הפיטורים בתוקף.פיטורין והריון
שלום! חברתי פוטרה ממקום עבודתה לאחר שעבדה בו כמעט חצי שנה (חצי שנה פחות יומיים). במעמד הפיטורין היא הודיעה כי היא בהריון. שאלתי היא האם הפיטורים תקפים? האם מגיעים לה פיצויים? ואם כן בהסתמך על איזה חוק?
תשובותפיטורין והריון
שלום! חברתי פוטרה ממקום עבודתה לאחר שעבדה בו כמעט חצי שנה (חצי שנה פחות יומיים). במעמד הפיטורין היא הודיעה כי היא בהריון. שאלתי היא האם הפיטורים תקפים? האם מגיעים לה פיצויים? ואם כן בהסתמך על איזה חוק?
תודה, אתם עו"ד?תשובות
1. הפיטורים תקפים. אבל, אם אפשר כבר להבחין בהריון או בהתנהגות הנובעת מהריון (כגון בחילות והקאות) חברתך יכולה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולטעון שפורה בגלל ההריון תוך שימוש בטיעון הבא. למרות שהיא לא הודיעה למעסיק שהיא בהריון, המעסיק כנראה הבחין בכך ופיטר אותה לפני וסמוך למועד שבו היה עליו לקבל את אישור השר לפיטוריה. אם תצליח לשכנע את בית הדין בטענותיה יבוטלו הפיטורים , מאחר והדיון בבית הדין לעבודה עשוי להתעכב מספר חודשים, יכול להיות שהיא תקבל פיצוי חלקי על התקופה בה לא עבדה למרות שפיטוריה לא היו חוקיים, לכן אם היא זכאית לקבל דמי אבטלה (אם צברה תקופת אכשרה ביחד עם עבודות קודמות) שתרשם בלשכת התעסוקה. 2. לא מגיעים לה פיצויים.
אשמח לשמוע את תשובתך גליהאני עוד הם עו"ד ועוד
התשובה שלי מחולקת לשלושאשמח לשמוע את תשובתך גליה![]()
עו"ד לא אבדה תקוותנו.אני עוד הם עו"ד ועוד
תקוותי אבדה בעבר, אבל היא פוטרה.שלי עו"ד מעט אובדת
היא אובדת אצלינו עכשיו אבל היא גםתקוותי אבדה בעבר, אבל היא פוטרה.
אבל אולי נקח במקומה את שלי.תקוותי אבדה בעבר, אבל היא פוטרה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.