פיטורין...

מצב
הנושא נעול.

מיכלין

New member
פיטורין...

פיטורין...
בהיותי בהריון קיבלתי מכתב פיטורין (מורה בתיכון)שתמצית תוכנו הוא כזה: "...נוכח מצב אי הבהירות לגבי המשך פעילות בתי הספר והיקפם... הוחלט על ידי ההנהלה להפסיק את עבודתם של כל עובדי ההוראה...המוחזקים על ידינו...במידה ויוחלט על הפעלת בתי הספר, יתקיים דיון מפורט לגבי כל מורה..." וכך למעשה פוטרו כל המורות... במהלך החופשה,המורות שהמנהל חפץ בחזרתן למעגל העבודה, קיבלו מכתב על כך... אני בין המורות שלא... כיום המנהל טוען שיש לו טענות כלפי עבודתי, כלומר הסיבה האמיתית איננה מה שכתוב במכתב... שאלותי:א. האם המכתב שקיבלתי חוקי? ב. במידה והתשובה לשאלתי האשונה שלילית, האם יכול היום (אוגוסט) המנהל,לבוא ולטעון כי פיטורי תקפים הואיל ויש לו טעניות עניניות כלפי ואין הדבר קשור בהריון... או שמאוחר מידי מבחינתו... ברצוני לציין 2 עובדות נוספות:א. אני עובדת שם שנתיים (גם במאי אשתקד קיבלתי מכתב זהה והוחזרתי לעבודה) ב. אין לי עדיין וותק במקום

לא הבנתי מתי פוטרת?

פיטורין...
בהיותי בהריון קיבלתי מכתב פיטורין (מורה בתיכון)שתמצית תוכנו הוא כזה: "...נוכח מצב אי הבהירות לגבי המשך פעילות בתי הספר והיקפם... הוחלט על ידי ההנהלה להפסיק את עבודתם של כל עובדי ההוראה...המוחזקים על ידינו...במידה ויוחלט על הפעלת בתי הספר, יתקיים דיון מפורט לגבי כל מורה..." וכך למעשה פוטרו כל המורות... במהלך החופשה,המורות שהמנהל חפץ בחזרתן למעגל העבודה, קיבלו מכתב על כך... אני בין המורות שלא... כיום המנהל טוען שיש לו טענות כלפי עבודתי, כלומר הסיבה האמיתית איננה מה שכתוב במכתב... שאלותי:א. האם המכתב שקיבלתי חוקי? ב. במידה והתשובה לשאלתי האשונה שלילית, האם יכול היום (אוגוסט) המנהל,לבוא ולטעון כי פיטורי תקפים הואיל ויש לו טעניות עניניות כלפי ואין הדבר קשור בהריון... או שמאוחר מידי מבחינתו... ברצוני לציין 2 עובדות נוספות:א. אני עובדת שם שנתיים (גם במאי אשתקד קיבלתי מכתב זהה והוחזרתי לעבודה) ב. אין לי עדיין וותק במקום
לא הבנתי מתי פוטרת?
שאלות הבהרה: האם עבדת שם מעל חצי שנה? כמה זמן חלף ממכתב הפיטורים ועד הרגע שהוחזרו חלק מהמורות לעבודה? האם פנית בזמנו למפקחת על עבודת נשים? האם הוא ידע על הריונך בזמן הפיטורים? האם את עדין בהריון?

מיכלין

New member
תשובות:

לא הבנתי מתי פוטרת?
שאלות הבהרה: האם עבדת שם מעל חצי שנה? כמה זמן חלף ממכתב הפיטורים ועד הרגע שהוחזרו חלק מהמורות לעבודה? האם פנית בזמנו למפקחת על עבודת נשים? האם הוא ידע על הריונך בזמן הפיטורים? האם את עדין בהריון?
תשובות:
א. אני עובדת שם שנתיים ב. המורות פוטרו במאי והוחזרו בסוף יולי ג. לא פניתי בזמנו לפיקוח. היות וראיתי במכתב משהו פורמלי שנשלח כרוטינה לכולן...,ביחוד שבשנה שעברה קיבלתי מאותו מנהל מכתב זהה והוחזרתי לעבודה... ד. ידע על הריוני (הייתי כבר בתשיעי) אני כיום בחופשת לידה תודה על ההתיחסות!!

מיכלין

New member
מקפיצה שוב...

לא הבנתי מתי פוטרת?
מקפיצה שוב...
זה מאד מאד חשוב לי ...אשמח אם אענה בהקדם! תודה!

הפיטורים שלך לא חוקיים...

פיטורין...
הפיטורים שלך לא חוקיים...
כל עוד המעביד (מי זה? רשות מקומית? בעלות פרטית? רשת חינוך?) לא קיבל אישור ממשרד התמ"ת לפטר אותך - אז זה לא חוקי. לא את היא זו שצריכה לפנות למפקחת במשרד התמ"ת. המעביד היה צריך לפנות ולקבל אישור. אם הוא יפנה למשרד התמ"ת הוא יוכל לנסות לטעון כי הפיטורים היו בגלל שיש לו טענות כלפיך, אבל הוא יתקשה יותר להצליח בכך, בגלל המכתב שנכתב לך, שלא מזכיר שום טענות על העבודה שלך. ובכלל - אם היית מפוטרת עקב טענות נגד העבודה שלך, היה צריך לערוך לך שימוע, לפרוש בפניך את הטענות ולתת לך הזדמנות להגיב עליהן. כך שגם בלי ההריון - הפיטורים האלה לא חוקיים. לדעתי, כדאי שתפני למעביד (ולמנהל) ותדרשי להיות משובצת בשנת הלימודים הבאה. אם לא תקבלי תשובה חיובית בהקדם - כדאי לך לפנות לביה"ד לעבודה, ולבקש גם צו זמני שיצווה על העסקתך בשנה"ל הבאה. (לדבר כזה, אולי כבר כדאי לקחת עו"ד, או להיעזר בארגון המורים או בהסתדרות המורים).

מצב
הנושא נעול.
למעלה