פיטורין לאחר לידה

• פותח הנושא sbsp
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

sbsp

New member
פיטורין לאחר לידה../images/Emo46.gif

פיטורין לאחר לידה

שלום רב, אני זקוקה לעזרה ב 7.1.05 ילדתי במזל טוב את ביתי המקסימה, בתאריך 1.4.05 הייתי אמורה לחזור לעבודה. (אני עובדת בחברת הייטק ) , לאחר שיחה שקיים הבוס שלי נאמר לי שאני לא חוזרת ללקוח אשר אצלו עבדתי במהלך השנה האחרונה עקב העובדה כי המשרה נתפסה ע"י עובדת אחרת . ברצוני לציין כי אני עובדת בחברה זו 8 שנים ואצל הלקוח במשך 1 שנה. מאוד הופתעתי לשמוע את הדבר, וביקשתי מיידית שיחפשו לי אתר אחר לעבודה. עקב העובדה של נמצא לי לקוח אחר לעבודה, הושארתי בלא רצוני 3 חודשים בבית (כחל"ת). בתאריך 1.6 לאחר שלא יכולתי לשאת את המעמסה הכלכלית, ביקשתי "לסגור עניינים" בעבודה, ולהחליט האם מוצאים לי לקוח חלופי או לחילופין מפטרים אותי. הוחלט לפטר אותי , ובתאריך 15.9 אני מפוטרת מחברה זו בצער רב. השאלה שלי היא: 1. האם יש לי case לתביעה משפטית כנגד החברה. החוקים אומרים כי על המעביד לשמור את מקום עבודתה של היולדת במשך שנה . 2. במידה ואני הולכת לתביעה משפטית כנגד החברה, האם יש סיכוי לעצירת תהליך הפיטורין? 3. עקב העוול שנגרם לי אינני מוכנה בכל אופן שהוא לחזור לעבוד בחברה. מה עושים אשמח לקבל תשובה

שיר ורד

New member
תשובות

פיטורין לאחר לידה

שלום רב, אני זקוקה לעזרה ב 7.1.05 ילדתי במזל טוב את ביתי המקסימה, בתאריך 1.4.05 הייתי אמורה לחזור לעבודה. (אני עובדת בחברת הייטק ) , לאחר שיחה שקיים הבוס שלי נאמר לי שאני לא חוזרת ללקוח אשר אצלו עבדתי במהלך השנה האחרונה עקב העובדה כי המשרה נתפסה ע"י עובדת אחרת . ברצוני לציין כי אני עובדת בחברה זו 8 שנים ואצל הלקוח במשך 1 שנה. מאוד הופתעתי לשמוע את הדבר, וביקשתי מיידית שיחפשו לי אתר אחר לעבודה. עקב העובדה של נמצא לי לקוח אחר לעבודה, הושארתי בלא רצוני 3 חודשים בבית (כחל"ת). בתאריך 1.6 לאחר שלא יכולתי לשאת את המעמסה הכלכלית, ביקשתי "לסגור עניינים" בעבודה, ולהחליט האם מוצאים לי לקוח חלופי או לחילופין מפטרים אותי. הוחלט לפטר אותי , ובתאריך 15.9 אני מפוטרת מחברה זו בצער רב. השאלה שלי היא: 1. האם יש לי case לתביעה משפטית כנגד החברה. החוקים אומרים כי על המעביד לשמור את מקום עבודתה של היולדת במשך שנה . 2. במידה ואני הולכת לתביעה משפטית כנגד החברה, האם יש סיכוי לעצירת תהליך הפיטורין? 3. עקב העוול שנגרם לי אינני מוכנה בכל אופן שהוא לחזור לעבוד בחברה. מה עושים אשמח לקבל תשובה
תשובות
1. כדי לפטר אותך על המעסיק לקבל אישור של המפקחת על עבודת נשים. 2. לפי מה שספרת אני מניח שאישור כזה ינתן , אך עליו יהיה לשלם לך בגין תקופת עבודה של 45 יום +תקופת הודעה מראש (30 יום אם לא כתוב בחוזה העבודה על תקופה ארוכה יותר). 3. המעסיק היה אמור להחזירך לעבודה תוך 4 שבועות מהמועד שהודעת לו על כונתך לחזור לעבודה. במידה והודעת לו בצורה ברורה על תאריך שבו ברצונך לחזור לעבודה והא "משך" אותך מעבר ל-4 שבועות (גם אם בתקופה זו התראיינת אצל לקוחות פוטנציאליים), יש לך סיכוי מסוים לקבל פיצוי חלקי על תקופה זו אם תגישי תביעה. וזאת בטענה שמאחר ולא פוטרת, נפגעה זכותך למצוא עבודה חלופית ו/או לקבל דמי אבטלה. 4. אין שום חוק שמחייב את המעביד לשמור על מקום עבודתה של היולדת. החוק מחייב אותו להחזירה לעבודה לתקופה של 45 יום, אך לאו דווקא באותו תפקיד. 5. התעקשות שלך מול המפקחת על עבודת נשים עשויה לעכב את תהליך הפיטורים, במובן שבאופן תאורטי אפשר לחייב אותו להעסיק אותך בפועל ל 45 יום, ואחר כך מותר יהיה לו לפטר אותך. נראה לי שמבחינתך תעדיפי לקבל תשלום ללא שתצטרכי להגיע לעבוד ב"עבודות דחק".

מצב
הנושא נעול.
למעלה