פיטורין מהעבודה

מצב
הנושא נעול.
פיטורין מהעבודה

פיטורין מהעבודה
שלום רב. אני נמצאת כרגע בסיום חופשת הלידה שלי. קיבלתי אישור מהמעביד שלי להאריך את חופשתי (ללא תשלום) ב-3 חודשים נוספים.אני חשה שהפיטורין באופק.שאלתי היא - האם בתום החופשה אהיה זכאית להמתנה של 45 יום בנוסף ל- 30 יום הודעה מראש מהמעביד או שעקב החופשה ללא תשלום יוכל לפטר אותי מיידית? אני מקווה שהצלחתי לשאול נכון את השאלה. לתשובתכם מודה מראש!

הצלחת לשאול נכון והתשובה היא:

פיטורין מהעבודה
שלום רב. אני נמצאת כרגע בסיום חופשת הלידה שלי. קיבלתי אישור מהמעביד שלי להאריך את חופשתי (ללא תשלום) ב-3 חודשים נוספים.אני חשה שהפיטורין באופק.שאלתי היא - האם בתום החופשה אהיה זכאית להמתנה של 45 יום בנוסף ל- 30 יום הודעה מראש מהמעביד או שעקב החופשה ללא תשלום יוכל לפטר אותי מיידית? אני מקווה שהצלחתי לשאול נכון את השאלה. לתשובתכם מודה מראש!
הצלחת לשאול נכון והתשובה היא:
למעסיק אסור לפטר יולדת שיצאה לחל"ת במשך 45 הימים שלאחר חזרתה מהחל"ת וכן עליו לתת לך הודעה מוקדמת של 30 ימים. חל"ת של יולדת הוא חל"ת המוסדר בחוק ואם את עמדת בקריטריונים שקבע החוק, החל"ת שלך אינו דורש אישור מטעם המעביד וחלה עליו מגבלת פיטורים כשם שחלה על אישה בהריון. אם ירצה המעביד לפטר הוא חייב בפנייה למפקחת על עבודת נשים בכדי לאשר אותם. מכיוון שזהו חל"ת שדורש עמידה בקריטריונים הקבועים בחוק, אם החל"ת שלך גדול יותר מהמגיע לך עפ"י חוק, או שלא עבדת שנתיים ברציפות אצל אותו מעביד, הרי שהוא לא מחוייב כפי שהסברתי לעיל ולכן למעשה החל"ת שלך הוא חל"ת "רגיל", שלמעשה לא מעוגן בחוק ולכן הוא תלוי בהסכמת המעביד והמעביד גם לא חייב להשיבך לעבודה בתום החל"ת ויכול לפטרך ללא פנייה למפקחת. החוק קובע: עובדת שעבדה לפחות שנתיים ברציפות אצל אותו מעסיק עד תחילת חופשת הלידה, רשאית לצאת לחופשה ללא תשלום החל מהשבוע השביעי שלאחר הלידה. אורכה של החל"ת יכול שיהיה עד רבע מתקופת העבודה אצל אותו מעסיק אך לא יותר משנה אחת.

שיר ורד

New member
הבהרה

פיטורין מהעבודה
הבהרה
אינך זכאית להמתנה של 45 יום ו 30 יום, אלא שאת זכאית לחזור לעבודה ובתקופה של 45 יום אסור לפטרך (ללא אישור משר התמ"ת) וכן אסור שתקופת ההודעה מראש תהיה בתוך התקופה של 45 יום. אם המעביד יקדים ויפנה במהלך החל"ת למשרד התמ"ת ויקבל אישור לפטרך (למשל במקרה שהחברה שעבדת בה נסגרת, תקופת ההודעה מראש תוכל לחפוף חלק מתקופת החל"ת).

אני כתבתי משהו אחר???../images/Emo2.gif

הבהרה
אינך זכאית להמתנה של 45 יום ו 30 יום, אלא שאת זכאית לחזור לעבודה ובתקופה של 45 יום אסור לפטרך (ללא אישור משר התמ"ת) וכן אסור שתקופת ההודעה מראש תהיה בתוך התקופה של 45 יום. אם המעביד יקדים ויפנה במהלך החל"ת למשרד התמ"ת ויקבל אישור לפטרך (למשל במקרה שהחברה שעבדת בה נסגרת, תקופת ההודעה מראש תוכל לחפוף חלק מתקופת החל"ת).
אני כתבתי משהו אחר???

שיר ורד

New member
בהחלט לא

אני כתבתי משהו אחר???
בהחלט לא
אבל, שימי לב שאני הגבתי לשאלה המקורית ולא לתשובתך. מניסוח השאלה עלה בליבי חשד , שהשואלת סבורה שאם היא תתפטר במהלך חופשת הלידה יגיע לה תשלום בגין 75 יום, אף שלא תעבוד בהם. לכן הוספתי הבהרה שתשלול זאת לחלוטין.

מצב
הנושא נעול.
למעלה