פיאות

lean27

New member
פיאות

שלום, לא ביקרתי בפורום זמן רב. אני חליתי ב- 2002 וחיש רצתי לעשות פאה אצל רבקה זהבי. הוריי שילמו סכום ניכר מאוד לפאה טבעית. ביקשתי שהפאה תדמה לשיערי הקצר והקוצני. לאורך כל המדידה הראשונה בכיתי. ההתיחסות הייתה- אפטיה. הסכום שולם במלואו. כשהחלה הנשירה, התקשרתי. הגעתי, גולחתי, ואז הגיע שלב עיצוב הפאה. העיצוב לא דמה לשיערי ולו במעט. היה מדובר בפאה של שיער חלק, שאין לה יכולת להיות מעוצב בסגנון שאהוב ומוכר לי. הפאה קוצרה עד שהגיעה למחצית מצווארי. הטענה של זהבי הייתה שלא ניתן לקצר את הפאה יותר מכיוון שאז יראו את השוליים של הפאה. לפתע היה לי שיער ארוך. הבכי שלי לא זכה לאמפטיה. שכהגעתי הבייתה בוכיה גיליתי "קרחות" בפאה. ממש היה ניתן לראות את הרשת לפרקים. חזרתי לרבקה. השתילו שיער נוסף במקום של הקרחות ועשו תיקון מסוים לעיצוב. עדיין- זה לא דמה בכלום לשיערי הטבעי, ועדיין ראו קרחות פה ושם. מיותר לציין שהלכתי עם הפאה פעם אחת בדיוק. הלכתי איתה לביה"ח והאחיות היו כ"כ מזועזעות שהבנתי שאני פשוט לא יכולה ללכת איתה. התקשרתי לרבקה ונאמר לי שלא ניתן להחזיר את הפאה - היא כבר "מעוצבת". היום אני בריאה. הפאה יושבת בארון. כל ניסיון למכור אותה פיאניות נכשל בטענה שהפאה מעוצבת בצורה כזו לא ניתן לעשות איתה דבר וכל הזמן נשאלתי "מי עיצב לך את זה בכלל"? אני כותבת את הדברים כי ראיתי שהייתה פה התכתבות בנושא. אני מפצירה בחולי סרטן להיות מאוד שקולים ברכישת פאה. לטעמי- אין צורך בזה. הרגשתי מאוד "אני" עם הקרחת ושלא תחת מעטה הזיוף. זה כמובן לשיקולכם. אבל - הבטיחו לעצמכם כי יטפלו בכם בחום ובאהבה ולא באדישות ובמובן מסוים- ברוע לב.

Ducati999

New member
גברת!

אם אני אחלה ואחלים מסרטן, הדבר האחרון שהיה מעניין אותי שה חשבונות עם חנות פאות. אני לא דתי, אבל חשבתי שאלוהים נותן לאנשים התנסיות כאלה כדי שילמדו משהו בחיים. מה למדת את? לעשות חשבונות? זה הרבה אנשים יודעים גם בלי סרטן.

Ducati999

New member
עוד משהו...

מאתר הבית של חנות הפאות (למטה). נו, אז שילמת 1500$. זה הרבה כסף? מה עם קצת פרופורציות? מילא, היית כותבת שלא אהבת את היחס, את זה אני מבין. אבל נושא ההודעה שלך הוא הנזק הכספי. ?? אני לא מבין. פאה טבעית בהזמנה אישית - Custom Made פאה איכותית מאוד המיוצרת במקום בעבודת יד ומותאמת לדרישת המזמין. השיער בפאה הינו 100% טבעי, ללא כל טיפול כימי, תעשייתי או צביעה (שיער בתולי). "פאה בהזמנה אישית" היא קלה ביותר וטבעית מאוד, הן במראה והן במגע. הפאה מיוצרת בעבודת יד ובהתאמה מלאה למבנה הראש ולסוג וצבע השיער הנדרשים. תהליך הייצור של הפאה אורך כשבוע עד ארבעה שבועות ומחירה נע בין 1,000$ ל-1,500$.

איש יקר..

הצעה קטנה לי אליך. לפני שאתה בוחר להעביר ביקורת, לשפוט ולחנך, כדאי שיהיו לך את כל הפרטים. כנראה שאין לך מושג במה מדובר ואתה זריז במילים. אז כאן - אנחנו קצת יותר איטיים מפורום אופנועים, וכאן אנחנו משתפים בחוויות שקשורות לסרטן, כל חוויה שהיא מתקבלת. הבחורה כאן שיתפה בחוויה לא נעימה שהיתה לה, כזו שאני מאחלת לך לא להבין בה. נסה לנהוג בקצת יותר מתינות ועדינות כשאתה פה. כבד את המקום והמקום יכבד אותך. לילה טוב גלי

ihovav

New member
קצת הגזמת...

