פיד מלא או פיד חלקי?

פגעסוס

Well-known member
פיד מלא או פיד חלקי?

שרון, מהבלוג "דברים קטנים", העלתה סוגיה מעניינת. אם היתה לכם האפשרות האם הייתם מציגים בפיד הRSS שלכם את כל הרשומה או רק חלק ממנה? מצד אחד, כשאתם מציגים את כל הרשומה אתם נותנים שירות טוב יותר לקוראים שלא צריכים להכנס לאתר על מנת לקרוא את כל מה שכתבתם. הוא יוכל להשאר בתוכנת הRSS שלו ולקרוא במהירות את כל הטקסט בלי לחכות לעלייתו של האתר. הוא ייכנס לאתר רק אם ירצה להגיב. מצד שני, כאשר אתם מציגים אם אותו גולש לא ייכנס לאתר הוא לא יוכל לראות את הפרסומות (זו הסיבה העיקרית שמערכות הבלוגים הגדולות לא מאפשרות פיד מלא). כמו כן, הוא לא יראה את התגובות של האנשים ולכן סביר להניח שלא יבחין אם יתפתח דיון שיעניין אותו. מעבר לכך, אותו גולש שלא ייכנס בפועל לבלוג, לא ייספר בסטטיסטיקות שלכם ולא תדעו עליו לעולם. אפשר לשאול את השאלה בהתאמה לתפוז, האם אתם מציגים בעמוד הראשי של הבלוג את הפוסט המלא או את חלקו? ולמה? שימו לב שכאשר אתם מציגים רק חלק מהפוסט, יש לכם סיכוי גבוה יותר שהקורא ייכנס לקרוא את השאר ואז הרווחתם עוד כניסה לשירות התשלומים, כך שיש כאן גם היבט כלכלי וגם הבט תוכני. דעתי: בבלוגים שבהם זה מתאפשר לי, וורדפרסים למיניהם, אני נוהג להציג את הפוסט המלא בRSS. זה מונע מאנשים להכנס וזה מן הסתם פוגם לי בסטטיסטיקות ובהכנסות מהפרסומות, אבל אני מאמין שכך אני מגיע לקהל גדול יותר של קוראי RSS ואולי דווקא בגלל שיקראו את כל הפוסט, הם יחליטו להכנס ולהגיב. אולי אם יקראו רק את ההתחלה זה לא ימשוך אותם כמו איזה משפט שכתוב באמצע או בסוף.

שליטה על הערס.

רוב ההתחלות שלי יותר טובות מהמשך הפוסט. אני אוהבת התחלות מושכות ואני משתדלת ליצר כאלו. ולמרות ההתחלות הטובות. אני חושבת שאם היתה לי אפשרות הייתי מציגה את כל הרשומה. הכי חשוב להתחשב בגולש, וגולש שירצה להגיב, ויש לו משהו באמת חשוב להגיד ימצא את הדרך לבלוג שלי. הבעיה היא שלא שואלים אותי, ויריב הכניס רק את הפסקאה הראשונה שלי לדף הערס (דף רסס). וגם אין לי שליטה על איפה תהיה הקטיעה. המערכת האוטומאטית מסוגלת לקטוע לי את ההקדמה באמצע המשפט, וזה הכי מרגיז. ממילא אין לי מושג מה הסטטיסטיקות שלי ומי המנויים שלי. אני יודעת מי קורא אותי רק לפי התגובות, ולא כל מי שנכנס מגיב. רק אנשים שבאמת הזזת להם משהו מגיבים.

ע ל ו מ ה

New member
מעדיפה לתת פיד חלקי ולוודא כניסה

לא בשביל הסטטיסטיקה (לא השתכנעתי, למשל, לעבור לרשומה חלקית בדף הראשי כדי לקבל עוד כניסה) אלא בשביל ה-rich text. בקןראי ה-RSS שאני מכירה, ואולי זה אפילו מובנה מה-XML, אפשר לקרוא את הטקסט הפשוט, אבל לא rich text מלא. אני מעדיפה שיקראו כמו שעיצבתי, עם ההדגשים ששמתי, לפעמים עם טקסט בצבעים שונים (כמו בצ'ט לציון משתתפי דו-שיח), ואת האמוטיקונים במקומם הנכון. אז מבחינתי (גם כקוראת) ה-RSS יכול להסתפק בכלל בכותרת בלבד. לקרוא אני מעדיפה במקור.

TaxiMedia

New member
תשמע, זה אי אפשר ככה

אתה מעלה לכאן נושאים כ'כ מעניינים שאני תוהה מה יקרה כשפתאום תוריד רגל מהגז. אני שיניתי מספר פעמים מ"פוסט מלא" ל"חלק מהפוסט" בעמוד הבלוג שלי. בהתחלה, היו לי פוסטים קצרים אז פירסמתי אותם במלואם, לאחר מכן חשבתי שכדאי לצרף בעמוד הראשי יותר רשימות אז שיניתי לחלק מהפוסט, אח"כ העיצוב והשילוב של התמונות לא הסתדר לי ושיניתי שוב לפוסט מלא. כן, זה עוזר לסטטיסטיקות אם מפרסמים רק חלק מהפוסט, ובראשית דרכי, בין כל השינויים שעברתי, היה גם שינוי אחד שנבע מזה. מאז שהפוסטים שלי נהיו יותר ארוכים ולתמונות יש משקל קטן יותר לאופי הבלוג העמוד שלי מסודר על 10 פוסטים כשרואים רק את החלק הראשון שלהם. לגבי RSS, אשמח אם תגיד לי מה אני צריך לעשות בכדי שלקוראים שלי תהיה האפשרות לקרוא את כל הפוסט. בהקשר שלנו, בלוגרים מתפוז שנהנים מהכתיבה, הבחירה בין קריאה מלאה דרך ה - RSS או האפשרות להכריח את הקורא לכניסה נתונים לשיקולו של קורא ה-RSS בלבד, ז,א, שלטעמי אם הוא מודע לזה שאתה מכריח אותו זה לא כ'כ נעים ובריא. לו היה לי אתר משלי, אילו היה לי אינטרס שהוא יכנס אליי לשם רווח, הייתי שוקל את זה אל מול המטרה הכללית לשמה פתחתי אתר כזה. אני יוצא מנקודת הנחה שאתרים לא צריכים להתחשבן עם הקוראים שלהם על "קטנות" כמו RSS. מי שמנוי אצלך גם שווה משהו, לא? בעידן של RSS צריך לחשוב איך מתפתחים ביחד איתו ופחות לחשוב איך מתמודדים איתו. בדרך כלל כשמנסים להילחם בקידמה הלקוח מרגיש את זה ולא נוח לו בכסא. בכלל, יש כל מיני דברים מוצלחים שניסו להילחם בהם ובדיעבד, הנזק שנגרם היה גדול יותר. החוכמה היא להשתלב ולהוציא את הלחם בדרכים אחרות.

פגעסוס

Well-known member
בתפוז לא ניתן להציג רסס מלא

אני מסכים איתך שאתרים לא צריכים להתחשבן עם הקוראים שלהם על קטנות. השאלה היא לכמה מהקוראים זה יהיה אכפת אם תשים רק חלק מהרסיס את את כולו. אני מאמין שרק חלק קטן מהקוראים (אני ביניהם) מתייחסים לנושא המקום בו הם קוראים את טקסט. ויש פה מספיק חומר אנושי
כשאני אוריד רגל מהגז יהיה כבר מי שיקח את הרכב...

לרוב אין באפשרותי לבחור

כי למעט מקום אחד, בכל מקום בו אני כותב יש מערכת מסודרת שאחראית ואין לי שליטה עליה. אבל בכל מקרה, אני מסכים איתך - גם אני הייתי בוחר בפיד מלא. אני קורא כמה עשרות RSSים, בעיקר מבלוגים, ולא פעם מצאתי את עצמי קורא את הפסקאות הראשונות.. ואז צריך לטרוח ולהכנס לפוסט עצמו כדי להמשיך. גם לא מעט פעמים מצאתי את עצמי מוותר על הכניסה בגלל שפשוט לא היה לי כוח - אם הפוסט היה כתוב במלואו, הייתי קורא. כנראה שהוא לא היה שווה את הקליק באותו הרגע. אני דוגל קודם כל בהתחשבות ובנוחות הגולש/משתמש. אני לא שוכח גם שאני רוצה קהל שיקרא אותי - ואם זה דורש וויתור על קצת סטטיסטיקות, קצת כסף (הרי בכל מקרה..) וקצת לא יודע מה, זה לא נורא מבחינתי. העיקר שיקראו את מה שאני כותב ויהנו מזה. בתפוז ובמקומות אחרים שאני כותב אין אפשרות לבחור, וחבל (וסביר להניח שגם לא תהיה אופציה כזו).

פגעסוס

Well-known member
אני תמיד כיניתי את זה רסס

ואת הפידים כיניתי רסיסים.

