פיטורין

מצב
הנושא נעול.

גל308

New member
פיטורין

פיטורין
שלום רב, פוטרתי מעבודתי לאחר תקופה של שנתים וחצי. הייתי בעבודה בהסכם אישי (חלק גדול מעובדי החברה נמצאים בהסכם קיבוצי) לפני כשנתיים החלה תוכנית הבראה של החברה והורידו לכל עובד 3 ימי חופשה וחצי משכורת שלוש עשרה לא ניתנה. מעולם לא חתמתי על כל מסמך בו אני נותנת הסכמתי להורדות אלו. האם כיום אני יכולה לדרוש לקבל זאת חזרה (אני מסיימת את עבודתי בסוף החודש) תודה רבה גל

שיר ורד

New member
תשובה

פיטורין
שלום רב, פוטרתי מעבודתי לאחר תקופה של שנתים וחצי. הייתי בעבודה בהסכם אישי (חלק גדול מעובדי החברה נמצאים בהסכם קיבוצי) לפני כשנתיים החלה תוכנית הבראה של החברה והורידו לכל עובד 3 ימי חופשה וחצי משכורת שלוש עשרה לא ניתנה. מעולם לא חתמתי על כל מסמך בו אני נותנת הסכמתי להורדות אלו. האם כיום אני יכולה לדרוש לקבל זאת חזרה (אני מסיימת את עבודתי בסוף החודש) תודה רבה גל
תשובה
לגבי 3 ימי החופשה: אם סך כל ימי החופשה שקבלת ושנצברו לך (כולל השלושה שנמחקו) לא עולים על אלו המוגדרים בחוק את זכאית לתבוע פדיון של ימי חופשה אלו. אחרת וכנ"ל לגבי מחצית משכורת 13, צריך לברר איך הטבות אלו הוגדרו בחוזה העבודה ואיך הודיע המעסיק על קיצוצים אלו. בגלל הזמן הרב שעבר, צפוי בית הדין לקבל טענה של המעביד, כי אם לא התנגדת להורדות הנ"ל (שהיו אולי תחליף לפיטורים) הרי זה כאלו הסכמת להם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה