פיה

לי זה דווקא קרה

רופאה צעירה מאוד שהבינה הרבה פחות ממני את הבעיה שממנה אני סובלת. נבהלה מה"טייטל" ורצתה להסיר מעצמה אחריות ושלחה למיון
טלפון לרופא הפרטי שאמר לי שלדעתו זה מוגזם וכל עוד לא קורה X אין מה לררוץ לשם
כשקרה X הלכתי בנחת למיון (ושם אמרו לי באמת שאילו לא היה קורה X לא היה צורך לבוא)
יצא לי גם שהייתי עם הילד שצלע ואורטופד בדק ואמר שאין כלום אבל רוצה לאשפז מחשש לדלקת. מכיוון שאפשוז= חשיפה לוירוסים במחלקת ילדים לא הסכמתי לכך כי רופא הילדים הסביר שאין שום דבר מסכן חיים אם נחכה ורק אם יעלה החום (שלא היה) לבוא שוב לבי"ח
היתה גם פעם שסרבתי אשפוז עם תינוקת בת 3 חודשים ב-1 בלילה בשבת רק לשם "ההשגחה". האמת שכבר התכוונתי להשאר אבל לא היה להם בבי"ח את המזון שהיא רגילה אליו ("מטרנה") לא היתה שום חנות קרובה פתוחה ולא היה מי שיביא לי אוכל מהבית. אז בשקלול הסיכונים (לשנות לילדה חולה אוכל, לחשוף אותה לוירוסים וכל זה רק לשם ההשגחה שבלילות במחלקת ילדים היא ממש לא משהו מאוד משגיח...)- בחרתי ללכת הביתה...

דוגרי? לא הייתי מעלה בדעתי לא ללכת

אני יודעת שכשרופא הילדים שלנו חושב שאין צורך ממשי ובהול הוא נותן הפנייה ואומר באילו תנאים להשתמש בה ("אם החום עולה", "אם הילד אפאטי"). אבל אם הוא נותן ואומר סעו - אני נוסעת.

תושה

New member
לנו היה לאחרונה מקרה של צליעה שהחמיר

הרופאה בקופ"ח אמרה לנו:" מיון, עכשיו. לא בעוד שעה... עכשיו. זה כנראה רק זיהום ברגל, אבל אני חייבת לשלול כמה דברים אחרים"
בדיעבד, זה היה רק זיהום ברגל, כמו שהיא אמרה.
אבל הרופא אח"כ הסביר לנו שפוליו (=שיתוק ילדים) וכמה חיידקים אלימים למדי מתחילים עם צליעה ברגל, ולכן הם מתייחסים לזה בשיא הרצינות.

תרגישו טוב.

zap110

New member
ללכת למיון או תור דחוףף לאורטופד ילדים - דחוף

ממקרה דומה
יש מחלת ילדים שמתחילה מצליעה וחום קל - חייבים לשלול שזה זה
לא יודעת אם יש חום
או אולי הילד סתם נפל בגן ובאמת אין סיבה לדאגה
אבל אורטופד חייב לראות את הילד היום ואם אין לך מישהו כזה זמין אני מקווה שכבר רצת למיון

חנול

New member
פשוט ללכת

פה בכפר מקרה דומה, שלא הלכו מספיק מהר, התפתח לחידק אלים, אנטיביוטיקה תוך ורידית, אשפוז, והמשך אנטיביוטיקה בבית. ילדה (סופר פעילה) שהושכבה בבית לחודש לפחות בלי לדרוך על הרגל.

חבל לפספס. מקסימום בזבזתם 3 שעות מהחיים.

Snagit

New member
חברים, השאלה לא הייתה האם ללכת או לא

אלא האם למישהו קרה המקרה ומה היה הגורם?
הרופאים לא ממש יודעים ממה זה נגרם, אני מחפשת כיוונים אחרים

רק בריאות לכולנו!!

ששת22

New member
אני יספר לך מה היה לאחי

לפני כמה שנים הוא רכב על אופניים ונשרט מעץ דקל. הוא התלונן שכואב לו ולא הבנו מה הבעיה כי לא ראינו כלום.
אחרי שראינו שהוא ממש צולע ערב אחרי כן לקחנו אותו למיון והם לא ראו כלום (הם אפילו לא חשבו לעשות צילום).
בשביל לא להאריך בסיפור, אחרי כמה שבועות שממש כאב לו והתנפח הוא עבר 2 ניתוחים כשרק בשני הוציאו לו את הקוץ שהיה לו בפנים.

אז אני לא רוצה להלחיץ ולא אומרת שזה זה אבל אם את יודעת שהוא היה בקרבה של עץ דקל שתדעי שהקוצים שלהם יכולים לגרום
לממש נזק כי הם רעילים או משהו בסגנון.

Snagit

New member
עשינו חיפוש מקיף לקוצים עקיצות וכו'

ולא מצאנו שום ממצא
מה שהכי מוזר זה העניין שזה לא כואב לו בכלל, אבל בכלל.
זה צליעה ממש קלה, שבמהלך היום הולכת ובאה

Kermit2m

New member
מצטערת על ההפחדה

אבל אצל קרוב משפחה כך התגלה הסרטן, מצליעה. הרופאים בהתחלה לא מצאו כלום, ורק אורטופד אחד ניחש שזה הכיוון.

rubber duck

New member
סיפור ? יש לי הרבה

אני יודע בדיוק מה זה סרטן
אבל מצד שני הסיכוי נמוך
והרופאים קשובים מאד
במיוחד בילדים

שרון

רינגולי

New member
הוא היה חולה לאחרונה?

אצלנו קרה מקרה דומה, רופאת הילדים הפנתה למיון והסבירה שלפעמים אחרי מחלה יש נדידה של הוירוס והוא מתמקמם במפרקים (ירך, ברך...).
לפעמים זה שום דבר, ואחרי מנוחה קלה זה עובר. אבל אם מתפתחת דלקת באזור המפרק זה עלול להיות מסוכן ולשחוק אותו ואת הסחוסים, ולכן צריך טיפול באנטיביוטיקה.

בשביל לבדוק את זה צריך צילומי רנטגן וכמה בדיקות (אם יש חשש לדלקת צריך גם ניקור).

Snagit

New member
לא, הוא לא היה חולה לאחרונה

בניגוד לתקופת החורף בה הוא בילה בבית יותר ממחצית מהזמן. ולכן העלו את הכיון הזה בפעם הקודמת שהיינו מאושפזים

zap110

New member
סנגית - מנסיון

תראי רק על עצמי לספר ידעתי
אצלינו הרופא ילדים אמר בפירוש אם היום אורטופד ילדים לא רואה את הילד אז מיון
צליעה
ילד חיוני וכד
עכשיו אותו רופא ילדים גם לא אהב את הקטע של המיון אז הוא באופן אישי התקשר לאורטופד ואמר לו בבקשה תקבל את הילד
ואותו רופא הסביר שיש מחלת לילדים שמתחלה בצליעה וסופה באשפוז ועירויים וכד וחשוב לאתר בזמן
זה מה אני יודעת ומכירה

לנו היה את זה. בוקר בהיר אחד התחילה לצלוע

וכמה שעות אחכ עברה לזחול וסירבה לדרוך על הרגל. חוץ מזה לא כאב לה כלום, לא חום, חיוןנית לגמרי. רק לא הולכת.
הרופאה שבדקה (ועשתה גם בדיקת דם) אמרה שזה דלקת במפרק הירך
http://www.kidspedia.co.il/mamar.asp?id=125
וזה נפוץ מאד אצל ילדים בגיל הזה. המליצה על נורופו שהוא גם משכך כאבים וגם נוגד דלקת. אחרי יום וחצי עבר. המליצה לעקוב שעובר כי זה יכול להתפתח למחלת פרטס. מקווה שיעבור במהרה!

מנסיוננו

אובחן כמחלה ויראלית (שנתנה סימנים רק בצליעה). נפתר תוך 4 ימים בלקיחת נורופן.

למעלה