פיטורים

מצב
הנושא נעול.

3יחזקאל

New member
דיני עבודה

פיטורים
שאלה עבדתי במקום עבודה כ6שנים פוטרתיבעקבות תאונת עבודה ואז המעביד ביקש שאני יפנה למס הכנסה ויביא אישור על מנת לחשב את המס שאני מחויב המעביד כיזז לי מחשבון הפיצויים את המס לאחר סגירת חשבון פניתי למס הכנסה לקבל החזרי מס נאמר לי שלא שולם מס על הפיצויים למרות שכוזז לי מהיתחשבנות הפיצויים עלי לציין שאני פטור ממס האים מישהוא יוכול לעזור תודה
דיני עבודה
חג שמח ושנה טובה

3יחזקאל

New member
פיטורים

פיטורים
שאלה עבדתי במקום עבודה כ6שנים פוטרתיבעקבות תאונת עבודה ואז המעביד ביקש שאני יפנה למס הכנסה ויביא אישור על מנת לחשב את המס שאני מחויב המעביד כיזז לי מחשבון הפיצויים את המס לאחר סגירת חשבון פניתי למס הכנסה לקבל החזרי מס נאמר לי שלא שולם מס על הפיצויים למרות שכוזז לי מהיתחשבנות הפיצויים עלי לציין שאני פטור ממס האים מישהוא יוכול לעזור תודה

שנה טובה גם לך

פיטורים
שנה טובה גם לך
מהפרטים שהבאת פה, זה נשמע כמו עבירה פלילית של המעביד. עליך להגיש תלונה במס הכנסה אולי גם משרד העבודה מטפל בזה וכמובן שעליך לתבוע את המעביד על החזר המס. לשם הגשת התביעה עליך להצטיד באישור של מס הכנסה שהפיצויים במקרה זה פטורים ממס.

3יחזקאל

New member
פיטורים

שנה טובה גם לך
מהפרטים שהבאת פה, זה נשמע כמו עבירה פלילית של המעביד. עליך להגיש תלונה במס הכנסה אולי גם משרד העבודה מטפל בזה וכמובן שעליך לתבוע את המעביד על החזר המס. לשם הגשת התביעה עליך להצטיד באישור של מס הכנסה שהפיצויים במקרה זה פטורים ממס.
פיטורים
תודה על האיתיחסות אני מבקש לדעת איך פועלים למי ליפנות ומה לעסות קודם

תשובות

פיטורים
תודה על האיתיחסות אני מבקש לדעת איך פועלים למי ליפנות ומה לעסות קודם
תשובות
1. לשם הגשת תלונה במס הכנסה, פנה לפקיד השומה שנמצא באיזור כתובת המעסיק שלך. חשוב להבין שהתלונה במס הכנסה לא תחזיר לך את הכסף. 2. את התביעה בביה"ד לעבודה אני ממליצה לך להגיש בעצמך. תוכל לפנות לביה"ד שם ינחו אותך איך בדיוק להגיש את התביעה (יש שם סטודנטים שמסייעים בעריכת תביעה). 3. אתה יכול גם לפנות לעזרה בש.י.ל - שירות יעוץ לאזרח. זהו שרות שניתן ללא תשלום וישנם סניפים רבים בארץ. מצרפת לך קישור לאתר שלהם. תאם פגישה עם עורך דין שמתנדב בסניף שקרוב למקום מגוריך והוא יכול לסייע לך בהגשת התביעה. 4. תוכל גם לפנות לעזרה בקו לעובד, יתכן שגם הם יוכלו לסייע בטלפון או בפגישה.

3יחזקאל

New member
פיטרים

תשובות
1. לשם הגשת תלונה במס הכנסה, פנה לפקיד השומה שנמצא באיזור כתובת המעסיק שלך. חשוב להבין שהתלונה במס הכנסה לא תחזיר לך את הכסף. 2. את התביעה בביה"ד לעבודה אני ממליצה לך להגיש בעצמך. תוכל לפנות לביה"ד שם ינחו אותך איך בדיוק להגיש את התביעה (יש שם סטודנטים שמסייעים בעריכת תביעה). 3. אתה יכול גם לפנות לעזרה בש.י.ל - שירות יעוץ לאזרח. זהו שרות שניתן ללא תשלום וישנם סניפים רבים בארץ. מצרפת לך קישור לאתר שלהם. תאם פגישה עם עורך דין שמתנדב בסניף שקרוב למקום מגוריך והוא יכול לסייע לך בהגשת התביעה. 4. תוכל גם לפנות לעזרה בקו לעובד, יתכן שגם הם יוכלו לסייע בטלפון או בפגישה.
פיטרים
מודה לך על התגובה המהירה זו פעם ראשונה שאני שואל או מגיב בכלל בפורומים יש לך אחלה פורום בתודה מראש

../images/Emo92.gif ו-../images/Emo50.gif

פיטרים
מודה לך על התגובה המהירה זו פעם ראשונה שאני שואל או מגיב בכלל בפורומים יש לך אחלה פורום בתודה מראש
ו-

שיר ורד

New member
המעביד לא אמור לקזז את המס מהפיצויי

פיטורים
המעביד לא אמור לקזז את המס מהפיצויי
המעביד רשאי וצריך לנכות מסכום הפיצויים את המס ולהעבירו למס הכנסה. (קיזוז זו הפחתה בסכום שהמעביד מעביר אליך בלי לערב צד שלישי). הסכום שנוכה למס צריך להופיע , הן בטופס 106 הניתן בתום שנת המס, והן בטופס 161 בו מדווח המעביד את ההפרשות לפיצויי פיטורים והמס שנוכה בגינם. במידה וטופסי 106 או 161 אינם תואמים למה שקיבלת בפועל, עליך לתבוע את המעביד בביה"ד לעבודה. במידה והמס שמופיע בטפסים אלו, שונה מהרשום אצל שלטונות המס, אתה צריך להגיש בקשה להחזר על סמך טפסים אלו ובמבקיל להגיש תלונה נגד המעסיק שלא העביר את הכספים לשלטונות המס. בעיקרון, מס הכנסה אמורים להחזיר לך כספים בהתאם לטפסים אלו, ללא קשר להפרשות בפועל של המעסיק. מס הכנסה, עשוי לעכב את התשלומים, כדי לוודא שלא נעשתה פה איזו קומבינה בינך לבין המעסיק בניסיון להונות את שלטונות המס.

מצב
הנושא נעול.
למעלה