פיות!

מיכל328

New member
פיות!

מישהו כאן עוסק עם פיות במקרה? יש לי צמח קטן וחביב בחדר ונראה לי שאני אקדיש אותו לפיות... אני אוסיף לו כמה קריסטלים יפים ויש לי כמה אבנים שאספת בחוף של תל אביב - הן שחורות אבל הן מנצנצות באור... יש למישהו עצות או סיפורים הקשורים בפיות? מיכל

יש כאן פורום שלם שעוסק בפיות

ואני בטוח של- Sonata of Tears יהיה יותר מה להוסיף בעניין. אני אישית עדיין לא נוגע בכל העניין של פיות, דרקונים ושאר ירקות, אבל, כמובן, אני יכול להמליץ על ספרים...

מיכל328

New member
כן

קראתי קצת בפורום ההוא של הפיות אבל זה אנשים שלא כל כך עוסקים במאגיה ועבודה עם פיות אלא יותר ספרות ואמנות של פיות... תודה בכל זאת! אשמח אם תמליץ על ספרים וגם אתרים אם אתה מכיר! מיכל

Sonata Of Tears

New member
האמ....

>_< זה אפילו לא מצחיק! דבר ראשון יש ספרים אפצ'! בק*טרו אפצ'י! לא עושה פרסומות :) על פיות+כישוף והקשר בינהם של אחת בשם מקוי ,מבחינת חומר על פיות פולקלוריסטי היא נהדרת ,מהבחינה המאגית\פאגנית היא גם נחמדה,אף על פי שממה שהבנתי יש לה כמה שיקים שטותיים. ממ..תקשור אם פיות,תראי,מהידע שהלא כל כך גדול שיש לי כי אני פחות מתעסק במאגיה ,אבל אם את מתקשרת אם פיה מסויימת ( זה כמו לתקשר אם ישות או אם רוח) אז כלומר ,את צריכה להכיר את הפיה וקצת ידע פולקלוריסטי ומסורתי עליה,לכן את כן צריכה את החומר ה"ספרותי" שאת ראית בפורום פיות ושדונים,שוב,נורא ממליץ על הספר של מקוי ,יש שם המון חומר שימושי ומעשי .

Sonata Of Tears

New member
תוספות

בישבילי תקשור אם פיות זה משהו מאד טאטרלי,אבל שוב ,הוא לא משהו מאגי רק פעם אחת עשיתי טקס שבו ניסיתי לתקשר אם נום פיני(^_^). אבל חוץ מזה ,אני רואה את זה ככה ,פיה זה מילה כוללת להמון המון יצורים ,כל יצור משל עצמו,אני ,אבל אני מדגיש אני ,ואני רואה מאגיה כדבר חופשי שכל אחד צריך להאמין בו בדרך שלו אחרת הוא לא יעבוד בחיים כי ללכת אחרי ספר שמישהו כתב בעניים עצומות זה פגם . אז לכן,אני רואה את הפיות כגזע כמו חיה קצת יותר מפותחת ,לפעמים פחות לפעמים יותר, השארתי כמה פעמים קריסטלים שנורא התחברתי אליהם והתמנתי אותם מתחת לעץ ,פעם השארתי בראווני (המאפה,לא הגמד) מתחת לאחד מגשרי הירקון אחרי שקטפתי דיי הרבה מעץ האקליפטוס שהיה צמוד אליו,בפסח אני זוכר שחלק מהשאריות השארתי בחלקים מחוץ לבית שלי(שנעלמו יום למחרת ,לדעתי על ידי החתולים!),חוץ מזה כל מיני מנהגים שאני לומד אז אני מנסה ליישם אותם,אבל שוב,זה משהו מאד מאד אישי,התקשור עצמו בעניי הוא כמו תקשור או זימון של כל יצור,רק שאתה צריך לנסות להתאים אותו לפיה המסויימת אני יודע שיש מישהו שמתעסק בזה ממש ממש חזק. ממ..אבל עכשיו הוא שומר על המדינה! אז שהוא יחזור הוא בטח יראה את ההודעה לבד

SickBar

New member
כהמשך להתעטשויות ../images/Emo13.gif

A witch's guide to Faery Folk של אידיין מק'קוי (Edain McCoy) הוא ספר נפלא המכיל הרבה מאוד מידע. ספר נוסף שכדאי להתעניין בו הוא Enchantment of the Faerie Realm של טד אנדרוס. למידע רחב יותר על מגוון קטן יותר של בריות כדאי לקרוא את Magickal Mystical Creatures של די.ג'יי. קונווי (D.J.Conway) שמכיל 17 גזעים ראשיים ועוד מידע על התסעפויות של אותם הגזעים על פי תרבויות או איזורים גיאוגרפיים, ומציג לא רק פירוט רחב על כל גזע אלא גם תכונות פיסכולוגיות ומאגיות של כל יצור. בספר הזה ישנו גם חלק שלם העוסק בעבודה עם היצורים השונים בטקסים שונים, שימוש בנרות וקמיעות. זיו

SickBar

New member
תוספת קטנה

D.J.Conway כתב ספר נוסף שעוסק בשימוש באנרגיה של דרקונים (שהם חלק מהמפשחה המורחבת של הפיות) הספר נקרא Dancing with Dragons והוא מכיל מידע רב עם הבריות, טקסים מאגיים שניתן לבצע ועוד. למי שרוצה לחבר גם קלפי טארוט מתאימים יש את Celtic tarot שהיא בין החבילות המדהימות ביותר בהן נתקלתי מבחינה ויזואלית וגם ברמת היישום. הספר המלווה אותם כולל בתוגו טקסים ומדיטציות אותם ניתן לבצע. זהו זיו

