פטנטים במדינות שונות

avihu28

New member
פטנטים במדינות שונות

בס"ד שלום, יש לי רעיון לכתיבת פטנט. כשערכתי חיפוש גיליתי שפטנט דומה כתוב בארה"ב. יש לי מספר שאלות: 1. איך אני בודק האם הפטנט הנ"ל כתוב בשאר המדינות, ובפרט בישראל? (אם יש אתר/ דרך מהירה לעשות את זה) 2. איך אני יודע אם הוגשה בקשה דומה ע"י אותו אדם גם בישראל (למרות שעדיין לא אושרה כאן בתור פטנט)? 3. בהנחה שהפטנט לא כתוב בישראל, האם מותר לי לכתוב פטנט דומה על שמי בישראל? כי לכאורה, ברגע שיש פטנט איפשהו בעולם זה כאילו הרעיון התפרסם? 4. אם אסור לי לכתוב פטנט שהתפרסם במדינה אחרת, מה כן מותר לי לעשות (לייצר וכו') ? 5. בפטנט מופיע זמן מילוי של 2004 וזמן אישור של 2008. מה הזמן הקובע לתוקף הפטנט בארה"ב? אם לתמצת, הכוונה הכללית היא: מה עוד ניתן לעשות עם רעיון טוב אחרי שגילית שרעיון דומה אושר כפטנט בארה"ב (בהנחה שאתה עדיין רוצה להשיג בעלות על הפטנט במדינות אחרות)? תודה רבה ושבוע טוב!

SZ Co

New member
פטנטים במדינות שונות

שלום אביהו, המצאה שהתפרסמה הופכת כל בקשת פטנט שהוגשה אחריה _בגין אותה ההמצאה_ ללא כשירה לרישום כפטנט. על כן, השאלה העיקרית שבגינה עליך לקבל ייעוץ היא האם יש המצאה בדלתא, ההבדל, שבין ההמצאה שלך לזו שמתוארת בפטנט האמריקאי שמצאת. אם אכן יש חדשנות והתקדמות המצאתית בדלתא שבין ההמצאה שלך להמצאה שמתוארת בפטנט האמריקאי, תוכל כנראה להגיע לרישום פטנט בכל מדינה שבה נפשך חפצה לקבל פטנט רשום. התשובות לשאלות הספציפיות לפי הסדר: 1. ישנם מאגרים מסחריים שבהם עורכי פטנטים נוהגים לחפש פטנטים ובקשות פטנטים. המאגרים בתשלום והם אינם כוללים את כל הפטנטים והבקשות בעולם, אלא רק מקטעים, בנוסף יש גם תקופת סודיות משמעותית לאחר הגשת בקשת פטנט ועד לפרסום תוכן הבקשה. 2. מבצעים חיפוש כפי שציינתי בסעיף 1. 3. ראה ההסבר שלי למעלה. 4. בעיקרון, בכל מדינה שבה אין פטנט רשום יכול כל אדם לעשות שימוש בהמצאה. 5. ככלל, פטנט חי 20 שנים, אולם צריך לבחון מתי ואיך הוגשה בקשת הבכורה, האם שולמו כל אגרות החידוש וכו' כדי לקבוע מה מועד התפוגה המדויק של פטנט. מקווה שעזרתי ואמליץ בחום לקבל ייעוץ לפני שאתה מבצע פעולות כלשהן. בברכה,

avihu28

New member
אורך החיים של פטנט + מאגרי חיפוש בישראל

לגבי אורך החיים של פטנט: ציינת 20 שנה, הכוונה 20 שנה מרגע הרגשת הפטנט (נזניח זמן של מילוי טפסים שונים ותשלום אגרות שונות) או מרגע אישור הפטנט? כלומר אם הפטנט הוגש ב2004 (ובהנחה שהכל שולם ומולא כראוי בשנה הנ"ל) זה אומר שהוא בתוקף עד שנת 2024? לגבי מאגרי חיפוש מסחריים: אילו מאגרים (בתשלום ובחינם) קיימים עבור פטנטים בישראל? האם יש אפשרות לפנות לגוף (בתשלום) עבור חיפוש במדינה ספציפית? תודה רבה על העזרה!

SZ Co

New member
חיפושים

כל משרד עורכי פטנטים יכול לבצע עבורך חיפושים, קח בחשבון שחיפושי פטנטים אינם ודאיים כלל ויש "חורים" ענקיים. הכלל הבסיסי הוא שמחשבים 20 שנים מיום הגשת הבקשה, אבל ישנם חריגים רבים במדינות שונות ויש לבחון עניינים כאלה בצורה פרטנית. בברכה,

פטנטים במדינות שונות

בס"ד אביהו שלום בהנחה שאתה יודע מה לעשות אם הפטנט, ולא רק מעוניין למכור אותו הלאה, אחת הדרכים הנכונות לפעול היא לרכוש זכויות מבעל הפטנט. מבחינה כלכלית אתה עשוי ליהיות נשכר, כי נחסכות ממך עלויות הרישום, והשאלות האם ובאיזו מידה הרעיון הוא בר פטנט. גם אם הפטנט לא נרשם בישראל, עדיף לייצר\למכור\לשווק\לתווך תחת רשיון ולא תחת ה"תירוץ" שבישראל אין רישום. בהצלחה

avihu28

New member
למה אם הפטנט לא רשום בישראל אני צריך רישיון?

למיטב הבנתי ללא רישום הפטנט בישראל אין לבעל הפטנט במדינות אחרות כל זכות עליו, לא משנה מה אני עושה כל עוד זה בתחומי מדינה שבה אין פטנט. איפה הטעות?

החלטת מה ברצונך לעשות? בטוח שלא נרשם בישראל?

בס"ד אביהו אם בקשת הפטנט נרשמה רק ב- 2004, ייתכן ובקשת פטנט רשומה גם בישראל, אך טרם נבדקה/אושרה/פורסמה. כמו כן, שאלה מעניינת היא "מה בכוונתך לעשות"? ליהיות בעלים של פטנט רשום? (הרבה כבוד ללא הכנסות) למכור זכויות קניין רוחני ולא מוצרים? (בשביל זה צריך פטנט רשום - ההוצאה בטוחה, ההכנסה - לאו דוקא) לייצר מוצרים מוגני פטנט? (מרוויחים רק אם התמורה גבוהה מההוצאה, כלומר, יש לקוחות משלמים) לייצור מוצרים ולמכור אותם? (לא צריכים פטנט בשביל זה, כדאי לוודא שלא מפרים פטנט בדרך, תלוי אם מוכרים רק בישראל או בכל העולם) לייבא מוצרים ולמכור אותם? ויש כמובן עוד הרבה אפשרויות. האם יש לך תכנית עסקית או תכנית פעולה הכוללת פעולות, זמנים, עלויות?

SZ Co

New member
פטנט ורישיון

לא ניתן לתבוע בגין הפרת פטנט אם אין פטנט רשום (בחלק מהמדינות מספיק "קיבול" של הבקשה שמספר חודשים לאחריו הפטנט נרשם). ברוב המקרים שבהם נרכש רישיון שימוש למרות שאין פטנט רשום מדובר בטכנולוגיה שרוכש הרישיון לא ידע ליישם או מסיבות דומות. בברכה,

למעלה