פיטורין

מצב
הנושא נעול.

eitam02

New member
פיטורין

פיטורין
שלום רב, קיבלתי מכתב לסיום עבודה עקב אי הגעתי לפגישה יום קודם לכן, שנערכה בשעה שמעבר לשעות העבודה והודיעו לי לגביה רק יום טרם לפגישה. מראש הודעתי כי לא אוכל להגיע לפגישה עקב התחייבויות קודמות. בפגישת צוות יום קודם לכן, אמרו לנו כי מי שלא יופיע לפגישה יפוטר. אני לא היחידה שפוטרה עקב אי הגעה. ברצוני לדעת שני דברים; האם זה חוקי לפטר עובד בנסיבות שפירטתי (ההתרעה הקצרה, מועד הפגישה והודעתי המוקדמת על אי יכולתי להופיע בה) שאלתי השנייה, אני עבדתי עם שכר בסיס + עמלות (שהן מהוות את החלק הארי של המשכורת). האם פיצויי הפיטורין ודמי האבטלה נגזרים מכל השכר, כולל העמלות או אך ורק מהשכר הבסיסי. אם הם נגזרים מכל השכר, האם זה נגזר מהממוצע של כל תקופת עבודתי או רק ממשכורתי בחודשי השכר האחרונים. אני מאוד מודה לכם.

שיר ורד

New member
תשובות

פיטורין
שלום רב, קיבלתי מכתב לסיום עבודה עקב אי הגעתי לפגישה יום קודם לכן, שנערכה בשעה שמעבר לשעות העבודה והודיעו לי לגביה רק יום טרם לפגישה. מראש הודעתי כי לא אוכל להגיע לפגישה עקב התחייבויות קודמות. בפגישת צוות יום קודם לכן, אמרו לנו כי מי שלא יופיע לפגישה יפוטר. אני לא היחידה שפוטרה עקב אי הגעה. ברצוני לדעת שני דברים; האם זה חוקי לפטר עובד בנסיבות שפירטתי (ההתרעה הקצרה, מועד הפגישה והודעתי המוקדמת על אי יכולתי להופיע בה) שאלתי השנייה, אני עבדתי עם שכר בסיס + עמלות (שהן מהוות את החלק הארי של המשכורת). האם פיצויי הפיטורין ודמי האבטלה נגזרים מכל השכר, כולל העמלות או אך ורק מהשכר הבסיסי. אם הם נגזרים מכל השכר, האם זה נגזר מהממוצע של כל תקופת עבודתי או רק ממשכורתי בחודשי השכר האחרונים. אני מאוד מודה לכם.
תשובות
זכותו של המעביד לפטר עובד שהוזמן לפגישה אך לא הופיע אליה, גם כאשר היא מעבר לשעות העבודה. זכותו של העובד לדרוש שימוע (ועל המעביד לערוך שימוע לבקשת העובד) , בה יסביר מדוע לא יכל להגיע לפגישה. המעביד יצטרך לשקול לאחר מכן, האם נימוקיו של העובד מוצדקים או לא. אם המעביד יסרב לקיים שימוע, העובד יוכל לתבוע את ביטול הפיטורים או לקבל פיצוי בגלל שלא התקיים לו שימוע. אם יתקיים שימוע , אך הפיטורים לא יבוטלו, כנראה שאין טעם לתבוע את ביטול הפיטורים. אם מדובר בעובד המועסק על פי הסכם קיבוצי, יתכן שלצורך פיטוריו, יש לקבל את הסכמת ועד העובדים, או להעמידו בפני בית דין משמעתי. אם העמלות, ניתנות כאחוזים ממחזור המכירות, הן נחשבות לצורך מתן הפצויים. הפצויים ניתנים על פי השכר האחרון. לגבי חלק העמלות יחושב השכר האחרון כממוצע העמלות ב 12 החודשים האחרונים. דמי אבטלה מחושבים על פי השכר המבוטח בביטוח לאומי בשלושת חודשי העבודה האחרונים, שקדמו לחודש בו התיצב העובד בלשכה (לכן עובד שפוטר במהלך החודש, רצוי שיתייצב עוד במהלך אותו חודש). לעניין זה, פיטורים יום סיום יחסי עובד מעביד, כולל תקופת הודעה מקודמת בגינה קבל שכר מהמעסיק. אם מדובר עבובדת בהריון או עובד שזומן למילואים באותו יום, יתכן שהפיטורים לא חוקיים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה