פיטורין בהריון

מצב
הנושא נעול.

רויטל 45

New member
פיטורין בהריון

פיטורין בהריון
פורטתי ע"י המעסיק בהריון , נגשתי להסתדרות והם שלחו מכתב למעסיק, המעסיק ביטל את הפיטורין ובמקביל פנה למשרד העבודה לנשים בבקשה לפטר אותי. משרד העבודה דחה את הבקשה , והמעסיק המשיך לשלם לי משכורת מבלי שאגיע לעבודה (לבקשתו בטענה שאין לו בעבורי עבודה) המעסיק הגיש ערעור לבית הדין לעבודה הוא תובע את משרד העבודה לנשים ואותי בטענה שהדחיה שלהם לא מוצדקת כי המפעל נמצא באזה"ת ארז והוא מיועד לפינוי, המעסיק דורש בתביעה כי אחזיר לו את כל המשכורות אחורה, לאחר חופשת הלידה פוטרתי מהעבודה , המעסיק הגיש בקשה לבית הדין להפקיד את הפיצויים שלי בקופת בית הדין עד למשפט, השופט אישר בקשה זו . במאי המשפט אין לי ייצוג עו"ד כי אין לי אפשרות לכך ואני בטוחה בצידקתי לגבי ההריון מה לדעתך עלי לעשות .תודה

המעסיק פעל כדין

פיטורין בהריון
פורטתי ע"י המעסיק בהריון , נגשתי להסתדרות והם שלחו מכתב למעסיק, המעסיק ביטל את הפיטורין ובמקביל פנה למשרד העבודה לנשים בבקשה לפטר אותי. משרד העבודה דחה את הבקשה , והמעסיק המשיך לשלם לי משכורת מבלי שאגיע לעבודה (לבקשתו בטענה שאין לו בעבורי עבודה) המעסיק הגיש ערעור לבית הדין לעבודה הוא תובע את משרד העבודה לנשים ואותי בטענה שהדחיה שלהם לא מוצדקת כי המפעל נמצא באזה"ת ארז והוא מיועד לפינוי, המעסיק דורש בתביעה כי אחזיר לו את כל המשכורות אחורה, לאחר חופשת הלידה פוטרתי מהעבודה , המעסיק הגיש בקשה לבית הדין להפקיד את הפיצויים שלי בקופת בית הדין עד למשפט, השופט אישר בקשה זו . במאי המשפט אין לי ייצוג עו"ד כי אין לי אפשרות לכך ואני בטוחה בצידקתי לגבי ההריון מה לדעתך עלי לעשות .תודה
המעסיק פעל כדין
וביה"ד אישר הפקדת הפיצויים עד למתן החלטה. לא הבנתי משאלתך האם הוגש נגדך כתב תביעה. אם כן, עליך להגיש בהקדם כתב הגנה ובעיקר לטעון כי הפיטורים היו קשורים באופן ישיר להריון. נסי להביא לכך ראיות. אם המעסיק יצליח להוכיח כי המפקחת שגתה וכי אכן לא היה כל קשר בין הפיטורים להיותך בהריון, הרי שיתכן בסבירות מסוימת כי ביה"ד יקבע שעליך להחזיר את המשכורות ששולמו לך ביתר. לכך נועדה ההפקדה בביה"ד כדי שאם יפסק כך יוכל המעביד לנכות סכומים אלו מהפיצויים. אם מדובר בסכום גבוה, אני ממליצה לך בחום לפנות לעורך דין בהקדם.

שיר ורד

New member
אם אכן עבדת באזור התעשיה ארז

פיטורין בהריון
אם אכן עבדת באזור התעשיה ארז
ופוטרת לאחר סגירתו בפועל של האזור (באפריל 2004) , יש סיכויים טובים שתביעתו של המעסיק תתקבל. כדי שהיא לא תתקבל, תצטרכי את להוכיח לדוגמא, כי המעסיק העביר את פעילותו לאזור אחר ואף העביר חלק מהעובדים לאזור זה, ולטענתך הסיבה להחלטתו להעביר דווקא את אותם עובדים ולא אותך היתה בגלל היותך בהריון. דרך אגב, המקרה שלך הוא מיוחד, כי יכול להיות שבמועד פיטוריך, הניחה המפקחת על העבודה, שסגירת האזור היא זמנית ולכן הגנה על זכויותיך, למניעת פיטורים בגלל השבתה זמנית. בדיעבד התברר , כי כנראה מדובר בהשבתה מוחלטת ולכן החלטתה היא מוטעית בדיעבד.עורך דין טוב יכול לשכנע את בית הדין כי החלטות המפקחת נעשו כחוק והיו סבירות ביחס לנתונים שעמדו בפניה, ולכן לא ניתן לבטל רטרואקטיבית את החלטתה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה