פיטוצין בהרחה.

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

mise

New member
פיטוצין בהרחה.

כל יום לומדים דברים חדשים. לא ידעתי שיש מיילדות בית שמסתובבת עם פיטוצין להרחה בתיק הלידה שלהן. מישהי שמעה על דבר כזה? חברה שלי ילדה לפני שבועיים וקיבלה פיטוצין בהרחה.

debby12

New member
מנהל
ידעתי שקיים ספריי כזה

שיועצות הנקה משתמשות בו כדי לעזור לנשים שיש להן בעיה עם רפלקס שחרור החלב (בהנקה, אבל נדמה לי שיותר בשביל שאיבת חלב -- איפה רוני המומחית שלנו לענייני הנקה) אבל לא שמעתי אף פעם על שימוש בו בלידה. נשמע לי רעיון מעולה! - הרבה יותר עדין ופחות פולשני מפיטוצין לוריד שהוא בעצם אותו דבר. מוזר לי איך הרפואה הקונבנציונלית לא משתמשת בזה כקו זירוז ראשון לפני שעוברת לפיטוצין דרך הוריד. האם החברה קיבלה את זה כי הלידה לא התקדמה? האם הרגישה שזה עזר לה?

mise

New member
תשמעי..לי זה נשמע מוזר.

כאילו שלא מספיק שכל הפרוטוקולים הבית חולימיים האלו נכנסו ללידות הבית, עכשיו כל ה - Facilities שעומדים לרשות הרופאים יגיעו הביתה? כן, הלידה לא התקדמה, אם זה עזר לה? כן. התינוקת נולדה תוך דקות ספורות. אבל זה לא העניין. גם אם אני הייתי מקבלת פיטוצין בלידה הראשונה היא היתה נולדת תוך דקות ספורות, אבל מה הרעיון מאחורי לידת בית, הקצב של התינוק, של האם, של הגוף וכו'?

סטיוויה

New member
כן זה מזכיר לי את "הסוטול החוקי"

שגיליתי(וגם חוקי פחות) בלונדון בתחילת שנות ה-90. קראו לזה "פפורס" מין חומר שמסניפים מבקבוקון ומקבלים RUSH למוח לכמה דקות. אוי ויי...

mise

New member
פופרס היה גם בארץ בשעתו.

(אולי גם היום?) חוקי לחלוטין, בחנויות לממכר אביזרי מין או חנויות מין. אנשים בארץ היו קונים את זה ומסתובבים בכיס ונותנים "הסנפה" כל כמה דקות. נראה לי שחבל על המוח של מי שעשה את זה..

swann

New member
ערבבת בין שני שירים ../images/Emo79.gif

היו לילות אני אותם זוכרת... אני אותם עד סוף ימי אשא
ו-
היו זמנים אז במשלט ישבנו... <זה קורה המון>

אם פי 3

New member
לא היה מקום ל"אינני כד"

(וברוב תמימותי, לא שמעתי אפילו על פופרס עד שרשור זה)

debby12

New member
מנהל
זה פתח לדיון פילוסופי אחר

והוא איפה באמת עובר הגבול בין לידת בית-טבעית למה שהוא לא. למשל - אמצעי זירוז "טבעיים" (שמן קיק, פטמות, אורגזמה, הליכה) הם בעצם גם אמצעי זירוז לכשעצמם - לא? אז אין להשתמש בהם בלידת בית? או שכן? אני חושבת שאין תשובה חד משמעית וזה עניין של גישה. בעיני באופן אישי כל עוד לא מדובר בלהכניס משהו למחזור הדם או בפעולה פיסית כוחנית (ע"ע ואקום) אז זה לא סותר את המהות של לידת בית-טבעית. אני למשל הסנפתי שמן תפוז בלידות שלי וזה לא נראה לי "פסיליטי" רפואי. ולכן ב"ראש" שלי גם ספריי פיטוצין זה באותה קטיגוריה. עוד נקודה היא שלמיטב ידיעתי חוסר התקדמות היא הסיבה המובילה להתפנות לבית חולים מלידת בית (כך לפחות אצל המיילדות שילדתי איתן). ואם זה המצב, הרי לגישתי עדיף בהרבה לקדם עניינים בעזרת נניח ספריי כזה מאשר להגיע לבית חולים - שם מפל ההתערבויות הרבה יותר גרוע.

mise

New member
כמובן,

השאלה היא רק כמה היד מהירה על ההדק מבחינת השימוש ב"מקדמי העיניינים" האלו.

debby12

New member
מנהל
והחברה שלך היתה ב"תקיעה" רצינית?

או שספריי פיטוצין היה חלק משיגרה כזו? וחשוב יותר -- שתגלה לעם איך זה מריח כי אני סקרנית.... שאני אעיף את האניס אניס של קשרל ואצא השוקה לרכוש לי בושם-ספריי-פיטוצין?

mise

New member
"תקיעה" רצינית היא שאלה של השקפה.

כל אחד והגבולות שלו. לדעתה של המיילדת היא היתה בתקיעה רצינית. היה דופק סדיר, פשוט צירי לחץ קצרים מאוד והמיילדת החליטה לתת פיטוצין כדי לקדם את העניינים.

../images/Emo45.gif העניין הוא, מה האופציות

אם המיילדת והיולדת שתיהן רגועות ורוצות לתת ללידה להתפתח בניחותא בקצב שלה ואין לחץ - אני בעד לתת ללידה להתפתח. אבל אם יש מצב של - או להריח ספריי אוקסיטוצין בבית או ללכת לשים אותו בוריד בבית החולים - ברור לי מה הייתי מעדיפה (רמז - לא את האופציה השניה
)

Manty

New member
לגבי הפיסקה האחרונה

אני דווקא בעד להחליף מיילדת! מה זה חוסר התקדמות? האם באמת תינוקות ישארו בתעלת הלידה לעד? צריך לקרוא סיפורי לידה של נשים שילדו לבד בכדי לראות שתווך הנורמאל הוא הרבה יותר רחב ממה שמיילדות ממוצאות מכירות. קראתי פעם על מישהי שדחפה 9 (!!!) שעות. הבאתי פה פעם סיפור של הריון ולידה ארוכים בטירוף (האתר עם הסיפור ירד מהרשת
). שרה ילדה את השיליה רק אחרי 5 שעות ויש עוד המון דוגמאות ללידות מוצלחות שאינן עומדות בסטנדרט ה"נורמאלי". הבעיה (לדעתי) עם מיילדות, שהן, כמו רופאים, קובעות מהלכים (גם) לפי השעון.. כל גוף שונה. כל לידה שונה. נסיון רב בלידות לא יעזור אם הלידה הזו תהיה שונה בתכלית משאר הלידות. הפריט החשוב ביותר שעל היולדת לדאוג שיהיה בתיק המיילת הוא אמונה בלתי מפוקפקת בגוף האישה (כל אישה!) ללדת, בקצב ובדרך שלה.

צימעס

New member
מנטי, לפעמים זה באמת משהו של היולדת

שתהיה למילדת כל האמונה שבעולם, אם לאשה חסרה אמונה (במודע או שלא במודע), או יש איזה פחד (מודע או לא מודע), אם למלוים שלה חסרה אמונה (כנ"ל) וכו', דברים עלולים להשתבש (או להתקע, וכן להשתחרר בבית חולים, גם בלי התערבויות).

למעלה