פטמה רב שלבית של אוונט

tmiraa

New member
פטמה רב שלבית של אוונט

האם מישהי מכירה? משהו שם מוזר - הוראות באנגלית אומרות שסימון אחד (I) הוא האיטי, שניים (II) בינוני ושלושה (III) מהיר. על המדבקה בעברית מצוייר ההפך - שלושה סימונים מתחת לאף התינוק - איטי וכו´. האם מישהי התנסתה? איפה צריך להיות הסימון ומה המשמעות?

לאוונט יש שרות לקוחות 1-800-500-000

מנסיון - הם מאוד מקצוענים ועונים על כל שאלה. בכל אופן - אמא שך מיכל צודקת.

tmiraa

New member
ועוד משהו ששכחתי בקשר לזה...

האם המונחים איטי ובינוני זהים לשאר הפטמות של אוונט? כרגע הבת שלי אוכלת עם פטמה מס´ 2 (שנקראת מעבר איטי) אבל עם ה"איטי" שבפטמה הרב שלבית היא פשוט "נחנקת" (מהר מדי בשבילה) - אעפ"י שהיא כבר בת 4 חודשים. האם זה יתכן? האם "איטי" ברב שלבית היא כמו מס´ 3 (מעבר בינוני) בפטמות הרגילות??

jole

New member
פטמה משולבת- שלב 1../images/Emo104.gif

תמירה יהונתן גם בן ארבעה חודשים ולפני כשבועיים הוא התחיל עם הפטמה המשולבת שלב ראשון. כי הפטמה הרגילה הייתה איטית מידי בשבילו. גם אצלינו בהתחלה החלב היה נשפך מכל עבר אבל הוא למד לווסת את היניקה והיום אוכל מצוין. לדעתי תני לה זמן להתרגל. אני בהתחלה הייתי מוציאה את הפטמה אחרי כמה יניקות.

מנצלת את ההזדמנות ושולחת לך../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

תודה על הטלפון מאתמול! יש התקדמות בעניין הדף? ודרך אגב, יש לנו ילדים קרובים בגיל! נשיקות אמא של מיכל.

לא זהה

פטמה רב שלבית לדעתי לא מתאימה עדיין לגילה. יש הבדל - הפטמות הרגילות, המספר 2 או 3 מציין את מספר החורים שיש בפטמה. בפטמת שלבים, המספר מציין את גודל החור שנפער, לכן זה לא מקביל ולא זהה. מנסיוני, פטמת שלבים יותר מתאימה לדייסות, או לילד גדול שממש גומע את האוכל. אולי כדאי קצת לחכות עם זה, ולעבור לפטמה מס´ 3 או 4.

תמירה,../images/Emo20.gif תנסי לחזור למס´ 1

כל ילד והקצב שלו... מיכל שלי מגיל חודשיים וחצי אוכלת עם מס´ 2, עוד מעט היא בת חמישה חודשים ובנתיים לא נראה לי שצריך לשנות לה פטמה. תנסי עד שתראי מה הכי טוב בשבילה.

הפטמה הרב שלבית

מיועדת לאוכל מוצק יותר - דייסה וכד´ ולא לאוכל הנוזלי. בגיל 4 חודשים מוקדם מדי להשתמש בפטמה הזו... קו אחד לא זהה לפטמה 2 האיטית וכו´. יש פטמות מספר 2 (איטי) שמיועדות לגיל עד 3 חודשים, מספר שלוש שמיועדות לגיל 3+ וכך הלאה...

כנראה שכן...

אנחנו עדיין לא יודעים, אנחנו רק בני 10 שבועות

jole

New member
כן האנגלית זה הנכון../images/Emo104.gif

גם מהנסיון שלנו.

אם יש לך ספקות

גם אני התבלבלתי בהתחלה, אבל: כאשר סימן (|) לכיוון האף - זה האיטי ביותר כאשר סימן (|||) לכיוון האף, זה המהיר ביותר. ועל מנת להבין את העסק, כווצי את הפטמה כמו שהתינוק מכווץ בפה, ואז תראי באיזה כיוון נוצר החור הכי גדול. הרעיון הוא כזה: כאשר סימון (|) נמצא בכיוון האף, החור של הפטמה בתוך הפה הוא מאוזן, כך: (-) ולכן כשהתינוק לוחץ על הפטמה עם החניכיים והלשון, הפתיחה של הפטמה היא מינימלית, והזרימה איטית. כאשר סימון (|||) נמצא בכיוון האף, החור של הפטמה בתוך הפה הוא מאונך, כך: (|) ולכן כשהתינוק לוחץ על הפטמה עם החניכיים והלשון, הפתיחה של הפטמה היא מקסימלית, למין עיגול פעור כזה (0), והזרימה מהירה. מקווה שההסבר הזה ברור, לא בטוח שהייתי מבינה אותו בעצמי....

tmiraa

New member
תודה על התשובות!!

נראה לי שנמשיך עוד קצת עם מס´ 2 (הרגילה) לפני שנעבור ל-I ברב שלבית.

odeia

New member
../images/Emo104.gif הסימון של ק אחד זה הכי איטי

שני קווים בינוני ו-3 קווים זה הכי גדול כלומר הכי מתאים לדיסה סמיכה, כאשר רוצים להשתמש באחד הסימנים, הוא צריך להיות מופנה לכיוון גוף התינוק. דוגמה: אם בחרת ב-2 קווים, הפני את הבקבוק ככה ששני הקווים יהיו לכיוון פני התינוק ואז השימוש יהיה בסימון זה.

האנגלית נכונה וגם אנחנו לא אהבנו

ממש ממש לא אהבנו את הפטמה הזאת. גם כששחר גדלה היא לא הצליחה לשתות בלי להחנק או שינזל עליה. אני בטוחה שיש מצבים שהיא שימושית רק שאנחנו לא גילינו אותם. ליאורה

פס אחד זה האיטי

כדאי להתחיל עם הפטמה המשולבת רק כשמוסיפים לפורמולה דייסה (קורנפלור, סולת וכו´). כדי להשתמש בפטמה המשולבת צריך שהפס המתאים יהיה מול האף, אבל כאמור עד שלא מוסיפים דגנים או דייסה לפורמולה אין לדעתי צורך לעבור לפטמה זו, כי החור בפטמה גדול מדי .

למעלה