פיטורין

מצב
הנושא נעול.

la dolche vita

New member
פיטורין

פיטורין
האם מעביד יכול לפטר ללא תשלומי פיצויים? באילו תואנות יכול להשתמש? אני עובדת למעלה משנה בחברה ולא קיבלתי דמי הבראה, ימי חופש וכו האם חוקי הדבר? יש לציין כי עבודתי מבוססת על שכר בסיס ועמלות,

1515

New member
כאן תוכלי לעיין...../images/Emo68.gif

פיטורין
האם מעביד יכול לפטר ללא תשלומי פיצויים? באילו תואנות יכול להשתמש? אני עובדת למעלה משנה בחברה ולא קיבלתי דמי הבראה, ימי חופש וכו האם חוקי הדבר? יש לציין כי עבודתי מבוססת על שכר בסיס ועמלות,
כאן תוכלי לעיין...

מעביד יכול לפטר ללא פיצויי פיטורים

פיטורין
מעביד יכול לפטר ללא פיצויי פיטורים
עפ"י סעיפים 16 ו-17 לחוק פיצויי פיטורים. והנה הם: 16. פיטורים ללא פיצויים מכוח הסכם קיבוצי לא יהיה עובד זכאי לפיצויים או יהיה זכאי לפיצויים חלקיים בלבד, הכל לפי הענין, אם פוטר בנסיבות, שעל-פי הסכם קיבוצי החל על המעביד והעובד- ובאין הסכם כזה, על פי ההסכם הקיבוצי החל על המספר הגדול ביותר של העובדים באותו ענף - מצדיקות פיטורים ללא פיצויים או בפיצויים חלקיים בלבד. 17. פיטורים ללא פיצויים מכוח פסק-דין בענף העבודה שאין בו הסכם קיבוצי, רשאי בית הדין האזורי לעבודה לקבוע שפיטוריו של עובד היו בנסיבות המצדיקות פיטורים ללא פיצויים או בפיצויים חלקיים שיקבע; בדונו בענין זה יונחה בית הדין האזורי לעבודה על-פי הכללים שבהסכם הקיבוצי החל על המספר הגדול ביותר של עובדים. בהנחה שסעיפים אלו אינם חלים עליך - הרי שהנך זכאית לפיצויי פיטורים. המעביד חייב בתשלום 5 ימי הבראה * 306 ש"ח ליום, החל מתום שנת העבודה הראשונה. מספר ימי ההבראה גדל עם הוותק. במידה והנך מועסקת במשרה חלקית, ישולמו לך דמי ההבראה בהתאם לחלק היחסי של משרתך. בהנחה שהינך מועסקת במשרה מלאה 5 ימים בשבוע - הנך זכאית ל-10 ימי חופשה בשנת עבודתך הראשונה. את מועד קבלת החופשה יכול המעביד לקבוע לך, אך מספר הימים קבוע בחוק. דאגי לזכויותיך, נראה כי הן מופרות. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה