כמה דברים.... ../images/Emo72.gif
כמו שאמרו לך החברות, הרב שלית מיועדת לנוזלים יותר סמיכים כמו דיה, שפשוט לא עוברים בחורים הקטנים של הפטמות הרגילות. לכן, אם מדובר בהזנה של פורמולה - עדיף להשתמש בפטמות הרגילות (יש 1, 2, 3, 4). אנחנו התחלנו עם 2 ועברנו ל- 3 אחרי כמה חודשים כשנראה שאיה לא מצליחה לאכול מספיק. לגבי דיסה, אפשר לתת בכפית, אבל אז מדובר על סמיכות הרבה יותר גבוהה, כך שזה נהיה דביק וגבשושי. אם שמים קצת דיסה (אני שמה כפית דיסה לכפית סימילאק) האוכל עדיין נוזלי לחלוטין. האכלה בכפית היא מיאשת ומיגעת, ואין לה את האפקט המרגיע שיש לבקבוק. לכן, אנחנו נוהגים לתת לאיה (גם בגיל המופלג של שנה+3) שלושה בקבוקים של סימילאק + דיסה (בבוקר, אחרי שנת הצהרים, ולפני השינה). אנחנו עושים זאת מגיל 4 חודשים לערך, בגלל שהיא בעלת משקל נמוך. לגבי איך יודעים איפה הסימון - אני כבר מזמן לא מסתכלת על הקוים - אלא מקשיבה לילדה! המיומנות הזו שימושית במיוחד בלילה שאין צורך להדליק את האור כדי לרואת איפה הפסים... מה זאת אומרת? אני מכניסה את הבקבוק לפה, נותנת לה להתחיל לינוק ומסובבת לאט לאט תוך כדי שהיא יונקת. כשאני שומעת שהדיסה זורמת והאויר זורם לבקבוק בקצב טוב, משמע הגעתי למקום הנכון! דורש קצת אימון אבל מאד נחמד כשמתרגלים.