האשה (המכונה בפיך: גברת), כותבת מתוך כאב. אם היית מנסה לקרוא בין השורות לא היית רואה רק את הנושא של הכסף. אני די חדשה פה (ומקווה שלא לעוד תקופה ארוכה, לפחות לא מהסיבות שבגללן הגעתי הנה...), וכבר קלטתי שלרבים יש בעיות מולחנות הפיאות הנ"ל. ועד עכשיו כמעט לא הוזכר עניין הכסף, כי אם היחס. המלצה: תעקוב קצת, תיכנס לעניינים ולאוירה ואחר כך תחליט האם כדאי לתקוף או לנסות להבין ולהיות קצת (אפשר ם הרבה) יותר אמפטי. בריאות לכולנו, אני.

מה עניין שמיטה להר סיני?

כשתבין על מה המהומה באמת, תגיב. כל עוד שאינך בעניינים, אל תחטט. לדעתי- אתה פשוט לא בעניינים,ולא מבין איזה סבל נפשי ופיזי עובר חולה לפני נשירת שיער, ואיך חנות פיאות מסויימת עושה מזה הון! וכשהכסף משולשל לכיסם, היחס מהם צונן. הסיפור ארוך- אבל אין זה המקום לחזור שוב על הכל. ובכלל- אני לא מעוניין בתגובתך.

Ducati999

New member
סליחה?

כבודכם חושבים שאני מזגזג לי מפורום אופנועים לסרטן רק בשביל הכיף? אף אחד כאן לא מגיע כדי להנות. כמובן שאני לא בא ממקום שבו אני יכול להבין את הסבל של הבחורה, אבל: חבר סיפר לי על חבר-לעבודה שלו שחלה בסרטן והחלים, וכתוצאה מכך נשתנו אצלו פרופורציות בחיים. הפסיק להתרגש מקטנות. חברי אמר: אולי לכולנו היו צריכים לארגן סרטן עם החלמה כדי שנתחיל לחיות ונפסיק לבזבז את ימינו. זהו, אם עד כאן אני עדיין מעורר התנגדות - אשתוק.

yaldasukar

New member
מצטערת לבשר לך אבל...

בס"ד לדעתי אתה עדיין מעורר התנגדות. ההודעה הראשונה שכתבת ל"גברת" הייתה ממש ממש חסרת רגישות!
אני לא יודעת מי אתה (למרות שיש לי הרגשה שאתה מ"רבקה זהבי"...
), ולכן אני לא רוצה לשפוט אותך ואת דבריך. אבל ממה שכתבת נבע חוסר רגישות נוראי. היה פה דיון גדול על הפיאות שלהם ועל היחס שלהם, והבחורה בסך הכל רצתה להוסיף גם את מה שהיא חוותה איתם, רצתה לשפוך קצת את הלב, להזהיר אנשים אחרים- כדי שלא יחוו את מה שהיא חוותה. מה רע בזה?? לפי איך שאני רואה את זה- אין שום בעיה בלשתף- זה לא בזבוז זמן, זה לא התעסקות בקטנות- ונראה לי שאתה זה שצריך שיהיו לו פרופורציות על הדברים ולא היא... מאחלת לך המון בריאות ואושר
ושלעולם לא תצטרך להתמודד עם מה שמתמודדים האנשים בפורום הזה

Ducati999

New member
תשובות:

1) אני לא עובד אצל רבקה זהבי. למעשה, אני קרח טבעי (בן 35) ומגולח, כך שכל מכרי היו מאוד משועשעים אילו כן... 2) חוסר רגישות לחולי סרטן זה דבר נורא. אני בעצמי עובד בבית חולים עם חולי סרטן, ומודע לענין לגמרי. אבל זה *לא* נושא ההודעה של הבחורה. היא כתבה על **** כסף ****. 3) אני לא גולש בפורום הזה בשביל הכיף אלא כיוון שבן משפחה הוא חולה סרטן, אז נא לא לנפנף לי באיום הסמוי "מאחלת לך וגו' ". גם בלי איחוליך אני אהיה שוכן עפר במוקדם או במאוחר, ומודע לזה היטב כל חיי. 4) תגידו לי, אם מישהו חלה והחלים מסרטן אז זהו, הוא נפטר מביקורת של אלוהים ואנשים לשארית חייו? זהו ? כמו תעודת שחרור? וואלה, הגזמתם. מילא הייתי כותב ביקורת בסגנוני הגס (מודה ומבקש סליחה) לחולה שמתמודדת, אני מבין שזה מקומם. אבל הבחורה החלימה, לא? כל כוונתי היתה, שמוטב לאדם להסתכל קדימה ולא אחורה. 5) עוד דבר שניסיתי לומר לה: פרופורציות. עברת מסה גדולה, קחי איתך את הלקח לשארית חייך.

../images/Emo52.gif אתה פשוט לא קולט מה העניין

כל העניין של ההודעה שלה היה בהקשר אחד וברור, להסביר מה היא חוותה אצל גב' רבקה זהבי, היא פשוט חשה כמוני וכמו אחרים שהחנות הזו עושה ים כסף על חשבון מחלתם וסיבלם של החולים, ללא יחס הוגן ממש, וכן- ללא הנחות לחולים בכלל, אלא פשוט עסק לשם עסק, ולידיעתך- חולים צריכים כסף להמון דברים לא רק לפיאות ודברים שוליים, והכסף הזה מבוזבז, וכל העניין הוא- שהעסקים הללו לא באים בכלום לקראת החולים, אלא מרויחים על חשבון החולים וגם לא משרתים אותם בהתאם. אם תדע כמה כסף משפחה מבזבזת על מחלה כזו ולאו דוקא לתרופות אלא לכל הסובב, אפילו לבילויים עבור חולה שסובל נפשית ופיזית, ככה שהכסף מאוד משחק כאן! ואם תשאל למה בכלל היא מדברת על זה לאחר שהחלימה? פשוט מאוד, לספר את "חוויותיה" עם העסק הזה, בכדי שחולים אחרים ידעו ויפיקו לקח. וזה כבר ממש לא נוגע אליה אישית, אלא לעזור לאחרים מניסיונה. ועוד דבר שתדע אדוני- מי שחלה והבריא באמת לא עושה חשבונות לכסף וכדו' הפרופורציות שלו בחיים השתנו מאוד, ולטובה, אבל מידי פעם עולות זכרונות לא הכי נעימים מהתקופה ההיא, ודוקא אז הוא מתחשבן עם עצמו ומנסה לזכור מה הוא עבר בכל התקופה הזו, לא כולם חזקים באופיים ושוכחים מהכל, וטורפים את הנאות החיים, יש זמנים שהירהורים שונים חולפים בראש ומנסים להבין מה עברתי בדיוק, ואני מבין ממנה- שכשהיא קראה את השירשור בעמוד הקודם לגבי הפיאות (מה שכנראה לא יצא לך לקרוא) היא ניזכרה שאף היא עברה סיפור דומה בחנות ההיא, ולכן היא הוסיפה את "חוויתה" האישית לחדד את הבעייה שיש עם קניית פיאות, שאחרים יפיקו לקח מבעלי ניסיון. אני רוצה לציין- שעד עכשיו גב' רבקה זהבי לא יצרה קשר עם אף אחד ממי שהתלונן כאן נגדה, ואני יודע שהבן שלה קרא הכל! הם פשוט בוחרים להתעלם מאיתנו, וזה ממש מהסיבה שהכסף הגדול בכיסם, והחולים הבאים שוב יופנו אליהם מהאגודה למלחמה בסרטן כאילו כלום, אז למה להם להתעסק בקטנות, ובכלל הבן של הגב' זהבי אמר לי בטלפון בהתנשאות: אני לא דן אותך, כי אין דנים אדם בשעת צערו. כאילו הוא הצודק המוחלט, ואני פשוט איזה חולה מתוסכל שבא אליהם בטענות. וזה יחס מחנות שחולים מופנים אליה מ"האגודה למלחמה בסרטן" מחנות שאמורה להתנהג במיקצועיות כלפי חולים, ומחנות שלוקחת ים כסף עבור פיאות לחולי סרטן, והיחס שלהם לפעמים פחות טוב מיחס לאנשים בריאים. אז על זה בדיוק האנשים מדברים פה. ואליך אני לא בא בטענות, אתה פשוט לא מודע לתהליך הנפשי שעוברים חולים שחול במחלה ואפילו הבריאו, הרגישות בנשמה, אני הייתי יותר מחוספס ממך, ממש יותר, ועם כל זה המחלה עשתה לי משהו. אז אני מאחל לך בריאות כל החיים, מצטער אם היתי בוטה כלפיך קודם. ושבאמת לא תבין על מה אני מדבר, זאת אומרת- שתישאר בראש של אדם בריא... הכי הכי הכי טוב שבת שלום

24 ברבלה

New member
אוי....

אם רק היית רואה את השרשור הזה לפני שרחשתי את הפיאה, הייתי שוקלת את זה יותר לעומק... אני אומנם לא הלכתי לזהבי, הלכתי לחנות אחרת, מקצועית ולא פחות נחשבת וקיבלתי יחס סביר ונאות, ואפילו רגיש אבל... זה לא הניח לתחושה של האכזבה הגדולה כל כך שהבנתי שאת הפיאה אני לא אוהבת, היא לא נוחה לי, אני מרגישה לא אמיתית ובכלל.. יפה לי קרחת. המחיר היה בשמיים, ועם כל הכבוד לאדון אז זה לא שייך בכלל לפרופרציות, זה שייך לעובדה שהרגשתי אשמה ותחושה של חוסר אונים אל מול אימי ששילמה סכום כל כך עצום בשביל משהו שאני אפילו לא מתכוונת להשתמש בו. יוני כל כך צודק במה שכתב כי כסף כן משחק פה תפקיד! אם היה לי אותו הוא לא היה משחק אבל שאין אותו ובתקופה כל כך קשה כל הוצאה נראית לי כמו סוף העולם. אומרים שחלק מהריפוי של הגוף הוא הנפש, שהיא תהייה בריאה ומאושרת ולכן אני משתדלת לא לחשוב על זה אבל ברגע שאני חושבת על ההורים שלי, על העובדה שאמא שלי לא עובדת כי פיטרו אותה ואבא שלי שקורע את התחת כדי שיוכל לכסות את הביטוח בריאות בשביל הבת שלו, אני מתחילה להיכנס לבאסה כי אני מרגישה שזה באשמתי והם לא היו צריכים הוצאות כאלה אינפטיניליות עכשיו למרות שאף פעם הם לא חשבו או אמרו לי על זה משהו כי הם מבינים את הרגישות של העניין, מה שבטוח הבאסה הזאת לא עוזרת למחלה. הייתי בן אדם כל כך עצמאי לפני זה, קשה לי עם התלות הכלכלית ותאמין לי אדוני שאם ה 4000 ש"ח היו יוצאים מכיסי זה פחות היה כואב לי אז פשוט אל תשפוט פה לפני שאתה מכיר את הסיפור שעומד מאחורי כל אחד ואחת מאיתנו. לסיכום.. אני מקווה שמי שעומד בפני התלבטות כזאת עכשיו, כן קורא את מה שכתבנו... אולי המקומות האלו טובים לאנשים שכסף לא משחק אצלם תפקיד, כמו הפקות טלויזיה ובכלל... יחשוב טוב אם תקופה של חצי שנה עם קרחת דווקא תגלה את הפנים היפות שלו, את העובדה שאנשים דווקא מקבלים ומחמיאים ואין ישר קונוטציה של מחלה.. ככה אני מרגישה והפאה... הפאה נחה לה בחדר בשלווה מדי פעם אני מעיפה אליה מבט ומנסה לא לחשוב על התחושה הקשה שהותירה בי.. רק בריאות!

24 ברבלה

New member
ועוד משהו קטן

אני יכולה להזדהות עם כל מה שכולכם כתבתם פה ואני מודה לכם שנתתם לי להרגיש שהתחושות שלי הם טבעיות ואני לא איזה לא נורמלית שלא ישנה בלילה בגלל 4000 ש"ח שהתבזבזו על השטות הזאת (מבחינתי זאת הייתה שטות) אז... תודה אני מרגישה עכשיו סוג של שחרור אחרי שהוצאתי את הכעס והמרמור על החוויה האישית שלי.

אביתר27

New member
סליחה?! מה זה?!

