פיטורים ללא מכתב ודמי אבטלה

מצב
הנושא נעול.

כאשר המעסיק מפטר ללא מכתב פיטורים (וכמובן שללא פיצויים) מה אמור העובד לעשטת על מנת לחתום בלשכה? אני יודעת שיש טופס שנקרא "טופס הצלה" מביטוח לאומי שבו רואה החשבון של המעסיק אמור לפרט את כל התשלומים שניתנו ואותו להגיש לביטוח לאומי על מנת לקבל דמי אבטלה. מה קורה אם המעסיק מסרב גם למלא טופס זה? האם יש חובה על רו"ח שלו למלא טופס זה על פי חוק? כיצד ניתן לברר מי רו"ח של אותה חברה? האם על ידי פניה לרשם החברות? ועוד שאלה לגבי הסכמים קיבוציים: האם יש הסכם קיבוצי לגבי טכנאי מחשבים בנושא של הפרשה לביטוח מנהלים או קופת גמל? תודה מראש

שיר ורד

New member
תשובות חלקיות

כאשר המעסיק מפטר ללא מכתב פיטורים (וכמובן שללא פיצויים) מה אמור העובד לעשטת על מנת לחתום בלשכה? אני יודעת שיש טופס שנקרא "טופס הצלה" מביטוח לאומי שבו רואה החשבון של המעסיק אמור לפרט את כל התשלומים שניתנו ואותו להגיש לביטוח לאומי על מנת לקבל דמי אבטלה. מה קורה אם המעסיק מסרב גם למלא טופס זה? האם יש חובה על רו"ח שלו למלא טופס זה על פי חוק? כיצד ניתן לברר מי רו"ח של אותה חברה? האם על ידי פניה לרשם החברות? ועוד שאלה לגבי הסכמים קיבוציים: האם יש הסכם קיבוצי לגבי טכנאי מחשבים בנושא של הפרשה לביטוח מנהלים או קופת גמל? תודה מראש
תשובות חלקיות
1. העובד צריך לחתום בלשכה ללא המתנה למכתב הפיטורים. 2. בנוסף, עליו להגיש תביעה לבית הדין לעבודה כנגד המעסיק על מנת שזה יתן לו מכתב פיטורים ומכתב סיום עבודה . 3. לא מכיר את טופס ההצלה. 4. מאחר ומקצוע טכנאי מחשבים הוא מקצוע חדש יחסית, שנוצר לאחר שההסתדרות איבדה מכוחה, ואין גם ארגון מעסיקים של חברות המעסיקות טכנאי מחשבים, אני מניח שאין הסכם קיבוצי כללי לענף ולכן אין גם צו הרחבה שיחייב כל מעסיק בענף להחיל את תנאי ההסכם הנ"ל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה