פיות!

Sonata Of Tears

New member
הפאגאנים של היום..אוי אוי אוי

>_< סתם אבל אבל,אתם כל כך משקיעים כדי ללמוד והכל,ותראו ,רק לכתוב בשורה למעלה במקום 337 ,לכתוב 350 ופתאום נגלה לכם עולם מאד דומה לעולם שלכם שמדבר על אותן תרוביות שלכן ,רק שאנחנו מתמקדים בנושא מסויים

לרוב, אם לא לכל

התרבויות ישנם "יצורים על טבעיים". אצל עמים אירופאים (צפון אירופאים, כולל הקלטים), אלו הן הפיות, הפיקסיז, טרולים וכו'. אצל הסלבים יש לך יצורים כמו הדומובוי, באבא יאגה וכו'. יוונים ורומים - אני לא חושב שאני באמת צריך לפרט. אצל היהודים - לא חסרות מעשיות על שדים ושדות - אל תתפתו לקונוטציה של "שד=רע"... ביהדות, השדים הם פשוט חסרי מוסר, זה הכל. טוב או רע, הכל יחסי. יצא לי לשמוע אגדות ממש נחמדות על שדות לאחרונה... לא חסר. ממזרח עד למערב, לכל עם סיפורים משלו על יצורים על-טבעיים, בין אם כאלו שעוזרים לאדם ובין אם כאלו שרוצים להרע לו, בלי קשר ל"מאבק" קוסמי-אלוהי כלשהו...

Sonata Of Tears

New member
הפיות הקלטיות גם הן מאד מאד

מפורקות,כלומר,יש פיות שנחשבות פיות סקוטיות,יש פיות שמוכרות מחבל ארץ קורן וול (הפיקסי המפורסם) ..

Emilio Exavier

New member
מוסורסקי בחורי...

באבא יאגה היא לא יצור ולא פיה ,לפי הסיפורים המפחידים ששמעתי כשהייתי קטן כשאמא שלי ניסתה להכריח אותי לאכול מרק... היא מכשפה! למרות שהיחס שלי אליה הישתנה מאז שנכנסתי לכל עניין הפאגאניזם (היא כבר לא מפחידה כמו שהיתה
)

היא לא בדיוק "מכשפה רגילה"

היא בהחלט נכנסת לקטגוריית "היצור העל טבעי". חוץ מזה, שבמעשיות עמים, גפ מכשפות הן יצורים "על טבעיים", וזו נקודת המבט שיש לאמץ כאשר דנים במעשיות על מכשפות.

L e s t a t

New member
לאו דווקא

הן יותר בעלות יכולות על טבעיות מאשר יצורים על טבעיים פר-סה..

Sonata Of Tears

New member
כן אבל

יש כאלו שאומרים שהיא אלה,יש כאלו שאומרים שהיא סוג של יצור בכל מקרה בן אדם שקוראים לו בבה יגה לא יכול להיות שפוי :)

הידעתם?

הפיות בסיופורים של אחים גרים לא קיימות באגדות המקוריות שלהם, הם הוספו בגרסאות הצפרתיות שהפכו לגרסאות של דיסני וכו'.

למעלה