פידול עגול - לא מה שחשבתם

ItsikH

Member
יש סיבה שנתון ה"תנאים הזהים" בביצועים מובלע בשעה שנתון
המאמץ מפורט במספרים מאוד מוקפדים. נבחרו תנאים מאוד מסוימים ללא שום הסבר למה דווקא, דרישה סבירה תהיה לחזור על הניסוי כמה פעמים, ובנוסף לחזור עליו פעמים נוספות בסט תנאים אחר [זמן אחר, שיפוע אחר, מהירות אחרת].
שלא לדבר על השפעת סדר הבדיקות, השפעה שאפשר בקלות לשלול באמצעות החלפתן.

Dov_s

New member
זה לא מחקר לירחון מדעי - זה מדע פפולארי

זה לא מחקר לירחון מדעי - זה מדע פפולארי, בדיוק כמו שהרבה בדיקות שנעשות אצלם ובמקומות אחרים.
הבדיקה רק אומרת לנו שהתפיסות שלנו צריכות בדיקה, ושכפ הנראה תוספת הכוח מהמשיכה לא גבוה, אם בכלל קיימת.

בכלל אהבתי את התגובה המזלזלת של אלעד בסימון מתברר שגם מקצוענים צריכים לבוא ללמוד מאלעד.

ItsikH

Member
מדע פופולארי אינו מניפולטיבי, זה אינו מדע, אפילו לא פופולארי
השימוש באמצעים מתוחכמים ו"מדעיים" כביכול נועד רק להסוות את הרשלנות והחובבנות בביצוע ה"ניסוי". גם למטרה של עירור מחשבה וערעור על נתון מוכר שאולי אינו נכון - הוא חסר ערך, כי לא מספק שום מידע ממשי ואף להיפך, בחובבנות מובלטת מגדיל את הספקנות בטענה.
במדע פופולארי מביאים מחקרים אמיתיים ומבוססים היטב באופן שיהיה נגיש לקהל הרחב, לא מפברקים ניסוי חובבני.

תחשוב על זה

אני 3-4 פעמים בשבוע רוכב על פדלים רגילים ופעמיים בסוף השבוע עם קליטים.
בגלל שאת המירוץ ינצח לא בהכרח הרוכב הכי חזק אלא הרוכב שבפינאלה הכי חזק, ואולי אם ארכב עד רגעי ההכרעה הרבה, לא כל הזמן רק בלחיצה אני ביתרון.

אפשר להפליג באין ספור תיאוריות, אבל בשורה התחתונה...

תראו לי רוכב אחד שהצליח לקבל תחושה של חומצת חלב בשריר "הלוחץ" ובשריר "המושך" בו זמנית .
ואז אפשר להתחיל בכלל לדבר על יעילות ה"פידול עגול" וחלוקה "הוגנת" ויעילה של המאמץ בין קבוצות השרירים השונות.

על אמונה, על ריפוי, ועל אישוש תיאוריות

יפה דרשו ידידי דורון ג' ויהודה ג'
ועל כן אוסיף את שני הסנט שלי ( היישר מפלמדייל קליפורניה..)
בדיוק כשם שהאמונה והרוח היא מרכיב חשוב לאין ערוך בריפוי
ולראיה כל אותם חולים שעוז רוחם הוא בערך ההסבר היחיד להבראתם, כנגד כל הסיכונים
ולאור העובדה שהמדע מכיר בעוצמת אפקט הפלסבו, שגורם לכמחצית מן האנשים להגיב בשפור לאחת מתן תרופה שאינה מכילה שום מרכיב פעיל,
הרי שגם בענין הדיווש והפידול העגול, התיאוריה יכולה להסביר בפועל דברים רבים
ובו זמנית מספר "החריגים" זהה בערך למספר אלו שהתיאוריה תופסת לגביהם
ועל כן - מה שחשוב הוא האמונה, ומי שדיווש עגול עוזר לו - יבורך, בדיוק כמו מי שמספיק שעות על האוכף עוזרות לו
ראה מקרה ידידנו משיכון ותיקים, מר יהודה ג', ואיתו עוד כמה וכמה קוטלי קנים...

יום מצוין !

יוסי

ariasdo

New member
חידה - מה המקום בארץ לכביש כמו נתוני הסרטון 3.33 ק"מ 6% ~ .

שיפוע ממוצע ,כמעט ישר( לפחות שרוכבים כך מרגשים ) ללא הפרעות קטע רציף שמתחיל מנקודה ברורה אחרי צומת

מצורף מפה למקום , עם רמזים קלים בתוך .

הערה : יש בטוח עוד מקומות בארץ שעומדים בתנאים של נתוני אורך שיפוע כמו בסרטון .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
פתרון כביש 85 מצ' קדרים לכיוון מערב (קבלתי גם פתרון במסר )

למעלה