L e s t a t

New member
כדלהלן

בכל הנוגע לD.J Conway, ספרי הפנטזיה (Fiction) שלה אולי שווים קריאה, אך לפחות בכל הנוגע לספרים שלה בנושאים נורדיים - אני לא ממליץ קריאה אלא אם כן אתה וויקני, אז אני בספק אם החומר של קונוויי יפריע לך... באשר לEd Fitch - הוא דווקא שימושי, אתה יכול לשים את ה"Rites of Odin" שלו ליד ספריו של ראלף בלום בקופסאת עצים להסקה, רק למקרה שיהיה לך קר בחורף. בכל הקשור לאמונה גרמאנית, אני ממליץ על האדה הפואטית (The Poetic Edda) ושמעתי שכתביו של Kveldúlf Gundarsson הם טובים אך עדיין לא קראתי אותם. בכל הנוגע למאגיה טֵוֶטוֹנִית, אני ממליץ על ת'ורסון שאם כי בעניינים מסויימים הנוגעים לאמונה עצמה אני עלול שלא להסכים עם דעותיו, הוא בהחלט מבין דבר בכל הנוגע למאגיה ובמיוחד לרונות.

gwizard

New member
עוד פעם אתה מתחיל ?!

בנושאים נורדיים - אני לא ממליץ קריאה אלא אם כן אתה וויקני נו ומה הקשר עכשיו ? אתה סתם נהנה לרדת על וויקאנים, יא אודיניסט נאציסט שמאמין שרק הוא צודק וכל השאר טפשים ? אתה מתחיל באמת לעצבן בהערות האלה. די, תשמור את בדעות שלך אצלך, אחרת אני אתחיל לדבר על מה אני חושב על אדם אשר משנה את דתו כל שנה.

L e s t a t

New member
פרופורציות, אלון, פרופורציות

"נו ומה הקשר עכשיו?" אם היית קורא את Norse Magic (לא זוכר אם היא שמה K בMagic) כאסאטרואר היית רואה שהוא ספר וויקני לחלוטין המיועד לקהל וויקני לחלוטין. כמו שלא הייתי ממליץ לקרוא את "ערפילי אבלון" כקורא לא-וויקני הקורא כספר נאמן להיסטוריה, כך גם לא הייתי ממליץ על Norse Magic של קונוויי. אולם לקהל וויקני הספר הוא טוב ובסדר גמור. "אחרת אני אתחיל לדבר על מה אני חושב על אדם אשר משנה את דתו כל שנה." תאיים כמה שאתה רוצה, איש קטן. אתה לא יודע כלום על מה שגרם לאמונה שלי להשתנות כל כך בשלוש עד ארבע השנים האחרונות.

L e s t a t

New member
הכוונה היא כמובן

לוויקנים או אנשים שדעותיהם דומות לאלו הוויקניות - למשל, וויקנית דיאנית ופמיניסטית המתעניינת ברוחניות האֵלה הגדולה יוכלו למצוא עניין מסויים ומשותף בספרה המדובר* של קונוויי. יותר ברור? -------------------------- *Norse Magic, אינני זוכר אם יש K בMagic אצל קונוויי.

magick smile

New member
אין אולי את הספרים

שהמלצתם עליהם בתרגום לעברית?? או איזה שהם ספרים בעברית שמומלצים בנושא??? אני פונה בעיקר ל SickBar, אתה המלצת על הספרים...

L e s t a t

New member
פיות הן חלק מהאמונה שלי

וכך גם של פגנים סלבים, קלטים ובלטים...

מיכל328

New member
כן

אני תמיד אהבתי פיות.. הן גם חלק מהאמונה שלי.. אני מאד מושפעת מפגאניזם קלטי.. מיכל

Sonata Of Tears

New member
לסטט,כמעט לכל תרבות יש את הפיות שלה

אפילו לכנענים אם אני זוכר טוב לכולם.. אגב סלאבים,יש כתבה דיי גדולה שכתבתי בפורום פיות שדונים וכל השאר על הפיות הסלאביות

Sonata Of Tears

New member
בחן אותי?:)

בו נעשה סבב תרבויות שעולות לי על בראש בערב יום שישי בשעה 12. אבורג'ינים - יש את המימי ,יש עליה בפורום פיות שאני כתבתי סלאבים - ידוע לבד יהודים - יש את השדים ויש את המזיקין,ויש את הדיבוק פרסים - גם עליהם כתבתי קצת בפורום פיות ושדונים יש כמה שדונים מרושעים ומצבנים קלטית - ידוע נכון? מה עוד? מ...ליפנים יש,לסינים יש,למונגולים גם יש,ממ.. למיצרים לזכרוני גם יש כמה שדים שנמצאים על תקן "אנחנו שדונים קטנים ומעצבנים" ..ממ......לצרפתים יש,לגרמנים (לוריליי) יש..לפינים יש לאינדאנים יש מ.......למאיה יש ..ממ בקיצור לכולם יש. פשוט חלק שימרו את זה בצורה מאד גדולה וחלק דיי העלימו אותם או הפכו אותם לאל ועכשיו קצת קשה ללקרוא להם פיות

למעלה