבל הייתי שמחה לדעת מראש כמה טרטורים מצפים לנו בימים הראשונים כשנגיע לארץ).

פגי1

New member
בואי נעשה סדר

כפי שכבר כתבו,תדפדפי,הרשום במשרד הקליטה מהיר,כתבת שיש לכם אישור על תושב חוזר מבלי להיות פיסית בארץ?איך?קביעת הסטטוס
נעשית מולם,ומול הבטוח הלאומי,בהוכחת כתובת מגורים עדכנית בארץ ,ורשום בתעודת זהות?
הקצבה של משרד הקליטה,לשלושה חודשים,מותנה בהתייצבות אצלם,נדמה לי פעם בחודש,צריך לשים לב לבוא בתחילת החודש,אחרת מפסידים ימים
אחרי 3 החודשים,מי שזקוק לאבטחת הכנסה?מתייצב בבטוח לאומי,וזו אופרה אחרת,משרד הקליטה יורד מהפרק,אלא אם כן,אושר קורס מסוים?
לא נראה לי שמול משרד הקליטה היו טרטורים,ולא נשמעו תלונות,אם חסרים מסמכים?צריך אולי לבקר במשרד הפנים,או לפתוח חשבון בנק אם אין?
הם גם חסכו את הבקור בבטוח לאומי,שזה נהדר,עד המשכורת הראשונה,את דורשת עבודה,וכן גם בעלך,רצוי כמובן לחפש עבודה כבר מחול" ,זה מובן

שםזמני3

New member
וואו. שוב תודה על התשובה המפורטת

את אישור התושב חוזר קיבלתי במייל ממשרד הקליטה אחרי שמילאתי את הטופס שלהם באינטרנט. הסתכלתי שוב על האישור שהם שלחו לי וראיתי שבאמת כתוב שם שהם מכירים בי כתושבת חוזרת, בכפוף לבדיקה חוזרת של הסטטוס שלי כשאני אגיע לארץ.
אני מאוד מקווה שלא נצטרך תמיכה מהביטוח הלאומי אחרי שלושת החודשים הראשונים, אבל אף פעם אי אפשר לדעת. וטוב לשמוע שבשביל הקצבה של משרד הקליטה לא צריך ללכת לביטוח לאומי, כי אני מניחה ששם יש הרבה יותר עומס ובלגן.

RonspotNL

New member
שאלה

אמרת שמחכה לך עבודה אז למה בדיוק את צריכה תמיכה מהביטוח הלאומי אחרי שלושת החודשים הראשונים??

RonspotNL

New member
ברגע שפותחים את העניין בדיון ציבורי

אז מצטער לאכזב אותך זה כן ענייני

את תופתעי לראות איך מהר הם יתאקלמו

(אמרת שהגדול בן 5?), ואתם מדברים עברית בבית? אז הגישה שלך בריאה, תתכנני לעזור להם להתאקלם שלושה חודשים ראשונים, ואז תיהיה מופתעת על איך מהר הם התאקלמו ולא צריכים אותך בסביבה
.
לא משנה מה ה"נשמות הטובות" פה (אלו שחושבים שהכל רע בארץ) יגידו, בהכללה, הילדים בישראל מאד חברותיים, הילדים הקטנים שלי התאקלמו מאד מהר, וכבר אחרי שבוע שבועיים חזרו עם שמות של ילדים שהם רוצים שיבואו לשחק אצלם.
אין לי מושג לגבי קצבת הבטחה של משרד הקליטה, כי למרות שהגעתי בלי עבודה לא דרשתי אותה, אבל ראיתי שקיבלת תשובה מפורטת.

בהצלחה

אתם אמורים להרשם במשרד הקליטה

הם מעבירים את הכספים והם ממלאים עבורכם את התפקיד של משרד העבודה/לשכת עבודה

שימי לב שהקצבה היא נמוכה מאוד מאוד מאוד (1380 ש״ח לאדם) ואין להסתמך עליה לצורך פרנסה וקיום לשלושת החודשים האלה...

למעלה