צריך להקש מהאקדמיה ללשון שתמציא לנו

מילים, אחרת כל אחד ימציא מה שמתחשק לו וזה יהפוך לבלאגן שלם. דרך אגב הרסיסים מצאו חן בעיני, אני שוקלת לאמץ את זה.

דנטל

New member
בדיוק קיבלתי במייל כמה חידושים

מעתה אל תאמרו DiskOnKey, אמרו הֶחְסֵן נַיָּד. מעתה אל תאמרו גאדג'ט, אמרו חֲפִיץ. מעתה אל תאמרו רינגטון, אמרו נְעִימוֹן. ומעתה אל תאמרו ישום או אפליקציה, אלא הֶחָלָה.

../images/Emo6.gif את אל תאמרי, אני אמשיך לומר,

החסן נייד מזכיר לי מחסן שלישות בצבא, החלה זה בכלל פחמימה עם ה' בהתחלה, ולבטל מילה יפה כמו גאדג'ט? לא חבל? אין להם רחמים לאקדמיה ללשון.

דנטל

New member
לא שאני מבינה גדולה בזה

אבל ב- RSS הייתי עושה חלק מהפוסט, כי אני רוצה שיקראו אותו בבלוג שלי עם העיצוב שלי. בבלוגים עצמם התצוגה היא מלאה. אני לא יכולה לסבול כשאחרים עושים תצוגה חלקית ונדיר שמקליקה על "המשך", אז לא אעשה לאחרים מה ששנוא עלי.

דנטל

New member
אז, רגע, בגלל שאני לא מבינה בזה

אתם רוצים להגיד לי שלמי שיש RSS אין לו שליטה על התצוגה? כלומר, השליטה היא על בעל הבלוג או האתר?

פגעסוס

Well-known member
הרסס הוא מעין דרך קלה

בשביל הגולשים שהוסיפו אותך לקורא הרסס שלהם, לדעת שעדכנת את הבלוג (כמו עדכונים באימייל, רק יותר נוח במקרה של בלוגים רבים). מאחר ורוב האנשים שהוסיפו את הרסס שלך לקורא שלהם כבר ראו את עיצוב, ומאחר והתפקיד העיקרי של הרסס הוא ליידע את הקוראים על הפוסט החדש, אין טעם להעביר גם את העיצוב. זה יכביד על התוכנה ויכביד על הגולש ששוב יצטרך להמתין עד שיוכל לקרוא. אז כן, מי שקורא מהרסס לא רואה את עיצוב, אלא אם הוא לוחץ על הלינק ונכנס בפועל לבלוג.

פגעסוס

Well-known member
אה...

זה תלוי. במערכות בלוגים כמו תפוז או ישרא אין לך שליטה על צורת ההצגה של הפיד (למרות שלדעתי בפרו של ישרא יש). זה גם הגיוני, מערכות הבלוגים מעוניינים להרוויח מכניסות של גולשים ולכן יש להם סיבה טובה להציג רק רסיס חלקי (אני עוד אתרגל לכתוב רסיסים). בבלוגים הפרטיים, כמו וורדפרס ודומיו, יש שליטה מלאה על הקוד ולכן יש שליטה מלאה על צורת ההצגה של הפיד. אני יודע שבוורדפרס יש גישה נוחה לבחור כיצד להציג את הרסיס דרך מסך הניהול.

ע ל ו מ ה

New member
חסרון משמעותי של פיד מלא

שהוא מעמיס בעצמו על הרשת. גם כיום עם 20-30 פידים שיש לי בקורא, לוקח לו איזה דקה להתעדכן על עצמו. אם כל אחד ישלח פיד מלא, ייקח לו הרבה יותר זמן. זה מאד מעיק. חלק מהיופי של RSS הוא שהוא סיכום, ואני כאמור מעדיפה בכלל להשתמש בו בתור התראה (notification). תתחילו לשלוח לי פידים מלאים, ותעופו גם מקורא ה-RSS שלי. לא חבל?

פגעסוס

Well-known member
רוב הפידים כוללים טקסט בלבד

ההבדל בין הזמן שלוקח לתוכנה לטעון פיד חלקי או פיד מלא הוא מזערי (בהנחה והבלוגר לא כותב את מגילת אסתר). אם את משתמשת בפיד כתקציר, אדרבא, את יכולה לקרוא את השורות הראשונות של הפיד המלא. אני נוהג לקרוא את כל הטקסט (אם קיים) בתוך קורא הרסס, ורק לאחר מכן, אם הנושא מעניין אותי מספיק, להכנס לאתר לראות אם יש תגובות מעניינות.

למעלה