נכון סרטן גורם לנו לראות את הפרופורציות של החיים (כמו גם עוד מצבים) אבל שאתה תעשה לאחרים את חשבון הנפש?! אתה לא חושב שהגזמת?! לא רעדה לך היד כשכתבת את זה?! אתה באמת חושב שאתה יכול להטיף לה מוסר על מה חשוב ומה לא חשוב בחיים?! מדובר על ניצול כלכלי של חלשים, לא על ערכיות ופרופורציות ואתה אדוני, התבלבלת בין השניים, כי גם מי שחולה סרטן, או הבריא מסרטן, לא אוהב שמנצלים אותו כלכלית, זה לא קשור בכלום לפרופורציות על החיים. זה שהבחורה החלימה זה יופי, זה אומר, שהיא צריכה להסתדר לפי אמות המידה שלך? לא, אף אחד מאיתנו לא פטור מביקורת של האל, אבל בביקורת שלך אין צורך. תודה ועוד נקודה למחשבה החלמה זה לא הכל, זה ללכת לביקורות, לדאוג לפני הביקורת, לדאוג ביום שמקבלים את התוצאה, לשמוח שקיבלנו עוד 3 חודשים של חסד עד הביקורת הבאה. להבהל מכל שעול קטן, או מכל בדיקת דם מעט חריגה, כי אנחנו כבר עברנו את הסרט(ן) הזה, ויודעים שהוא יכול לחזור, ויכול לחזור רע. כך שהחיים מעט מורכבים יותר מאיך שאתה מציג את זה. אביתר שאשתו כבר הבריאה
, ולא השתמשה בפאות בזמן הטיפולים, ועדיין לא אוהב ניצול כלכלי ועושק של אף אחד בריא או חולה או מחלים, ועוד יותר לו אוהב הטפות מוסר. ושוב תודה לך.

t w i x i t

New member
../images/Emo46.gif

דבר ראשון מי אתה שתקבע אם 1500$ זה הרבה כסף או לא ? סתם לידיעתך, זה שווה ערך ל-2 משכורות מינימום. ורואים שאתה לא בעסק כי אתה לא יודע כמה הוצאות יש למחלה הזו. דבר שני - אל תאמין לכל מה שאתה קורא. לרובנו יש פה קצת יותר נסיון והפרסום באתר של זהבי לא ישכנע אותי למשל, שחוויתי את האכזבה מהם על בשרי. אני לא יודעת מה רמת כושר ההבנה שלך אבל הכותבת בכלל לא התייחסה לכסף - אלא לעוגמת הנפש. ולא, זה שאנחנו חולים, לא נותן לנו את הלגיטמציה להגיד מה שאנחנו רוצים ולא לקבל ביקורת. אבל העובדה שאתה לא חולה (בלי עין הרע) ולא חווית את זה בעצמך לא נותנת לך את האפשרות להרגיש או להתיימר להרגיש מה שחולה מרגיש ועל אחת כמה וכמה לקבל ביקורת מאדם שלא עבר את זה. אתה יכול לנסות להבין איך זה, אבל צר לי - רק מי שעבר את זה באמת יודע מה זה. ותאמין לי שכשמודיעים לך שאתה חולה, ובאותו הרגע אומרים לך שכל כך הרבה דברים ישתנו לך בחיים, בין אם זה איכות החיים או הדברים שאתה יכול לעשות או מבחינה חיצונית - אז כל מה שאתה רוצה זה רק לנסות להחזיר ולו במעט את המצב לקודמו. ושיער - שאני מניחה שלהרבה חולים (ובעיקר לבנות) זה חלק מאוד קשה וכשאתה הולך לחנות, משלם סכום נכבד של כמה אלפי שקלים כדי לקבל באמת את המוצר הכי טוב שיש בשוק ואז בנוסף לכל המצב, עוד מתאכזב ומגלה שזה אפילו לא דומה ולא נמצא תחליף אז כן זה מבאס, זה מאכזב, זה גורם לך לבכות. אין לך שום זכות לזלזל בבעיות של אחרים.

דגנילי

New member
חחחחחחחחחח.. כלכך שקוף...../images/Emo8.gif

ממש מעורר בחילה, זה כל כך שקוף שזה הבחור שיוני סיפר עליו והוא נכנס לכאן לגעור בו ובכולנו. הוא שוכח עם מי הוא מתעסק ועוד משקר.. אם היה לו מישהו קרוב חולה ובגלל זה הוא נכנס לכאן, כדבריו.. הוא לא היה מגיב במילים האלו (גיברת...חחחח - כמו לקונה עצבנית בחנות), ולא היה מתעצבן כל כך מבחורה שמשתפת אותנו בחוויה זורמת - שרובנו עברנו בעצמנו. אלא אם כן, הוא עובד בפאות זהבי
- ובמקום לעשות חשבון נפש ולהבין כיצד יש להיתנהג ולהיות יותר רגישים.. עוד בא פה בטענות ומגיב בגועל נפש ועושה עוד יותר שם רע לחנות שלו..
הייתי מזמינה אותך לצאת מפה - או לפחות לא להגיב. אנחנו אנשים חולים ויש לנו מספיק כאב גם בלי אנשים שכמותך.

למעלה