פיטורין

פיטורין

שלום, רציתי להתייעץ בנושא פיטורין. פוטרתי לאחרנה ממקום עבודתי עקב חזרתה של העובדת הקודמת. התחלתי לעבוד ב-17.1.10 בראיון עבודה לא נאמר לי שאני עובדת זמנית כמחליפה מישהי לחופשת לידה,נאמר לי זאת רק לאחר יום עבודה.וכשקיבלתי את זה לא יפה המעביד ניסה להרגיע ואמר שאין לי מה לדאוג זה מקום עבודה גדול וימצא לך משרה אחרת. בינתיים אני נכנסתי להריון והודעתי למעביד שלי בחודש הרביעי להריוני(למרות שהוא ידע כבר בחודש הראשון לא ממני מעמיתה). נכון לעכשיו פוטרתי ב-9.7.10 (שבוע לפני שימלאו לי חצי שנה בעבודה) ובחודש השביעי להריוני. יש לציין שהתחלתי לעבוד דרך חברת כח אדם ובמקום עבודתי נאמר לי שבתום 3 חודשים אני עוברת להיות עובדת חברה,ולא העבירו אותי כך שיש לי מכתב"פיטורין"(אישור העסקה) מכוח אדם. אשמח לקבל יעוץ בנושא. בברכה, אלינור

hutc10

New member
בעייתי

הסיפור מסובך מדי בשביל לענות עליו בפורום. אני ממליץ לך בחום לפנות לעו"ד. את יכולה לפנות להסתדרות הכללית למחלקה המשפטית יש להם מחלקה שלמה למתעסקת בעבודת נשים וכל מה שקשור לזה והם יכולים לתת לך תשובות. על קצה המזלג-לא צריכים אישור של הממונה על העסקת נשים במשרד התמ"ת מאחר ולא עבדת חצי שנה. מצד שני יש פה את עניין המועד של הפיטורין והעניין שלא אמרו שאת זמנית (יש פה עניין של הסתמכות ואולי גם חוסר תום לב של המעביד). בקיצור תפני לעו"ד.

תשובה:

קודם כל - אני חייב לציין שבהחלט יש מה לעשות ואני לא מסכים עם חברי שכתב ש"זה בעייתי". נכון, שזה לא בדיוק מקרה קל לטיפול ופשוט - אבל הוא גם לא בשמיים. למראית עין וממה שאת מספרת, בהחלט יש מקום למיצוי הזכויות שלך. מציע שאכן תפני לעו"ד (אלי או לכל עו"ד שמבין בדיני עבודה ובזכויות נשים). בהצלחה והיריון קל, אביעד.

hutc10

New member
ערב טוב אביעד

שים לב שהבעייתי זו הכותרת של התשובה. כמו שאצלך הכותרת היא "תשובה" אבל בעצם לא נתת תשובה אחר משלי. כמו שאנחנו יודעים-הכותרת היא לצורך הנוחיות ולא מחייבת:) זה בעייתי לענות על שאלה כזאת בפורום ועדיך לפנות לעו"ד (כמו שאני ואתה כתבנו). ורק למען הסדר הטוב - אני לא עונה לשאלות בתחומים שאני לא מבין בהם או שאין לי נסיון בהם.

החוק מצדד באישה בהריון היינו

לא מפטרים אידה בהריון. יש לך קייס וגם העו"ד כתב לך את הכיוון קחי עו,ד מיידית ועימד על זכויותייך לפני הלידה....

למעלה