פיטורין והריון

מצב
הנושא נעול.

גלילי2

New member
פיטורין והריון

פיטורין והריון
שלום! חברתי פוטרה ממקום עבודתה לאחר שעבדה בו כמעט חצי שנה (חצי שנה פחות יומיים). במעמד הפיטורין היא הודיעה כי היא בהריון. שאלתי היא האם הפיטורים תקפים? האם מגיעים לה פיצויים? ואם כן בהסתמך על איזה חוק?

הפיטורים בתוקף.

פיטורין והריון
שלום! חברתי פוטרה ממקום עבודתה לאחר שעבדה בו כמעט חצי שנה (חצי שנה פחות יומיים). במעמד הפיטורין היא הודיעה כי היא בהריון. שאלתי היא האם הפיטורים תקפים? האם מגיעים לה פיצויים? ואם כן בהסתמך על איזה חוק?
הפיטורים בתוקף.
אני לא חושב שיש סיבה שהפיטורים לא יהיו בתוקף. היא לא זכאית להגנת חוק עבודת נשים בענין הזה כי היא עבדה פחות מחצי שנה. ברור שהיא לא פוטרה בגלל ההריון (היא הודיעה על ההריון רק במעמד הפיטורים), ולכן הפיטורים כנראה אינם מנוגדים לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה. היא לא זכאית לפיצויי פיטורים.

שיר ורד

New member
תשובות

פיטורין והריון
תשובות
1. הפיטורים תקפים. אבל, אם אפשר כבר להבחין בהריון או בהתנהגות הנובעת מהריון (כגון בחילות והקאות) חברתך יכולה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולטעון שפורה בגלל ההריון תוך שימוש בטיעון הבא. למרות שהיא לא הודיעה למעסיק שהיא בהריון, המעסיק כנראה הבחין בכך ופיטר אותה לפני וסמוך למועד שבו היה עליו לקבל את אישור השר לפיטוריה. אם תצליח לשכנע את בית הדין בטענותיה יבוטלו הפיטורים , מאחר והדיון בבית הדין לעבודה עשוי להתעכב מספר חודשים, יכול להיות שהיא תקבל פיצוי חלקי על התקופה בה לא עבדה למרות שפיטוריה לא היו חוקיים, לכן אם היא זכאית לקבל דמי אבטלה (אם צברה תקופת אכשרה ביחד עם עבודות קודמות) שתרשם בלשכת התעסוקה. 2. לא מגיעים לה פיצויים.

גלילי2

New member
תודה, אתם עו"ד?

תשובות
1. הפיטורים תקפים. אבל, אם אפשר כבר להבחין בהריון או בהתנהגות הנובעת מהריון (כגון בחילות והקאות) חברתך יכולה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולטעון שפורה בגלל ההריון תוך שימוש בטיעון הבא. למרות שהיא לא הודיעה למעסיק שהיא בהריון, המעסיק כנראה הבחין בכך ופיטר אותה לפני וסמוך למועד שבו היה עליו לקבל את אישור השר לפיטוריה. אם תצליח לשכנע את בית הדין בטענותיה יבוטלו הפיטורים , מאחר והדיון בבית הדין לעבודה עשוי להתעכב מספר חודשים, יכול להיות שהיא תקבל פיצוי חלקי על התקופה בה לא עבדה למרות שפיטוריה לא היו חוקיים, לכן אם היא זכאית לקבל דמי אבטלה (אם צברה תקופת אכשרה ביחד עם עבודות קודמות) שתרשם בלשכת התעסוקה. 2. לא מגיעים לה פיצויים.
תודה, אתם עו"ד?

גלילי2

New member
אשמח לשמוע את תשובתך גליה../images/Emo140.gif

אני עוד הם עו"ד ועוד
אשמח לשמוע את תשובתך גליה

התשובה שלי מחולקת לשלוש

אשמח לשמוע את תשובתך גליה
התשובה שלי מחולקת לשלוש
1. מה שיוסריאן ענה. 2. מה ששיר ורד ענה. 3. א.מ.ל. מצטערת שחברתך פוטרה. מקווה בשבילה שתמצא עבודה מהר אבל הכי חשוב שיהיה לה המשך הריון תקין ורק טוב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה