פטנט קומבינציה

פטנט קומבינציה

שלום רב, עיינתי בפורום כדי לחפש מענה לשאלתי שעניינה "פטנט קומבינציה". כמעין "חתוך וגזור" תשובתו של מנהל הפורום תמיד זהה: "גם המצאה שכל רכיביה היו ידועים בעת הגשת הבקשה, אך אופן חיבורם והתוצאה - חדשני, מספיקה על מנת לקבל הגנת פטנט. אולם ברור שהיקף ההגנה יהיה בהתאם." 1. המשמעות היא, אם אני מבין נכון, שיכול להיות שאי שם בעולם יושב לו הבעלים המאושר של פטנט קומבינציה כמו "מכשיר הליכה לחדר כושר שמשולב בו מסך טלוויזיה אישי", ומכיוון שידע לרשום היטב את הפטנט שלו, כעת כל מי שרוצה לייצר מכשיר משולב כזה צריך לקנות ממנו את הסכמתו? 2. האם חברה גדולה שרוצה לייצר מוצר כזה, שמשלב למעשה טכנולוגיות ופטנטים רבים, צריכה לקיים משא ומתן על רכישת זכויות השימוש מול הרבה מאוד בעלי פטנטים? בברכה, עודד

פטנט קומבינציה

שלום אזרח, 1. נתעלם מהדוגמא הספיציפית שכן היא עלולה לבלבל. מרגע שנרשם פטנט בגין המצאה, גם אם היה פטנט קומבינציה, במדינה מסוימת, כל שימוש בהמצאה באותה המדינה מחייב את קבלת אישורו של בעל הפטנט. 2. שוב נתעלם מהדוגמא. חברה שמעוניינת לייצר / למכור מוצר אשר מורכב ממספר המצאות המוגנות באמצעות פטנטים באותה המדינה צריכה לקבל את אישור בעלי הפטנטים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

תודה - ושאלה אחרת

אם רשמתי את הפטנט, נניח, בארה"ב ובאיחוד האירופאי, ברור שייצורו ושיווקו בישראל בהיעדר פטנט מקומי הוא מותר לכל אחד, אך האם שיווקו בארה"ב ואירופה יהווה שם עבירה פלילית? האם אוכל לתבוע רשת חנויות הפועלת בארה"ב המוכרת את המוצר המפר את הפטנט שלי?

המשך

כמה תיקונים לפני התשובה: 1. לא אתה רושם את הפטנט אלא רשות הפטנטים, אני מניח שהתכוונת לכך שהפטנט אותו ביקשת התקבל ונרשם. 2. אין פטנט יחיד לאיחוד האירופאי, בקשת פטנט שעברה בהליך האזורי עדיין צריכה להירשם בנפרד בכל מדינה ומדינה. 3. הפרת פטנט בארה"ב אינה עבירה פלילית אלא עוולה אזרחית. לשאלתך, ייבוא ושיווק של מוצר המפר את הפטנט הרשום שלך מקים לך עילת תביעה נגד המפרים. בברכת שנה טובה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

המשך להמשך

המשמעות של סעיף 3 היא שאני צריך לגלות בעצמי את הפרת הפטנט, נכון? רשויות החוק אינן פועלותכדי לאתר הפרות כאלה? ומה בדבר האיחוד האירופאי וישראל? האם גם כאן מדובר בעוולה אזרחית בלבד? תודה רבה! ! !

המשך

גם בארץ ובהתאם לדיקרטיבה האירופית הפרת פטנט אינה עבירה פלילית. גם לו הייתה הפרת הפטנט עבירה פלילית, לא סביר להניח שאיזה שהיא רשות ממשלתית הייתה פועלת לאיתור הפרות. בברכת שנה טובה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה