פיטורין וזכאות לדמי אבטלה

מצב
הנושא נעול.

שלום, בעבר עבדתי כמנהלת רשת במשך שלוש שנים, לאחר מכן עזבתי והתחלתי מיידית עבודה באותו התחום וכעת אני עדיין עובדת פה (כבר חצי שנה לערך). עקב המלצת רופא אני עוזבת את העבודה (תופעות של לחץ, עומס מטורף והמון עבודה פיזית נתנו את אותותיהם). הבוס שלי אמר שאם זה יעזור לי במשהו הוא יכתוב לי מכתב פיטורין כי הוא מעוניין שאני אקבל כל עזרה שהיא ממשרד העבודה. אני זכאית לדמי אבטלה במקרה כזה? אני זכאית למשהו? אשמח לכל קישור אפשרי בעניין כי אני די אובדת עצות בכל הקשור לזה.

אשמח לתשובתכם

שלום, בעבר עבדתי כמנהלת רשת במשך שלוש שנים, לאחר מכן עזבתי והתחלתי מיידית עבודה באותו התחום וכעת אני עדיין עובדת פה (כבר חצי שנה לערך). עקב המלצת רופא אני עוזבת את העבודה (תופעות של לחץ, עומס מטורף והמון עבודה פיזית נתנו את אותותיהם). הבוס שלי אמר שאם זה יעזור לי במשהו הוא יכתוב לי מכתב פיטורין כי הוא מעוניין שאני אקבל כל עזרה שהיא ממשרד העבודה. אני זכאית לדמי אבטלה במקרה כזה? אני זכאית למשהו? אשמח לכל קישור אפשרי בעניין כי אני די אובדת עצות בכל הקשור לזה.
אשמח לתשובתכם
תודה

שיר ורד

New member
תגובה

תגובה
אם תפוטרי את זכאית לפצויי פיטורים. אם תתפטרי , יתכן שגם כן תהיי זכאית לפצויי פיטורים, אבל אם המעסיק יסרב לשלמם, רק בית הדין יוכל לפסוק האם הנתונים הרפואיים אכן מצדיקים התפטרות. בהנחה שעבדת משרה מלאה במהלך השנה האחרונה, את זכאית לדמי אבטלה. אם תתפטרי תהיי זכאית לקבלם רק בתום 3 חודשים מסיום יחסי עובד מעביד, אחרת תוכלי לקבלם מיד. אבל, במידה ולשכת התעסוקה ישלחו אותך לעבודה אחרת ותסרבי, תדחה יתרת תקופת קבלת דמי האבטלה ב 3 חודשים וכן תקוצץ התקופה ב 30 יום. אם יהיו לך אישורים רפואיים מרופא תעסוקתי המקובל על לשכת התעסוקה, הם יוכלו לשלוח אותך רק לעבודות המתאימות למגבלות הרפואיות שלך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה