פיטורין והארכת חוזה עבודה.

שיווקי

New member
פיטורין והארכת חוזה עבודה.

שלום. אם פטרו אותי, ולאחר מכן האריכו לי את החוזה באותה העבודה, אך במחלקה אחרת, עם דגש ללא הרעת תנאים וכו'. מה קורה, במקרה ואין לי ייתרת חופש - איזה סיכון יש לגבי הפיצויים (אם אני חולה חלילה, כל הפיצויים יכולים "להדפק"). כן, לגבי יום אחרון בעבודתי, כשעושים טופס טיולים - זה צריך להחשב כיום עבודה מלא, כיוון שאין באפשרותי לחתום בלשכה. כן, צריכה להיות צבירה של ימי חופש, כפי שהיה נהוג עד כה בעבודתי, כולל חודש אחרון, אז יש איזה 10.5 שעות לפי חוזה. אם התאפשר לי לעבוד מעבר ליום בו אני צריך לחתום על טופס טיולים, נוצר מצב אבסורד, כי אם אני צריך להשלים מעבר ליום זה, צריכים להחשיב יום זה כיום עבודה, על מנת שלא אפגע בפיצויים, ואז ליום חוסר, 9 שעות, אני צריך לעבוד 18 שעות. מה שאני חושב לנכון - לתת שעות נוספות, במקסימום שניתן לי, כדי שלא יהיה סיכוי, שאפגע ברמת השעות הכוללת, אם אחסר חלילה. האם צריך לדאוג, או שהפיצויים לא ממש נדפקים, אם קורה משהו בחודש הארכה אחרון? תודה.

מדון

New member
כמה זמן את עובדת במקום

וכמה זמן עוברו מפיטוריך להתחלה במחלקה אחרת

שיווקי

New member
קצת למעלה מ-6 שנים.

ויום למחרת - במחלקה אחרת. הארכת חוזה באותה החברה, אך במחלקה אחרת. וכן, תיקון טעות - אתה (ולא את). תודה.

מדון

New member
הפיטורין שלך אין להם שם ערך הם לא חוקיים

מכון שתקון 25 לחוק הפיצויים קובע שיש צורך שיהיה 6 חודשים הבדל כדאי לראות את העובד כעובד חדש אם זכיות חדשות לכן כל הזכיות שלך נשארו שולח לך במסר את תקון לחוק

שיווקי

New member
עניין קטן ...

רק מכתב הפיטורין שלי הוארך בחודש באותה החברה (זה סך הכל במחלקה אחרת). ז"א שתוקף הפיטורין יהיה בתום ההארכה, כפיטורין חדשים - אז לא הבנתי את החוקיות של הפיטורין (הפיטורין הקודמים - אין משמעות. מה שחשוב זה המכתב החדש של הפיטורין, שמבטל את קודמו). שאלה : לפי הבנתי, אם אני מוחזר לעבודה בפחות מ-6 חודשים - לא תהיה קטיעת רצף עבודה והפיצויים יחושבו כאילו עבדתי בכל התקופה. הלוא כן? כן, בעייה אחרת, שלא שמת את הדגש : ייתרת החופש התאפסה (בעל כורחי נאלצתי לנצל את כל ימי החופש, ולהאריך בכך את שהותי בחברה) - האם יש פה סיכון, במידה ואני אהיה בייתרה שלילית של חופשה להפסיד חלק ניכר מהפיצויים, או שהפיצויים כלל לא נפגעים מכך (לכל היותר אשלם מכספי על ימי החופש, אך לא אפגע בפיצויים). דבר נוסף - האם לשם כך אני צריך לחכות 6 חודשים לקבלת פיצויי פיטורין? (האמת, שזה כסף שיכול לתת לי מרווח נשימה בנוסף לדמי אבטלה, כיוון שמקור הכנסה ממקום עבודה נפגע, וחשוב לי לקבל את הפיצויים מוקדם ככל האפשר, כדי להתנהל כלכלית ...) תודה.

מדון

New member
להלן תשובות

המשמעות היא שהפיטורין הם לא חוקיים אם לא עברו 6 חודשים מהפיטורין וחזרה לעבודה זה שהיתרה התאפסה חבל ולא נתן לעשות דבר נצלתה את ימי החופשה יש לציין כי יצרת יתרה שלילית אינה חוקית כי אסור למעביד להוציא עובד לחופשה ללא יתרת ימים אבל סכון של המעביד כי אסור לו להוריד לך ימי חופשה מאולצת כימים שלא עבדתה כי זה חופשה כפויה אסור למעביד לגוע בפיצויים אם יש לעובד חוב כספי לחברה כל מצב יש למצוא דרך אחרת להחזיר את הכספים אם חייבים לחברה או בצקים דחויים לשם קבלת הפיצויים על פי חוק אתה צריך להיות מפוטר מהחברה לפחות 6 חודשים ,אם קבלתה את הפיצויים או תקבל ואתה חוזר לעבודה אחרי חודשיים אז זה משיכת פיצויים לא כחוק ממולץ לא למשוך פיצויים ,נכון שזה נותן רוחה כלכלית זמנת תסתדר אם דמי אבטלה הנזק שאתה תגרום לפנסיה שלך לא תוכל לתקן גם אם תשפוך ים של זהב כי הפגיעה עבור תקופה זו אננה יכולה להימדד בגלל חוסר מידע כמה זמן יש לך ביטוח מנהלים וכמה שנים חסכתה המלצתי לא למשוך פיצויים

שיווקי

New member
איזה נזק לפנסיה?

אני לא ממש אוהב את הכבילה שלי לפנסיות וכיוב'. זה עולה לי יותר כסף, וכבר שמעתי מקרים, שאנשים חיכו לפנסיות, ובגיל 60 לא ממש ידעו איך לממש אותן. אם חלילה קורה לי משהו - המשפחה מקבלת פחות כסף, ממה שאני מושך כעת, על פי ההסכם שלי עם חברת ההשקעות של הביטוח מנהלים. אני מנהל כלכלית יותר טוב, ועם פחות עמלות בקרנות שאני בוחר, אך זה עניין אישי. בכל זאת - מה אני נפגע בפנסיה ? תודה.

מדון

New member
כל הקרנות שלך לא יכולות לתת לך כיסוי לפנסיה

ואובדן כושר עבודה נכון שיש עליות ביטוחיות בביטוחי מנהלים אבל אין היום הבטחה טובה יותר לפרישה כל פוליסה של מנהלים שנפתחה למטרת קיצבה יש בה מקדם חישוב הפנסיה ככול שאתה ותיק יותר המקדם שלך טוב יותר משיכת כספי פיצויים מהפוליסה תפחית את מה שחסחתה עד היום ב 50% ומעלה כי מתוך 18.33% 8.33% זה פיצויים והשאר תגמולים ומהתגמולים יורד ביטוח חיים ביטוח שארים ביטוח אובדן כושר ודמי נהול נשאר כ 70% וזה מה שיהיה לך לפנסיה במקום יותר אם תוסיף את הפיצויים שהם 8.33% דרך אגב זו הדרך היחידה לצבור כספים לפנסיה אין דרך אחרת שגם מעביד יכול להשתתף בכך

שיווקי

New member
יש משהו מעשי.

יש איזושהי טבלה מעשית באינטרנט (או דרך חישוב), שאני יכול להשוות במדוייק בין פיצויין שנפדים (כולל כל הכספים), לבין הפנסיה? אשמח להכוונה. תודה.

מדון

New member
אני לא הבנתי את שאלתך אבל יש באגף שוק ההון

באוצר אתר שניקרא גמל נט ופנסיה נט http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/pension/pension.asp שם תוכל לראות את התנהלות הכספים של קרנות הפנסיה השונות וזה פרסום של האוצר ולא של חברות ביטוח יש לציין כי הרוחיים שיש בקרן נכנסות לפוליסה ולא חייב להיות לפיצויים פיצויים יש צורך שיהיו תמד100% לפי שכר אחרון תלוי מה סכמתה אם מעביד בנושא סעיף 14 לחוק הפיצויים

למעלה