פיטורין בשילוב עם עזיבה

מצב
הנושא נעול.
פיטורין בשילוב עם עזיבה

פיטורין בשילוב עם עזיבה
הנני עובד בחברה מיום הקמתה בתפקיד בכיר- סמנכ"ל. החלטתי להציע למנכ"ל שאפרוש בתנאים שלו , כלומר הוא יחליט עד מתי אעבוד וזאת אחרי שגייס מחליף ועשיתי לו חפיפה מעמיקה.בתמורה הוא מוכן לפטר אותי על כל המשמעויות שנגזרות מכך.(ראוי לציין שאם לא תעשה חפיפה מתאימה ומסודרת החברה תספוג קשיים והפסדים והמנכ"ל מודע לכך ואף שוקל לגייס שני אנשים לעשות את התפקיד שלי). שאלותיי: 1.איך אבטיח שהוא יקיים את הצד שלו. 2.איך יהיו בנויים פיצויי , אם: אני עובד 5 שנים במשכורת גלובלית + רכב ופלאפון, ביטוח מנהלים . תודה

שיר ורד

New member
הדרך הטובה ביותר להבטיח זאת

פיטורין בשילוב עם עזיבה
הנני עובד בחברה מיום הקמתה בתפקיד בכיר- סמנכ"ל. החלטתי להציע למנכ"ל שאפרוש בתנאים שלו , כלומר הוא יחליט עד מתי אעבוד וזאת אחרי שגייס מחליף ועשיתי לו חפיפה מעמיקה.בתמורה הוא מוכן לפטר אותי על כל המשמעויות שנגזרות מכך.(ראוי לציין שאם לא תעשה חפיפה מתאימה ומסודרת החברה תספוג קשיים והפסדים והמנכ"ל מודע לכך ואף שוקל לגייס שני אנשים לעשות את התפקיד שלי). שאלותיי: 1.איך אבטיח שהוא יקיים את הצד שלו. 2.איך יהיו בנויים פיצויי , אם: אני עובד 5 שנים במשכורת גלובלית + רכב ופלאפון, ביטוח מנהלים . תודה
הדרך הטובה ביותר להבטיח זאת
היא לסכם בכתב את מה שסוכם ביניכם. אם צריך אז להחתים בנוסף למנכל גם את הגזבר/החשב/סנכ"ל הכספים או יו"ר מועצת המנהלים. אם ביטוח המנהלים מופרש על כל המשכורת וכולל בתוכו רכיב פיצויים של 8.33%, המעביד אמור להוציא לך מכתב המשחרר את כספי הפיצויים הנמצאים בפוליסה. בנוסף יש לשערך את שווי הפדיון של רכיב הפיצויים בפוליסה נכון ליום העזיבה (את זה עושה חברת הביטוח). לסכום המשוערך יש לצרף הפרשות לפוליסה בגין משכורות אחרונות שטרם הועברו לחברה. במקביל יש להכפיל את שכרך האחרון בתקופת עבודתך בשנים = שווי הפיצויים. אם שווי הפיצויים גבוה משערוך הפוליסה, על המעביד לשלם לך את ההפרש (ישירות אליך או לביטוח המנהלים, תלוי בכתוב בחוזה ביטוח המנהלים). אם משכורתך הנוכחית עולה על השכר הפטור ממס על פיצויים, ואתה לא רוצה לשלם למס הכנסה הרבה כסף, עליך לחתום תוך חודש מיום סיום העבודה על בקשה למס הכנסה לרצף קצבה או לרצף זכויות - פרטים נוספים ומשמעויות תוכל לקבל מסוכן הביטוח שלך. לפי החוק לא משלמים פיצויי פיטורים בגין רכב צמוד ופלאפון, אבל כבר שמעתי על מקרים שמנהלים בכירים קבלו פיצויי פיטורים גם על השווי של רכיבים אלו , זה נקבע כבר בזמן חתימת חוזה העבודה או במהלך סגירת תנאי הפרישה. לבכירים רבים במשק יש בחוזה העבודה סעיף הסתגלות ובו נקבע שמעסיק המפטר את הבכיר ישלם לו תשלום לתקופת זמן מסוימת בשווי שכרו או חלק משכרו לצורך הסתגלות או במסגרת הסכם אי תחרות, אם יש לך כזה סעיף בחוזה תדאג שתקבל את הסכום שנקבע שם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה