פיטורין

סבתא2711

New member
פיטורין

שלום רב, אני עובדת כמזכירה במשרד רואה חשבון, 8 שעות עבודה, 5 שנים מלאות, באמצע מרץ יצאתי לחל"ת , היום הודיע לי הבוס, טלפונית, (שהוא פיטר כמה עובדות בגלל בעיות כספיות של המשרד) שהוא נאלץ לפטר אותי, או מנגד שאעבור לעבוד חצי משרה כלומר 4 שעות. האם זה נקרא הרעת תנאיי העבודה, מה הדין לטובתי במקרה הזה.
ומה קורה במידה והוא מפטר אותי אחרי תקופה שאני עובדת חצי משרה- לגבי דמי אבטלה, אקבל לפי המשכורת האחרונה בלבד (כלומר חצי משרה)
תודה
 

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
חל"ת או פיטורים

תוכלי לבחור בין פיטורים מלאים לבין ירידה בשיעור המשרה.
המעסיק אינו יכול לכפות עליך ירידה בשיעור המשרה (שכמוה הרעת תנאים בפועל), הדבר כרוך בהסכמתך בפועל.
ככל שתסכימי (אף אם כמובן, בלית ברירה, אין לך יכולת משפטית להתנגד להחלטתו) - תעבדי לפי התנאים החדשים.
ככל שתסרבי - הדבר יחשב כפיטורים בפועל, יהא עליו לשלם לך חלף הודעה מוקדמת ותוכלי להמשיך לחתום אבטלה.
למרבה הצער, תקופת החל"ת כבר נחשבת כתקופת אבטלה בפועל, כך ששימי לב, ככל שאת דוחה את הצעת המעסיק להפחתה בשיעור המשרה, ומחליטה לא לחזור לעבודה בשל הרעת התנאים, ממילא זכותך לדמי אבטלה מוגבלת.
 
למעלה