פטנט על סביבון?!

yairy99

New member
פטנט על סביבון?!

שלום לכם. קראתי את המאמר באתר שלכם שמסביר מה בעצם יכול להחשב כפטנט וטרם הצלחתי לגבש לעצמי דיעה על הסיטואציה הספציפית שלי. השאלה שלי היא כזו: האם סביבון די סטנדרטי בצורתו שהחידוש שלו הוא: באיזשהו מסר חינוכי-ערכי-רוחני שיודפס עליו, יכול להיחשב כפטנט ? אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי קצה חוט וכוון. יישר כח על העזרה לכולם.

פטנט על סביבון

שלום yairy99, אם החידוש היחיד הוא הדפסה של מילה/משפט X על סביבון, אז בוודאי שאין בכך די על מנת לקבל פטנט. אם היה מדובר, לדוגמא, בשיטת לימוד העושה שימוש בסביבון אז ייתכן והתשובה הייתה משתנה, או, כדוגמא אחרת, אם צורת ההצגה של המסר הייתה חדשנית אז ייתכן שהתשובה הייתה משתנה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

הערה

יתכן שתוכל לקבל הגנה מסויימת דווקא מהכיוון של זכות היוצרים. כלומר, אם המודפס על הסביבון יעמוד בקריטריונים החוקיים להגנה, תרכוש זכות יוצרים ותוכל לאכוף את זכותך בעתיד אם תופר. רק צריך לתעד את זכותך ככל האפשר. מנגד, זה לא יגן עליך בפני שימוש באותה טכניקה עם כיתובים אחרים. עוד ניתן לחשוב על מדגם כהגנה, אולם לפי התיאור שלך לא נראה לי שהעניין יעבוד.. למאמרים על זכויות יוצרים. למאמרים על מדגמים.

למעלה