פטנט ישראלי כהרחבה לפטנט אמריקאי

nudden

New member
פטנט ישראלי כהרחבה לפטנט אמריקאי

שלום קודם כל הרשו לי להודות לאנשים נפלאים שעוזרים ועונים על שאלות הגולשים. יש לי שלוש שאלות: 1. שמעתי שניתן לרשום פטנט ישראלי כהרחבה לפטנט אמריקאי - האם זה נכון? אם כן - מה היתרונות והחסרונות של הדבר (וכמה זה זול מאשר לרשום פטנט ישראלי בנפרד)? 2. ישנו מונח "פטנט בינלאומי" - אילו מדינות הוא כולל? 3. אני מעוניין בתחילת הליך רישום פטנט בישראל, אירופה וארה"ב - מה העלויות הכוללות הצפויות? איך עלי להתחיל? אם מישהו השתמש בשירותי משרד/ עו"ד והיה מרוצה מהשירות שקיבל - אשמח להמלצות. מעדיף בחיפה. בתודה. דניס

תשובות

1. פטנט הוא טריטוריאלי, בכל מדינה שבה אתה מעוניין בהגנה עליך להגיש בקשה נפרדת ולעבור הליך בחינה נפרד. במספר מדינות, וישראל בהן, יש סעיפים בחוק הפטנטים שמקלים על הבחינה במידה ויש פטנט שנרשם במדינות אחרות, אבל עדיי ן צריך להגיש בישראל בקשה בזמן. 2. בהמשך לתשובה מס' 1 - אין דבר כזה "פטנט בינלאומי". זו טעות נפוצה. לרוב כשמדברים על "פטנט בינלאומי" מדברים על בקשת PCT שהיא בקשה מכח אמנה בין מספר גדול של מדינות. הבקשה הזו היא למעשה בקשת ארכה (כדי לקבל יותר זמן לפני שפונים לכל מדינה בנפרד) ולא בקשת פטנט שכן אין רישום פטנט בהליך ה-PCT. 3. עליך להתחיל בפנייה למשרד עורכי פטנטים. הפורום אינו המקום המתאים לקבלת המלצות ודיון על עלויות (ראה את ההודעה למעלה תחת הכותרת "אודות הפורום"). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה