פיטורים של אישה בהריון

מצב
הנושא נעול.

tishma1

New member
פיטורים של אישה בהריון

פיטורים של אישה בהריון
שלום, אני בהריון בשבוע 19. להריון נכנסתי בעקבות טיפולי פוריות של שנה. על ההריון הודעתי למעסיק בשבוע 8, מאחר ועובר עלי הריון מאוד קשה (תאומים)נאלצתי להעדר מהעבודה ימים מרובים. אני עבדתי בול 5 חודשים (14/11-14/04). פוטרתי ב- 14/04/05. טענת הפיטורים: "שלחת מייל עם סימני קריאה..." האם הפיטוריים שלי חוקיים? האם יש לי עילה לתביעה ומה אני יכולה לתבוע?

בעיה

פיטורים של אישה בהריון
שלום, אני בהריון בשבוע 19. להריון נכנסתי בעקבות טיפולי פוריות של שנה. על ההריון הודעתי למעסיק בשבוע 8, מאחר ועובר עלי הריון מאוד קשה (תאומים)נאלצתי להעדר מהעבודה ימים מרובים. אני עבדתי בול 5 חודשים (14/11-14/04). פוטרתי ב- 14/04/05. טענת הפיטורים: "שלחת מייל עם סימני קריאה..." האם הפיטוריים שלי חוקיים? האם יש לי עילה לתביעה ומה אני יכולה לתבוע?
בעיה
מכיוון שהועקת פחות מחצי שנה אין מקום לפנות למפקחת על עבודת נשים. אם את חושבת שתוכלי להוכיח כי יש קשר בין ההריון לבין הפיטורים, הרי שהדרך היא לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה. האם ביכולתך להוכיח את הקשר?

שהועקת=שהועסקת

בעיה
מכיוון שהועקת פחות מחצי שנה אין מקום לפנות למפקחת על עבודת נשים. אם את חושבת שתוכלי להוכיח כי יש קשר בין ההריון לבין הפיטורים, הרי שהדרך היא לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה. האם ביכולתך להוכיח את הקשר?
שהועקת=שהועסקת

tishma1

New member
תודה על תשובתך המהירה!

בעיה
תודה על תשובתך המהירה!
נאמר לי פעם אחת מהמנהלת הישירה כי "זו בעיה שאת נעדרת הרבה מהעבודה..." נאמר לי מהמנהל שמעליה (בזמן שנעדרתי והתקשרתי להודיע על הארכת ימי המחלה שלי) כי אני יוצרת לו בעיה עקב זה שאני לא מגיעה לעבודה. אני יודעת שאנשים מסויימים שעבדתי מולם התלוננו על זה שאני מחסירה המון. האם יש לי קייס?

שיר ורד

New member
כן, אם כי ההצלחה לא מובטחת

תודה על תשובתך המהירה!
נאמר לי פעם אחת מהמנהלת הישירה כי "זו בעיה שאת נעדרת הרבה מהעבודה..." נאמר לי מהמנהל שמעליה (בזמן שנעדרתי והתקשרתי להודיע על הארכת ימי המחלה שלי) כי אני יוצרת לו בעיה עקב זה שאני לא מגיעה לעבודה. אני יודעת שאנשים מסויימים שעבדתי מולם התלוננו על זה שאני מחסירה המון. האם יש לי קייס?
כן, אם כי ההצלחה לא מובטחת
אם תצליחי להוכיח שפיטוריך נבעו אך ורק בגלל העדרויותיך המרובות (או בעיקר בגללן) ובנוסף להוכיח את הקשר ההדוק והצמוד בין טיפולי ההפריה וההריון לבין ההעדרויות הרי בעצם תוכיחי שפיטורייך קשורים ישירות להריונך. זה מספיק לבית הדין כדי לזכותך בפצוי על פיטורים בגלל הריון או בקבלת צו להחזירך לעבודה. בנוסף, הקשר המיידי שבין הודעתך על ההריון לבין פיטוריך עשוי לעזור לך לזכות. שימי לב, כדי להוכיח את הקשר, ייתכן ותצטרכי להוכיח ברמה של שעה ביום שהודעתך קדמה למכתב הפיטורים שקבלת (ולא שבאה בתגובה למכתב הפיטורים).

מצב
הנושא נעול.
למעלה