פיזיקת הקוונטים - האם אנחנו רובוטים ?

Gilliana

New member
הנה, שאלה ישירה

שתקשר אותנו גם לנושא החוצנים ולשאלה מה הם עוזרים לך: מי אמר לך שאלוהים הוא זה שברא את האדם? ומה זה בכלל "אלוהים"? האם אלוהים עבור האדם איננו אלא יצור מפותח ומתקדם ממנו שיתכן ויצר אותו מכתחילה? למשל, עפ"י הכתבים השומריים העתיקים, האדם נוצר כתוצאה מהינדוס גנטי והכלאות, ע"י חוצנים מתקדמים ומפותחים. תאוריה זו בהחלט נצמכת ע"י חלק ממיטב חוקרי הגנטיקה בעולם ואם יעניין אותך, חנן שותפי ואנוכי כתבנו כתבה ב-NRG בנושא לפני כשנה (אולי קצת יותר) כך שכאמור אם תתעניין, אתן לך קישור. אגב - "כתוב בתנ"ך" (או במקרא, או בהלכה, או בכל ספר אחר) זו לא הוכחה, רחוק מכך.

מי אמר באמת ?

מי אמר ? שאלה אמיצה וטובה . קודם כל אלוהים הוא זה שברא את האדם - תקראי לו יצור , בורא , כל יכול - הוא זה שברא את האדם - שכן האדם שיצור מעיד על מישהו שיצר אותו והוא לאוהים . היגון פשוט מוביל לתשובה ש"משהו" ברא את האדם ועל כך ניתן להתווכח . איך נתקדם מכאן ? בינתיים עניתי לשאלה הישירה - אני מתייחס לאלוהים כבורא שברא את העולם כולו - לפחות זה שאנו מכירים . יש סיבה הגיונית מאוד לבריאתנו שכתובה במקורות , ויותר מכך - יש תיואר מאוד מאוד מפורט של חכמים שכתבו את חוכמתם שם המדע מגלה כל שנה משהו חדש שכבר היה כתוב מימי קדם - למה אף אחד אחר לא הצליח לכתוב זאת עד כה ? למה אין כתבים אחרים שמוכיחים נלפאות עולם כאלו ? למה רק בתנ"ך ? הםא יש בו משהו מיוחד ? העובדה שדברים שנכתבו לפני אלפיים שנה (הזמן הוא לא קריטי כן ?!) הם נכונים על פי המדע של ימינו מעוררת בי פליאה בכל פעם מחדש - מה גם שההסבר לבריאת העולם נשמע מאוד הגיוני וחכם . ועוד לא הגענו לעשר הספירות בכלל ... שמרכיבים את גוף האדם ואת הקיום בדימיון מופלא . אני חושב שאלו ששוללים את חוכמת התורה , ולכן לא בודקים אותה יתר על המידה - כי זה עולם שמישהו המציאו או כי הדת נראית כפי שהיא נראית בימינו - שוגה, וחבל . תחקור ואז תחליט . ולמה לך לחקור ? - כדי להבין מה אתה עושה כאן ... מה זה החלק הרוחני שבך ועבור מה קיבלת אותו ? בדיוק כמו שאני מנסה לחקור את מה שאת מציגה . מחכה לתשובות , אלעד .

Gilliana

New member
קודם כל...

העובדה שאתה פתוח לתפיסות שונות משלך - כבר מעולה. שנית, אני מתייחסת לתנ"ך כאל מסמך היסטורי, שבו בני האדם שחיו באותה עת תיעדו את מה שראו (ושאת רובו לא הבינו ולכן התייחסו לאירועים רבים כאל "ניסים") אבל אם נחשוב טי טיפונת - הרי שתאורטית, אם תחזור בזמן לימי התנ"ך רק עם הטלפון הסלולרי שלך - הרי שהאנשים מאותו זמן כבר יתייחסו אליך כאל אלוהים או מינימום מלאך. אין לי ספק שהתנ"ך מכיל תיאורים ומידע רב שהגיע ממקורות חיצוניים (או יותר נכון חוצניים) ולכן דברים רבים שרק היום המדע מתחיל רק לגרד את הקצה שלהם, כבר מוזכרים בכתובים. גם בספריה הגדולה באלכסנדריה היה אצור ידע רב שאבד בשריפה, ידע שעד היום אין לנו ולא הצלחנו לזחר, למרבה הצער. ראוי רק לציין שאני אישית מתנגדת לדתות - אינני סבורה שעלינו לסגוד או למלא את רצון אותו יצור האחראי ליצירתנו, בודאי שלא בכל מיני טקסים שונים ומשונים ובאיסורים הזויים. אני סבורה שדת ופולחן הם מקור לצרות ולרע.

אם נסכים על הכל - מה יהיה ?

אני פתוח כיוון שתמיד לומדים (גם מהתלמיד) , ואלו שחושבים שהם הכי חכמים כי חקרו הכל מהכל - מקבלים מידי פעם סטירה מהחיים ... נגיד שהתנ"ך מסמך הסתורי למרות שאין לך מושג בתנ"ך כי לא חקרת אותו דיו ואני מבין זאת מדברייך , ונגיד שאלו היו חוצנים ולא אלוהים או הבורא או מה שהדת מגדירה אותו - נו אז מה ? מה זה תורם לי כאדם ? כבן אנוש ? ספקי לי תשובה לכך בבקשה מלבד העובדה שיש חוצנים והם מחכים להתגלות בפנינו ... לגבי מה שכתבת על הדת - זה כל כך לא נכון , לדעתי לפחות , שזה רק מסביר כמה אלו שמייצגים את הדת עושים עבודה לא משהו ... דת ופולחן הם מקור לרוע - כיוון שדת מכילה בתוכה המון אגו ששייך לאוהים שלי כפי שאני מגדיר אותו כי הוא אלוהים ולא אחר . וקל מאוד להיסחף לעבדות הזאת ולפולחן הזה כפי שאת מגדירה אותו , כי אני כאן בשביל לעבוד אותו וזה שווה הכל - גם את החיים שלי או של מישהו אחר . איפה כל שאר הדברים שקשורים לדת ? חוכמת התורה ? בריאת העולם על פי הדת ? תכלית האדם על פי הדת (שלדעתי היא לא "רק" לסגוד לאל) . עזבי רגע את הטקסים , האיסורים , את הסגידה ותעני לי מדוע לדעתך אותו בורא ברא את העולם ומה תורם לי להבין שזה חוצן בכלל ? ואז אני אגיד מה דעתי ... על פי הדת שאני מכיר כמובן ! אלעד .

Gilliana

New member
אנחנו רחוקים מאד מאד מאד...

מלהסכים על הכל - לפחות כמה אלפי שנות אור. נתחיל בזה שהמסקנה חסרת הבסיס שלך כי לא חקרתי את התנ"ך - שגויה לחלוטין. אין לי שמץ של מושג איך הגעת אליה. שנית, כל החכמה שישנה בתורה, לדעתי לפחות היא: א. מסולפת מאד ו-ב. לא שייכת במקור לתורה. התורה רק מצטטת מקורות אחרים. שלישית - בריאת העולם לפי דת? מה לבריאת העולם ולדת בכלל? זהו עניין מדעי וככזה יש להתייחס אליו, בין אם אנו מבינים אותו ובין אם לאו. כיצורים אנושיים ובני תמותה הסיכויים שלנו להבין את מהות היקום ביום מן הימים נמוכה ביותר, אלא אם כן האבולוציה תדאג לקפיצת מדרגה כזו שתגרום לנו להיות מסוגלים לתפוס את מושג האינסוף - עד אז, חבל פשוט על הזמן. כיצורים שיש להם התחלה וסוף, אין אנו מסוגלים לתפוס את מהות הנצח. אין לי מושג מדוע מי שברא את העולם ברא אותו, ולדעתי זה גם ממש לא רלוונטי. התשובה לשאלה הזו לא תשנה את חיי או תעשה אותם טובים יותר. מבחינתי יתכן ובריאת העולם והאדם היתה לא יותר מאשר ניסוי מדעי גנטי (מוצלח פחות, או מוצלח יותר - תלוי איך מסתכלים) של יצור מתקדם. מה יתרום לך להבין שזה חוצן? אולי הידיעה הפשוטה שלא כל יצור שהוא מתקדם ממך, הוא בהכרח "אלוהים".

מדהים לגלות השקפת עולם שכזאת

את טוענת שחקרת את התנ"ך - יותר נכון את התורה שבעל פה , את הגילויים שגילתה התורה עוד לפני אלפי שנים ומתבררים כנכונים כיום - לשאלה זו לא ענית לי עד כה - מדוע חוכמה זו מופיעה רק בתנ"ך ולא בכתובים אחרים שקיימים גם כיום ולא נעלמו להם ... הדת לא כפי שאת תופסת אותה - חוכמת הדת היהודית מסבירה את בריאת העולם ואת תכליתנו כבני אדם . אם לא נבין לעולם את מהות היקום כי אנחנו בני אדם איך את טוענת באותה נשימה שחוצן ברא אותי , או יצור מתקדם ממני ? או שיש לך מושג כלשהו לגבי אלוהים ? אולי נפסיק לחקור כי לעולם לא נצליח - כי הרי אנחנו בני אדם ?! הטענה שלא נצליח להבין היא נכונה בחלקה כיוון שאנו מוגבלים אבל לא תמנע מהאדם לנסות לחקור ולהבין את סיבת קיומו וכל אחד יכיל לתוכו תשובה אחרת - אלוהים , חוצנים , וכו' . אין לנו התחלה וסוף , אנו מוגבלים מעצם בריאתנו ויש לכך סיבה - הנשמה היא נצחית והיא איננה נעלמת - הגוף הוא רק לבוש לנשמה . זה ועוד איך רלוונטי למה זה שברא את העולם ברא אותו - אם אבין למה ברא אותי כאדם אבין מהו תפקידי בעולם . אם אדע מהו רצונו של המורה שלי ומה הוא רוצה ללמד אותי יהיה לי יותר קל בשיעורים - לא כך ? כל החיים אנו נאבקים להשגת מטרות ומשקיעים שנים טובות מחיינו למען העתיד - לימודים , מערכות יחסים - משקיעים ומזיעים . את המטרה הכי חשובה בחיים אנו זונחים - מה יקרה לאחר החיים ? את התשובות לכל אלה יש בחוכמת התורה ולא צריך להיות חסיד ממאה שערים כדי לחקור ולנסות להבין את החוכמה הזאת . נו אז כל יצור מתקדם ממני הוא לא אלוהים - עדיין אני לא מבין מה תורם לחיי שיש חוצנים ? אלעד . את כותבת לי שחומכת התורה היא מסלופת מאוד - ומה שאת טוענת הוא לא מסולף ? כיצד את קובעת זאת ?

Gilliana

New member
א. ממש לא רק בתורה

ישנם כתבים עתיקים וממצאים ארכיאולוגיים רבים המוכיחים שהיה קיים ידע רב בעולם העתיק עוד הרבה הרבה לפני שבני האדם המודרניים הכירו אותו - ע"ע לדוגמה תרבות המאיה ויכולתם לערוך חישובים מדוייקים לגבי מיקום הכוכבים והשמש, ודברים רבים נוספים כך שהטיעון שלך כאילו רק בתנ"ך ובתורה ידע זה קיים מופרכים לחלוטין - הידע היה קיים עוד הרבה לפני כן. איך הגעת מכך שהאדם לא מסוגל להבין את מהות הנצח לכך שהוא לא יוכל להבין דברים אחרים? שוב, מסקנות שתהרוג אותי אם אם אני מבינה איך אתה מגיע אליהן, בבחינת אחד ועוד אחד שווה 17. למה אתה צריך לדעת מי ברא אותך ולמה כדי להבין את תפקידך בעולם? תפקידך בעולם לא ברור לך באופן טבעי? ומי אמר בכלל שיש לך תפקיד? אולי נבראת סתם כי למישהו היה משעמם? או שהיית פרוייקט שלו בפקולטה לביולוגיה? למה מיד להסיק שיש תכלית קוסמית נשגבת לקיומך? (אני לא אומרת שאין - אבל מנין הבטחון בכך?) ואולי התפקיד שלך הוא כאן ועכשיו ובכלל לא בעולם שמעבר? לדעתי זוהי טעות איומה לחיות את החיים מתוך מחשבה על העולם הבא, זהו פספוס עצום של החיים הקצרים שיש לנו עלי אדמות כאן ועכשיו ואני לא מתכוונת להכנס לפירוט משום שלא יהיה לדבר סוף. ושוב, לא מובן לי מה אתה לא מבין בתשובתי סבעניין החוצנים (או שאולי פשוט לא נוח לך להבין): אם מי שברא אותך הוא "בסך הכל" יצור "קצת" יותר מתקדם ממך שברא אותך כניסוי או כפרוייקט שלו, אזי כל התאוריה שלך לגבי משמעות החיים וכו' מתמוטטת. ידיעה כזו למשל, לא היתה משנה את חיי כהוא זה, אבל את חייך לעומת זאת - היא היתה משנה, כנראה, מהקצה אל הקצה - תקן אותי אם אני טועה.

תרבות המאיה - מכיר ואת צודקת .

זה עדיין לא פוסל את חוכמת התורה ובעצם לא תורם לדיון שלנו מלבד העובדה שאם נתעמק בחוכמה אני עדיין חושב שחוכמת התורה היא נשגבת מכולם אבל זה לא יתרום לדיון . את כתבת שלא נוכל להבין את מהות היקום - את כתבת לא אני . לכן החזרתי אלייך שאלה כזאת שאם לא נבין זה אומר שעלינו להפסיק לחקור ? ממש לא . תפקידי בעולם לא ברור באופן טבעי ? אני בטוח שאם תקראי שוב את מה שכתבת תביני שזה מאוד מאוד שטחי . כמה אנשים מאיתנו נתקלים בשאלה :"מה אני עושה כאן ? בשביל מה אני צריך את כל זה ?בשביל מה החיים בכלל..." - לך יש תשובה פשוטה כאילו זה ברור מאליו . אולי סתם היה למישהו משעמם . תכלית הבריאה היא בגלל שלמישהו שיעמם - את שומעת את עצמך ? אם הייתי פרויקט של מישהו והפרויקט כל כך מוצלח בוודאי הייתה לכך מטרה נעלה יותר . טעות לחשוב על העולם הבא - זה בדיוק העניין . כל מי ששומע אומר :"אני חיי כאן ועכשיו ... עזוב אותי ..." - אבל אם לא תבין מהיכן הגעת ולאן אתה הולך זה כמו לעלות למונית ולהגיד לנהג סע לאן שאתה רוצה ... החיים קצרים - בזה את צודקת . לגבי החוצנים - את כתבת ואני זורם איתך - אז מה אם יצור מתקדם ברא אותי ? - מה זה תורם לי ? ומי ברא אותו ? יצור יותר מתקדם ? מתי נגמרת השרשרת ? הם נבראו כי עבר הרבה זמן ? נוצרו חיים ? ככה ? גוף האדם נוצר ככה כי יצור יותר מתקדם יצר אותו ? גוף האדם יכול להיות פרויקט פשוט בשביל חוצן מתקדם - מנין לחוצן יש את הבינה הזאת ? מי נתן לו אותה ? לזה יש שלך תשובה ? התגלית הזאת של חוצנים לא מובילה אותי לשום מקום . אני מדגיש ואומר שהידיעה שאת טוענת שתשנה את חיי לא מפחידה אותי - עברתי כמה כאלה בחיים ואני מחפש עוד ולא מפחד ...לעומת אחרים (חחח) . אגב - 1+1 =17 זה בכוכב קריון ?
אלעד .

Gilliana

New member
לא, 1 + 1 = 17 זו התוצאה לשיטתך

משום שאתה מסיק מסקנות ללא כל קשר לנתונים. ולשאלותיך: א. לא פסלתי את חוכמת התורה - רק טענתי, ואני ממשיכה לטעון, שהתורה היא לא מקור החכמה הזו. שלא לדבר על כך שלמד החכמה הקיימת בתורה, יש גם המון שטויות. ב. נכון - לא נוכל להבין את מהות היקום בגלגולנו הנוכחי, ,אולי בעוד כמה עשרות אלפי שנים כאשר נהפוך אבולוציונית לגזע מתקדם יותר. עדיין, אין זה סותר את הצורך לחקור את החלקים שכן נוכל להבין משום שאם לא נחקור, לעולם לא נגיע לשלב האבולוציוני שבו כן נוכל, אולי, להבין את מהות היקום בעתיד. לכן המסקנה שלך שגויה. ג. שטחי? לא חושבת שזה שטחי בכלל - אני בהחלט סבורה שאדם אמור להבין את תפקידו במסגרת שבה הוא חי, ללא כל קשר לשום דבר אחר. ד. אין לי תשובות לשום דבר - אני מעלה השערות, השערה אחת היא כאמור ניסוי השערה אחרת היא שאותו יצור מתקדם שיצר אותנו ייעד אותנו למטרות האינטרסנטיות שלו. ה. אני שוב שואלת - מה ההבדל בין "אלוהים" לבין יצור מתקדם? למה אתה חושב שאם אלוהים ברא את האדם אז ישנה מטרה נשגבת עליונה ואם זהו "בסך הכל" יצור קצת יותר מתקדם, זו מטרה אחרת? בשורה התחתונה אלעד - מה שאני אומרת הוא שאתה מנסה לבנות את הבית מהגג תחילה. אם לא תבין את כל השרשרת מהרמות הנמוכות שלה, לא תוכל להבין את מה שמעליה - בדיוק כשם שאם לא תדע את לוח הכפל, לא תוכל להבין חשבון דיפרנציאלי ובלי לדעת לזהות אותיות, לא תוכל לקרוא ספר.

להלן תגובתי !!!

א. "בתורה יש המון שטויות" - אם התורה זה לא מקור החוכמה - אז מהו מקור החוכמה הזה ומנין ההוכחות לכך ? איזה שטויות יש בתורה ? אני בטוח שחקרת היטב לפני שטענת טענה זו ובטוח שלא רק בפניי - לכן אשמח לשמוע איזה שטויות יש בתורה ? ב. "לא נוכל להבין את מהות היקום" - אני מזכיר לך שאת כתבת שלעולם לא נצליח להבין את מהות היקום והקיום שלנו - אני חוזר ואומר - את כתבת לא אני - ואני טענתי שבכל זאת נחקור וכל אחד יגיע למסקנות משלו - וכעת את כותבת שחייבים לחקור כדי להגיע לגזע המפותח יותר שיבין את הכל - את בטח מבינה שזה בדיוק מה שכתבתי . שזה לא סותר את החקירה - את פשוט שללת אותה בטענה שאין באפשרותנו להבין זאת . שימי לב למה שכתבתי בהודעות קודמות כתגובה . ג. את מסלפת דברים לאיזור הנוחות שלך - את כותבת שאת בהחלט סבורה שאדם אמור להבין את תפקידו במסגרת בה הוא חי - ואני שאלתי האם העולם נוצר כי למישהו היה משעמם וכי אנחנו ניסוי ביולוגי של יצור מתקדם יותר ? לפתע את כותבת שצריך לחקור ללא קשר לשום דבר אחר - יש קשר ועוד איך - את כתבת שאולי למישהו היה משעמם ולכן נוצרתי - ומזה נדהמתי . ד . "אין לי תשובות לשום דבר " - את לא נותנת תשובות ואני טוען שכן אבל זה לא משנה - הרי כל אחד כותב מתוך הבנתו ושכלו - לכן ההשערה שלך היא מקובלת בהחלט . ה . מה ההבדל בין אלוהים ליצור מתקדם ? - אני שאלתי ואת לא עונה - ובכל זאת אענה לך - אין שום הבדל , אם תתני לי תשובה למה תורמת לי התגלית הזאת ? ומי יצר את היצור המתקדם ? לתורה יש תשובה לכך - ולך בינתיים לא . בואי נגיד שיצור יצר אותי - אני חוזר ושואל - עבור מה ? עבור מה אני חי ? בשורה התחתונה - Gilliana - איך את קובעת שאני לא יודע את לוח הכפל ? איך את מסיקה שאני מתעסק במשהו שלא הבנתי את היסודות שלו ? שאני לא מבין את השרשרת מהרמות הנמוכות שלה ? - זה מאוד יעניין אותי לשמוע - כי אז את מסיקה מסקנות לא נכונות וללא קשר לנתונים ואז באמת 1 ועוד 1 יהיה שווה 17
ובינינו - בואי לא ניסחף לוויכוח סתמי אלא ננסה לענות אחד לשני ממיטב ידיעותינו ואני בטוח שנלמד ואפילו קצת ...

Gilliana

New member
אלעד ידידי - כמדומני עניתי כבר על כל שאלותיך

אך כנראה שאינך מבין אותי. עובדתית - יש לנו בעיה מהותית בדיון הזה - אתה אדם מאמין שיוצא מתוך נקודות הנחה דתיות, אני לא - זהו פער שלא נוכל לגשר עליו לעולם ולכן כנראה שהדיון הזה מיצה את עצמו.

גם את מאמינה במה שאת מאמינה- אז מה ?

כל אחד מגיע עם האמונה שלו - מה את רוצה שאני אגיד למוח שלי "pause" - תמחק את כל מה שאתה יודע ומאמין ותתחיל להקשיב ? זה לא עובד ככה - את מסוגלת ? העובדה שאנו באים ממקומות שונים לא צריכה לסיים את הדיון . חבל ... רק לידיעתך - נתקלתי בחוקרי חוצנים הרבה יותר ממה שאת מתארת לעצמך , ואני מכיר מרפאות חוצנים למיניהן כולל החלוצה שבהן . אם תתחרטי ותרצי לספר לי את משנתך - אני כאן . תודה , אלעד .

Gilliana

New member
לא יודעת מי החוקרים שפגשת

אבל אני כחוקרת תחום העב"מים והחוצנים, אינני עסוקת באמונות אלא במחקר מדעי נטו וכל מה שאינו כזה, ממני והלאה. בעניין מרפאות החוצנים - אין שום קשר בין מרפאות אלו לבין חוצנים כך שלא רק שאתה לא מרשים אותי כשאתה אומר "אני מכיר מרפאות חוצנים" אלא בדיוק ההיפך. אני איני עוסקת בשום תחומי מיסטיקה, תיקשור, מרפאות וכו' שמבחינתי אין להם שום תוקף. חלילה - לא ביקשתי ממך למחוק את מה שאתה מאמין בו, ואני גם לא מנסה לשכנע אותך בשום דבר, אני פשוט טוענת שאי אפשר לחפש תשובות ברומו של עולם כאשר אנו נמצאים עדיין בתחתיתו וצריכים ללכת צעד צעד, לפי הסדר. התפיסה שלי היא ריאליסטית-מדעית-מחקרית, התפיסה שלך היא אמונתית-דתית - אני לא רואה איך אפשר לגשר על פערים כאלו, אבל אם יש לך רעיון, אשמח תמיד לשמוע.

שאלה פשוטה

תאמיני לי שכמו שחקרתי את הדת כל חיי - כך גם חקרתי את המדע ולהפתעתי גיליתי שיש הרבה מן המשותף . האם דת ומדע נוגדים זה את זה ? ממש לא - הם חופפים . את לא יכולה להגיד שמי שחושב כך לא יוכל להאמין לעולם במה שאת אומרת או במה שאת מאמינה - כך את מבטלת כמעט חצי עולם . וחוץ מזה - בואי נלך צעד צעד - נראה לי שיש לך סבלנות . תעני לי על שאלה שעדיין אינני מקבל מענה עליה - מדוע טוב לי לדעת שיש חוצנים ? ומי ברא את החוצן או היצור הראשון ? אלעד .

Gilliana

New member
וכבר עניתי המון פעמים, אבל...

יש לי כאמור סבלנות, א אענה שוב והפעם על דרך המשל: איך אתה רוצה להכיר את סבא רבא שלך, אם אינך יודע מי הם הוריך? נדמה לי שעכשיו הכל ברור יותר, לא? מדע ודת בשום פנים ואופן לא חופפים - ע"פי הדת היהודית למשל, העולם קיים כ-5,000 שנה - בפועל מדובר בכמה וכמה מיליוני שנים וזו רק דוגמה על קצה קצה המזלג. מצטערת - אם יש חפיפה בין דת ומדע הרי שזה רק בנקודות מאד קטנות וספציפיות ותו לא.

kyle

New member
אני לא אוהב את זה...

שלוקחים דבר יפה כל כך כמו מכניקת הקוונטים, מבלי להבין אותה כמו שצריך, והופכים אותה ל"הוכחה" לתיאוריות רוחניות למיניהן.

0Pandemonium0

New member
סגרתי את ההודעה ברגע שראיתי את ההתייחסות

ליהדות, אי שם בשורה הרביעית. הגבתי רק כי גיליאנה וקייל הגיבו, וחשתי צורך לתרום את דעתי. בקיצור, תפסיקו להגיב לו.

יופי,

עכשיו, איך אתה בא לבחינת אותו "שפע", היינו ש'כל פ'ועל ע'ולם. איך אפשר להבין את חכמתו של ה- "ארכיטקט"? , ואיפה בכלל הטביע אותה כדי שנוכל להשיגה? לא בבחינת "הוכחות" לנכונותה השטחית הבאות כביכול מצדדים הזרים לה, אלא התבוננות עמוקה בה וליבון מסקנותיה עד תום, אשר משוללות מכל פניות עצמיות, וכקיימות לכשעצמן, ללא צורך לשפשוף וזיכוך מצד שום חכמה בעולם שתעיד על קיומה. אלא להפך, - הם צריכים לה , מטעם היותה קודמת להן , לפי הסדר הנכון בעולם, שהילדות צריכות לאמם ומכאן נגזר שמה "חכמת האמת" "חכמת האמת, אשר כל החכמות החיצוניות כלולים בתוכה, שהמה שבע נערותיה הקטנות". בעל הסולם, הקדמה לספר פנים מאירות ומסבירות, אות ד'

Gilliana

New member
מקווה שלפחות אתה...

הבנת מה כתבת כאן - כי אני בטח לא, ואני בספק אם מישהו אחר כן.

למעלה