פטרוזיליה שמסריחה במקרר

ספרנו1

New member
פטרוזיליה שמסריחה במקרר

אחרי שאני שוטף את עלי הפטרוזיליה, משרה במים לכמה שעות, מחליף את המים להשריה נוספות, שוטף לסיום, מייבש על השיש לכמה זמן, עוטף את העלים בנייר מגבת, שם בשקית, אני מכניס למקרר. ואחרי כל הטרחה המרובה קורה דבר לא נעים: העלים מסריחים כבר אחרי 24 שעות.. הם לא נראים רקובים או משהו, ובכל זאת.. כשאני עושה את זה עם עלים ירוקים (מלקט ) אז זה קורה רק אם אני משאיר ל-4 ימים ומעלה...

האם ריח רע = סימן שצריך לזרוק? איך למנוע זאת?

תודה
 

Ofericko

New member
אני שומר את עשבי התיבול במקפיא. עוד לא קרה

לי שהם הסריחו או התקלקלו.
 

merav999

New member
אני שוטפת רק לפני השימוש, לא את כל החבילה

יכול להיות שאתה לא מייבש לגמרי את העלים והלחות גורמת לסירחון
 

ספרנו1

New member
ממ.. טוב, זה מבחינתי התפשרות להסתפק בשטיפה

ולא להשרות כמה שעות. האפשרות של הקפאה נראית לי יותר. תודה, בכל מקרה.
 
ריח רע = לא טעים אבל

השאלה אחרת, למה אתה משרה את הפטרוזיליה.
יכול להיות שאפשר להשיג את המטרה שלשמה אתה עושה את פעולת ההשריה בדרך אחרת.
בכל מקרה, מתחיל להערכתי תהליך רקבון וזה מקור הריח.
 

ספרנו1

New member
לא מרגיש טעם רע, אולי כי זה חלק משייק

אני משרה כי הדיאטנית שלי (טבעונית, עם המון ניסיון ומפרסמת כתבות בתחום) אמרה לי שעלים ירוקים למיניהם יש להשרות במים , כי יש הרבה שטח פנים שמקבל את הריסוס וכד'. והיא אמרה שאם יש משהו שבאמת כדאי לקנות אורגני, זה עלים ירוקים (אבל אני מתעצל וקונה בסופר רגיל. לפחות משרה כמו שהמליצה..)

תודה. כנראה אקפיא פשוט, כמו שהמליץ עופריקו
 
זה אחד הדברים שכולם מסכימים עליו

עלים ירוקים בעלי שטח פנים גדול וסופגים הכי הרבה ריסוס.
אם אתה אוכל כמויות גדולות לא הייתי מתעצלת וקונה אורגני או מגדלת באדניץ/עצי./גינה בייתית.
לא מבינה את ההגיון של השריה של שעות.
מבינה את ההשריה במים ויתכן ויש צורך להוסיף דטרגנט כדי להיות בצד הבטוח של הניקוי היסודי.
 

ספרנו1

New member
אז כמה זמן היית משרה? והאם דטרגנט מחליף

צורך באורגני, או בכל מקרה היית ממליצה אורגני לעלים ירוקים (גידול עצמאי זה לא בא בחשבון..) ?

אני מסיים ב-4 ימים צרור פטרוזיליה..

תודה
 
אורגני הכי נכון במקרה שלך כי אתה אוכל הרבה

אם זה לא מסתדר אז הייתי שוטפת טובה כי במחשבה נוספת לגבי השריה היא יכולה להזיק משום שאם המולקולות של חומרי ההדברה קטנים הם יכולים להכנס בדיפוזיה לתוך העלה.
תכפס, אני הייתי שוטפת היטב עם מעט סבון.
 

Ofericko

New member
נראה לי שאחרי תוכנית הטלביזיה הערב בנוגע

לריסוסים על הירקות והפירות - כולנו נשנה קצת הרגלים

לפחות כך לפי הפרומו....
 

Ofericko

New member
"ירקות מסוכנים". הערב ב-21:00 בערוץ 2.

מתוך התקציר:

"כולם יודעים שירקות ופירות הם בריאים אבל האם אנחנו יודעים מה הם מכילים? גלית גוטמן יצאה לבדוק: איזה רעלים מכילים הירקות שלנו? איפה מצאנו הכי הרבה חומרי הדברה? והאם בכלל יש מי שמגן עלינו מכל החומרים שנמצאים במזון?"
 

ladybug6

New member
נשמע לי כמו סתם כתבה מוגזמת שרוכבת על

הגל של אוכל בריא/טבעוני עם כותרות מפוצצות ומלחיצות... בסופו של דבר אני לא חושבת שיש להם הרבה מה לחדש, כולנו יודעים שבירקות ובפירות שאנחנו אוכלים יש חומרי הדברה מזיקים, כולנו יודעים שצריך לשטוף אותם היטב, וכולנו גם יודעים שאף אחד עוד לא מת מהרעלה כתוצאה מאכילת סלט...
זה כמו לעשות כותרת: "הרעל שאף אחד לא סיפר לך שיש בשקדים: צ י א נ י ד"... *פאם פה-פאםםם*

בכל אופן, מי שרואה את הכתבה, שיספר פה מה אמרו שם
 

RSPA

New member
כדאי להמתין ולראות את הכתבה

ורק אח"כ להביע דעה לגבי תוכנה.
ואגב, שטיפת ירקות לא תמיד מסלקת את כל הרעלים. חלקם נספגים בירק עצמו ולא ניתנים לשטיפה.
אולי נכון (אני לא יודע) שאף אחד לא מת מאכילת סלט - אבל אני מכיר כמה שסבלו למשל מכאבי בטן נוראיים אחרי אכילתו.
 

Ofericko

New member
אוקי. שרדתי עד עכשיו. כתבה מעצבנת וסתמית.

לא מחדשת כלום ועושה מאמצים מביכים לעשות פיל מעכבר.
 

Ofericko

New member
ואחרי תחקיר שכזה הם לא מתביישים

לשים פלפלים צהובים!?
 

RSPA

New member
התובנה היחידה שלי מהכתבה....


שגלית גוטמן באמת יפה ומדברת מהר.....וצריכה לעבור לערוץ הספורט ולשדר משחקי כדורגל.
 
למעלה