פיטורים לאחר חופשת לידה

מצב
הנושא נעול.

ronibarkan

New member
פיטורים לאחר חופשת לידה

פיטורים לאחר חופשת לידה
שלום רב, הייתי שלושה חודשים בחופשת לידה וחודש נוסף בחופשת מחלה (שברתי את המרפק) ביום ראשון הייתי אמורה לחזור לעבודה, אך התעוררו בעיות עם הבוסית (רצתה שאחזור לתפקיד אחר מזה שעשיתי לפני שיצאתי לחופשת לידה וסירבתי)וההיא פיטרה אותי.שמישהו מוסמך לענות יאיר את עיניי ויעדכן אותי מה זכויותיי. הבנתי שיש תקופה מסויימת שאי אפשר לפטר אישה החוזרת מחופשת לידה. תשובתכם המהירה אודה. תודה רוני

45 ימים מתום חופשת הלידה.

פיטורים לאחר חופשת לידה
שלום רב, הייתי שלושה חודשים בחופשת לידה וחודש נוסף בחופשת מחלה (שברתי את המרפק) ביום ראשון הייתי אמורה לחזור לעבודה, אך התעוררו בעיות עם הבוסית (רצתה שאחזור לתפקיד אחר מזה שעשיתי לפני שיצאתי לחופשת לידה וסירבתי)וההיא פיטרה אותי.שמישהו מוסמך לענות יאיר את עיניי ויעדכן אותי מה זכויותיי. הבנתי שיש תקופה מסויימת שאי אפשר לפטר אישה החוזרת מחופשת לידה. תשובתכם המהירה אודה. תודה רוני
45 ימים מתום חופשת הלידה.
ההגבלה בזמן הזה היא גם על פיטורים וגם על הודעה מוקדמת.

רק אוסיף - שכעיקרון כן מותר לפטרך

פיטורים לאחר חופשת לידה
גם בטרם הסתימו אותם 45 ימים, אך על המעביד לקבל אישור לפיטורים מהמפקחת על עבודת נשים. אין לפטר יולדת ב-45 הימים שלאחר חופשת הלידה ללא אישור כזה. כעיקרון, לדעתי, ימי המחלה שלקחת הם חלק מאותם 45 ימים. שכרך בתקופת המחלה, אינו משולם לך מהביטוח הלאומי, אלא את כבר למעשה בגדר עובדת 'רגילה' שנמצאת בחופשת מחלה. לכן, מתוך אותם 45 ימים יש לנכות את ימי המחלה, והמעביד חייב להחזירך ליתרת הימים. אם את מעונינת למנוע את הפיטורים, עליך ליזום פניה למפקחת ולהתלונן על פיטורים שאינם כדין. מלבד 45 הימים (או במקרה שלך - חלקם), שמחייבים את המעסיק להעסיקך בפועל, היינו להיות נוכחת במקום העבודה, את זכאית גם לימי הודעה מוקדמת על פיטורים. להבדיל מאותם 45 ימים, בימי ההודעה המוקדמת יכול המעסיק לוותר על שרותיך, אך הוא חייב לך בתשלום על ימים אלו.

ronibarkan

New member
בירור

גם בטרם הסתימו אותם 45 ימים, אך על המעביד לקבל אישור לפיטורים מהמפקחת על עבודת נשים. אין לפטר יולדת ב-45 הימים שלאחר חופשת הלידה ללא אישור כזה. כעיקרון, לדעתי, ימי המחלה שלקחת הם חלק מאותם 45 ימים. שכרך בתקופת המחלה, אינו משולם לך מהביטוח הלאומי, אלא את כבר למעשה בגדר עובדת 'רגילה' שנמצאת בחופשת מחלה. לכן, מתוך אותם 45 ימים יש לנכות את ימי המחלה, והמעביד חייב להחזירך ליתרת הימים. אם את מעונינת למנוע את הפיטורים, עליך ליזום פניה למפקחת ולהתלונן על פיטורים שאינם כדין. מלבד 45 הימים (או במקרה שלך - חלקם), שמחייבים את המעסיק להעסיקך בפועל, היינו להיות נוכחת במקום העבודה, את זכאית גם לימי הודעה מוקדמת על פיטורים. להבדיל מאותם 45 ימים, בימי ההודעה המוקדמת יכול המעסיק לוותר על שרותיך, אך הוא חייב לך בתשלום על ימים אלו.
בירור
ראשית תודה על התשובה המהירה, שנית את רושמת לי "כעקרון, לדעתי", היכן אוכל לברר בוודאות? חופשת המחלה ששולמה לי לא שולמה במלואה אלא רק אחוזים מסויימים, אין לכך משמעות מבחינת ה-45 יום? שעליהם יש לשלם משכורת מלאה. תשובתך אודה תודה

לגבי הפיטורים המצריכים אישור - אין

לגבי הפיטורים המצריכים אישור - אין
לי ספק. לגבי ניכוי ימי המחלה מסך 45 הימים - יש לי ספק. לא בטוחה בכך במליון אחוז, אלא רק ב-999 אחוז..... הסיבה לקיזוז, נעוצה בכך שעם סיום חופשת הלידה, למעשה את כבר אינך בסטטוס של יולדת המצויה בחופשת לידה, אלא את בסטטוס של עובדת, המצויה בחופשת מחלה. העובדה שאינך מקבלת תשלום מלא על כל ימי המחלה - לא משנה שום דבר לעניין הסטטוס המשפטי שלך. כשאת בחופשת לידה, שכרך משולם לך מהביטוח הלאומי, ולא מהמעביד. עכשיו, ביטוח לאומי כבר לא בתמונה ואת חוזרת להיות עובדת לכל דבר, בדיוק כפי שהיית לפני הלידה. הפריוילגיה השמורה לך, המבדילה אותך משאר העובדים היא הגבלה על פיטוריך, אך לא מעבר לכך. הגבלה זו חלה גם אם היית בחופש ב-45 הימים הללו וגם אם את חולה. היא לא נוגעת לאופן תשלום השכר. זו דעתי. לא יודעת איפה את יכולה לבדוק זאת. אולי נעמ"ת?

מצב
הנושא נעול.
למעלה