פיטורין בפתח - מה לעשות(אד הוק)תודה

מצב
הנושא נעול.

gilsel

New member

אני עובד ככלכלן בחברת היטק במשך 8 חודשים , ולאחרונה היחסים עם הבוס לא מסתדרים, כמו כן גיליתי אתמול קורות חיים של אנשים לתפקיד שלי החלו לזרום . אני מאמין שאוטוטו יגידו לי ללכת , האם יש דרך כלשהי או צעדים כלשהם שכדאי שאעשה על מנת להבטיח לי תנאי פיטורים או משהו כזה, האם יש טיפים כלשהם על מנת שלא אדפק? כמו כן הייתה לי לפני שבוע תאונה דרכים בדרך חזרה מהעבודה, ופינו אותי באמבולנס ממקום האירוע , ניפצעתי בעין ויש לי כאבי גב , האורטופד נתן לי שבועיים בבית להחלים, את מי אני תובע(ביטוח לאומי?) ואיך ? והאם זה יכול להוות שיקול בפיטורי?

שיר ורד

New member
תשובה

אני עובד ככלכלן בחברת היטק במשך 8 חודשים , ולאחרונה היחסים עם הבוס לא מסתדרים, כמו כן גיליתי אתמול קורות חיים של אנשים לתפקיד שלי החלו לזרום . אני מאמין שאוטוטו יגידו לי ללכת , האם יש דרך כלשהי או צעדים כלשהם שכדאי שאעשה על מנת להבטיח לי תנאי פיטורים או משהו כזה, האם יש טיפים כלשהם על מנת שלא אדפק? כמו כן הייתה לי לפני שבוע תאונה דרכים בדרך חזרה מהעבודה, ופינו אותי באמבולנס ממקום האירוע , ניפצעתי בעין ויש לי כאבי גב , האורטופד נתן לי שבועיים בבית להחלים, את מי אני תובע(ביטוח לאומי?) ואיך ? והאם זה יכול להוות שיקול בפיטורי?
תשובה
אין לך הרבה מה לעשות כדי למנוע את הפיטורים או לשפר את תנאי הפיטורים, רק חשוב שלא תתן עילה לפיטוריך ללא פצויים , למשל עבירות משמעת חמורותף, מעילה וכדומה. לגבי תאונת הדרכים/עבודה אתה יכול לתבוע את הביטוח הלאומי, לשם כך אתה צריך למלא טופס 250 ולהחתים עליו את המעסיק. מאחר ומדובר בשילוב של תאונת עבודה ותאונת דרכים וישנן זכויות שונות לנפגעי שני סוגי התאונות, כדאי להתיעץ עם עו"ד המתמצה בנושאים אלו, אלו דברים יש לתבוע מהביטוח הלאומי ואלו מחברת הביטוח. אין מניעה לפטר עובד הנעדר תקופה ארוכה בגלל מחלתו,כך שאם אתה חושב שיש סיכוי שלא יפטרו אותך, עדיף שתחזור לעבודה מוקדם ככל האפשר, אך אם ברור לך שכבר התקבלה ההחלטה לפטר אותך, אין סיבה שתזדרז ותחזור בטרם תרגיש בריא וכשיר לעבודה (מגובה כמובן באישורים רפואיים).

מצב
הנושא נעול.
למעלה