פטנט בארץ לעומת חול.

פטנט בארץ לעומת חול.

נניח שיש לי רעיון ממש טוב ואני מגלה שיש עליו פטנט בארהב. מה הסטטוס שלו בישראל? האם אני יכול לרשום אותו כאן ולא להיות חשוף לתביעה על מימושים שלו כא בידי הבעלים האמריקאי? שאלה נוספת למי שיודע,, האם מנסיון העבר הסכמי פשרה במקרה של תביעות על הפרות פטנטים נסגרות כאחוז מהרווחים של הממש שעוברים לבעל הפטנט בלבד או שיש גם פיצויי נזיקין. כלומר יכול להיווצר מצב שבו מישהו מימש פטנט, מרוויח X וצריך לתת בהסכם הפשרה Y לבעל הרעיון. אם Y קטן מ X אז למממש יש מוטיביציה להשתמש ללא רשות של הבעלים. ורק בשלב הפשרה לשלם חלק מהרווח בלבד אם Y הוא גדול מ X אז אין מוטיבציה כזו אבל אז יכול להיווצר כשל שוק.לדוגמאת קיום רעיון טוב שיועיל לאנושות אבל לא ממשים אותו. ( לדוגמא: חברה לייצור רכב שרוכשת פטנט לסוללה טובה לרכב אבל אל ממששת כי רוצה להמשיך להרוויח על מנועי בעירה רגילים....)

פטנט ניתן לבקש רק עבור משהו חדש

יהושע אם הרעיון שלך רשום כפטנט בארה"ב, אינך יכול לבקש עליו פטנט בשום מקום אחר בעולם. עם זאת, במידה והפטנט אינו רשום בישראל, תוכל לייצר ולמכור אותו כאן, ללא בלעדיות כמובן. כמו כן, תוכל לייצר את נשוא הפטנט במדינה אחרת בה הוא לא רשום (סין? ירדן?), לייבא אותו לארץ ולמכור. על מנת לוודא היכן רשום הפטנט ו/או נגזרותיו, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי (בתשלום). לגבי שאלותיך בדבר פשרות: כבר אמרו חכמים: "פיקח מצליח להחלץ ממצוקות אליהן חכם לא נכנס". גם ללא פטנט אתה יכול ליהיות היבואן והמפיץ בישראל של הבעלים של הפטנט בארה"ב. מומלץ לפנות אל בעלי הפטנט ולברר אפשרות זו. גם פניה אל בעלי הפטנט מומלץ שתיעשה בצורה מקצועית. בהצלחה

SZ Co

New member
פטנט בארץ ובחו"ל

אם קיים בגין ההמצאה שלך פטנט בחו"ל או שאפילו רק נעשה פרסום של ההמצאה בחו"ל, אינך זכאי לקבל פטנט בשום מדינה - בין היתר, אינך זכאי לקבל פטנט בישראל (בחו"ל ישנם סייגים מסוייימים שאין טעם להיכנס לדיון עליהם כרגע). רוב הסכמי הפשרה בנוגע לתביעות פטנטים חסויות ואינן מובאות לידיעת הציבור (ובמקרים רבים גם השופט עצמו אינו חשוף לפרטים). ישנם מקרים שבהם הפרה יכולה להיות נכונה כלכלית, אבל זה שיקול שרק חברה עם גב כלכלי רציני יכול לשקול, כי הנזקים בכלכלהכלכליים יכולים להיות אדירים. כשלי שוק אפשריים כתוצאה מפטנטים, אולם למיטב ידיעתי, נראה שרוב הכלכלנים ואנשי המקצוע חושבים שפטנטים הם כלי שחשוב לכלכלה וכנראה הדעה הרווחת היא שהתועלת גדולה מהנזק. בדוגמא שהבאת יש פתרון שנקרא "רישיון כפייה". בברכה,

מאז הפוסט הקודם יש התפתחויות ושאלות בהתאם.

ראיתי שמה שחשבתי עליו לאחרונה יצא כפטנט לפני כשנתיים על ידי חברה רב לאומית מאוד חזקה. הרעיון עצמו מאוד פשוט וקל למימוש. אני שוקל לייצר את המוצר בארץ בעצמי ולמכור אותו בישראל. השאלה שלי האם אני חשוף לתביעה על ידי החברה הרב לאומית בישראל? ושוב אני מתעקש על שאלה פשוטה לגביי פשרות מחוץ לבית המשפט לגביי מי שיודע. האם במידה ופתחתי חברה והרווח נכנס לחשבון החברה אז התביעה של בעל הפטנט היא נגד החברה או שזה יכול להגיע גם לבנאדם הפרטי ולנכסיו? האם חברות שקונות ממני את המוצר חשופות בצורה כלשהיא לתביעה מצג הבעלים של הפטנט או שרק אני על הכוונת? יש המון פטנטים שהמציעו ולא ממשים אותם. למה? זה פשע חמור!!!

SZ Co

New member
פטנט

פטנט ניתן לאכוף רק במדינה בה הוא רשום, על כן, יש לבחון האם הפטנט נרשם בישראל ואם לא, האם עדיין ניתן להגיש בקשה בישראל (או שמא יש בקשה שעדיין לא נרשמה). בדיני חברות יש מושג שנקרא "הרמת מסך", פורום זה אינו הפורום הנכון לדון בעניין זה - זהו הכלי שבעזרתו מגיעים לאדם הפרטי שמאחורי מסך ההתאגדות של החברה. במקרים מסוימים גם מי שירכוש ממך את המוצר עלול להיות חשוף לתביעעות שונות. כאכן, ישנם המון פטנטים שלא הופכים להיות מוצרים והסיבות לכך מגוונות מאוד -די לקחת

SZ Co

New member
בטעות נשלח באמצע ההודעה.

בנוגע לפטנטים שלא הפכו למוצרים - הסיבות יכולות להיות לדוגמא: אי יכולתו של הממציא ליזום בהצלחה, פטנטים שכלל לא ניתן ליישם במציאות, תזמון לא מתאים,היעדר כדאיות כלכלית וסיבות רבות נוספות. אני ממליץ בחום שלא לעשות שום פעולה בנוגע להמצאה שרשומה כפטנט לפני שקיבלת ייעוץ מסודר ומקיף. בברכה,

למעלה