פיטורין לאחר גיל פרישה

מצב
הנושא נעול.

ashina

New member
פיטורין לאחר גיל פרישה

פיטורין לאחר גיל פרישה
שלום, אני בת 67 ופוטרתי לפני כחודש מעבודתי. עבדתי כעובדת עונתית, כ- 6 חודשים בשנה בתחום החקלאות ב- 16 השנים האחרונות. כיצד יש לחשב את פיצויי הפיטורין המגיעים לי? לפי איזה חודש מחשבים? האם אני נחשבת עובדת חודשית או יומית? מה מגיע לי מעבר לפיצויי פיטורין? הודעה מוקדמת? הבראה? פדיון חופשה? אשמח לקבל עזרה ככל האפשר בנוגע לזכויותיי.

שיר ורד

New member
תשובות

פיטורין לאחר גיל פרישה
שלום, אני בת 67 ופוטרתי לפני כחודש מעבודתי. עבדתי כעובדת עונתית, כ- 6 חודשים בשנה בתחום החקלאות ב- 16 השנים האחרונות. כיצד יש לחשב את פיצויי הפיטורין המגיעים לי? לפי איזה חודש מחשבים? האם אני נחשבת עובדת חודשית או יומית? מה מגיע לי מעבר לפיצויי פיטורין? הודעה מוקדמת? הבראה? פדיון חופשה? אשמח לקבל עזרה ככל האפשר בנוגע לזכויותיי.
תשובות
אם קבלת שכר חודשי קבוע (באותם חודשים שעבדת) את נחשבת עובדת במשכורת. אם קבלת שכר לפי שעות או ימי עבודה את נחשבת עובדת בשכר. בשני המקרים, מגיע לך שכר של חודש אחרון כפול מספר שנות עבודה. אם עבדת וקבלת שכר רק 6 חודשים בשנה, את נחשבת כאלו עבדת ב50% משרה ולכן סכום הפצויים יהיה רק 50% ממכפלת שכר אחרון במספר שנות העבודה. מגיעה לך הודעה מוקדמת של חודש מראש. במידה ופוטרת ללא תקופת הודעה מוקדמת, מגיע לך שכר בגין תקופה זו. במידה וחודש זה, הוא חודש שבו לא היית עובדת בשנים עברו, לא ברור לי האם מגיע לך פיצוי ואם כן, האם הוא בגובה משכורת רגילה או בגובה חצי משכורת. במידה והסתיימו יחסי עובד מעביד , ולא קבלת דמי הבראה, מגיעים לך דמי הבראה בגין השנתיים האחרונות בלבד. במידה וטרם נכנסו הפיטורים לתוקף ולא קבלת כלל ימי הבראה, תתבעי מיד (לפני כניסת הפיטורים לתוקף) דמי הבראה בגין 7 שנים אחרונות. מגיע לך פדיון חופשה בגין ימי חופשה שצברת ולא נצלת, עד בערך 4 שנים אחורנית. חישוב צבירת ימי חופשה וניצולם הוא מסובך למדי, ויש לנהלו מתחילת תקופת העבודה ועד לסיומה, בחישוב אחרונית קשה בכלל להגיע ליתרת ימי החופשה המגיעה לך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה