פטנט של אתר מיוחד

פטנט של אתר מיוחד

שלום לכולם

לא ידעתי שהפורום הזה קיים... שמחה לגלות אותו

יש לי רעיון להקים אתר מיוחד
האם אפשר לרשום על האתר הזה פנטנט או משהו שיגן עליי בשנה הראשונה של האתר הזה?
זה אחר עם ההמצאה שלי ואני הייתי רוצה יתרון כלשהו על פני האחרים
שלא יעתיקו אותו ממני (קל מאוד להעתיק אותו)

זה לא המצאה כאילו של משהו חדש בעולם
אך בישראל זה חדש.
אין עוד אתר כזה.

אשמח לתובנות מה לעשות...
מפחדת שיגנבו לי את הרעיון ואז לא יהיו לי לקוחות באתר

הגנות קניין רוחני על אתר אינטרנט

שלום רב,
&nbsp
דיני הקניין הרוחני ככלל וזכויות היוצרים בפרט אינם מקנים הגנה על רעיון אלא על דרך ביטויו או יישומו.
&nbsp
קניין רוחני באתר האינטרנט יכול להיות מוגן בדרכים שונות, כתלות באלמנטים באתר שלגביהם יש לבעל האתר זכויות. ההגנות שיינתנו, יהיו תואמות לזכויות.
על עיצובו של האתר והדרך בה מוצגים הדברים בו, יכולה להיות הגנה של דיני זכויות יוצרים, בהנחה שהעיצוב מקורי. לדוגמא, אם באתר תכנים מקוריים כגון תמונות או טקסטים שהינם בבעלותו של בעל האתר, תכנים אלו יהיו מוגנים בדיני זכויות יוצרים. כמו כן, אם התוכנה שמפעילה את האתר הינה פיתוח מקורי הרי שגם היא עצמה יכולה להיות מוגנת על ידי דיני זכויות יוצרים, ולעיתים גם על ידי דיני הפטנטים.
&nbsp
על מנת לבחון האם המצאה כלשהי היא המצאה כשירת פטנט, יש לבחון, ראשית כל, האם מדובר במוצר או הליך שיש בו חידוש, תועלת, אפשרות לשימוש תעשייתי והתקדמות המצאתית. המצאה שהיא ביסודה שיטה עסקית, תהא כשירה לרישום כפטנט אך ורק אם מהותה נמצאת בתחום טכנולוגי ולא העסקי. אמנם אתר האינטרנט מהווה אלמנט טכנולוגי, אך אין די בכך שההמצאה מיושמת בו כדי לענות על דרישה זו.
&nbsp
בהנחה והאתר עושה שימוש בסימן מסחר רשום או בעל מוניטין השייך לבעלי האתר, גם הסימן יהיה מוגן באמצעות דיני קניין רוחני או דיני עוולות מסחריות.
&nbsp
מעבר להגנה הנתונה לבעל האתר בדין, כמצוין לעיל, מומלץ וכדאי לבעל האתר להעלות תנאי שימוש ברורים ומוקפדים אשר יבטיחו את זכויותיו ויחזקו את טענותיו המשפטיות במקרה שזכויותיו נפגעו.
&nbsp
בהצלחה,
דניאל

למעלה