פיטורין בעקבות שמועות על הריון

מצב
הנושא נעול.

sarity33

New member

שלום רב, אני פונה אליך בעקבות מקרה של חברה מהעבודה (עובדת למעלה מ - 4 שנים באותו מקום עבודה) אשר נכנסה להריון והיא בחודש הראשון-שני. עד עתה היא לא סיפרה דבר בעבודה לגורמים הממונים. היום הגיעו כנראה שמועות לבוס שלי והוא החל לגשש במי מדובר וערך סקר בין "החשודות". ברצוני לדעת אם הבחורה תזום (לאור התעניינותו הבלתי פורמלית) הודעה על דבר הריונה עשוי הדבר למנוע את פיטוריה. יש לי החשש שאם ימצא ביסוס לשמועה בטרם היא תודיע לו הוא יחליט על פיטוריה ויוכל לטעון שאין לכך קשר להריונה משום שלא היה מודע לכך כלל. לסיכום, להודיע או לא להודיע ומה החוק אומר בנושא. אודה על תשובה דחופה ביותר לגבי התייחסות החוק לנושא. תודה מראש.

מותר לפטר עובדת הרה

שלום רב, אני פונה אליך בעקבות מקרה של חברה מהעבודה (עובדת למעלה מ - 4 שנים באותו מקום עבודה) אשר נכנסה להריון והיא בחודש הראשון-שני. עד עתה היא לא סיפרה דבר בעבודה לגורמים הממונים. היום הגיעו כנראה שמועות לבוס שלי והוא החל לגשש במי מדובר וערך סקר בין "החשודות". ברצוני לדעת אם הבחורה תזום (לאור התעניינותו הבלתי פורמלית) הודעה על דבר הריונה עשוי הדבר למנוע את פיטוריה. יש לי החשש שאם ימצא ביסוס לשמועה בטרם היא תודיע לו הוא יחליט על פיטוריה ויוכל לטעון שאין לכך קשר להריונה משום שלא היה מודע לכך כלל. לסיכום, להודיע או לא להודיע ומה החוק אומר בנושא. אודה על תשובה דחופה ביותר לגבי התייחסות החוק לנושא. תודה מראש.
מותר לפטר עובדת הרה
אולם, אם היא מועסקת מעל חצי שנה, על המעסיק לפנות למפקחת על עבודת נשים בכדי לקבל אישור לפיטורים בטרם מפטרים אותה. יהיה עליו להוכיח כי אין קשר בין הפיטורים להריון. כל עוד לא ניתן להוכיח בודאות שהוא ידע על ההריון, הרי שחברתך תהיה בבעיה מכיוון שהוא יוכל לטעון כי כלל לא ידע וכי הפיטורים נובעים מסיבות אחרות. לכן, אם היא מועסקת מעל חצי שנה, המלצתי היא שתיידע אותו במיידי. אם היא מועסקת מתחת לחצי שנה, המעסיק אינו צריך לקבל אישור לפיטוריה והוא פשוט יכול לפטר אותה גם אם הוא יודע על ההריון באופן רשמי. הדבר היחיד שחברתך תוכל לעשות הוא לפנות בתביעה לביה"ד לעבודה בטענה שפוטרה בגלל הריונה. במקרה כזה, היא זו שתצטרך להוכיח שקיים קשר בין הפיטורים להריון. לכן, במקרה כזה, קשה לי להמליץ מה לעשות. יתכן שנכון יהיה לא ליידע אותו עד לחודש חמישי שאז היא חייבת ליידע אותו. מאידך, אם היא כן תיידע אותו ותפוטר, הרי שזה יקל עליה את הוכחת הקשר במידה ותחליט לתבוע אותו בביה"ד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה