פיטורי עובדת כ"א בהריון

מצב
הנושא נעול.

סמדרא

New member
פיטורי עובדת כ"א בהריון

פיטורי עובדת כ"א בהריון
שלום רב, אני מועסקת מזה שנה וקצת דרך חברת כח אדם בחברה מסויימת, ללא חוזה חתום עם 2 החברות. *במידה ואכנס להריון מתי אני אמורה להודיע על ההריון ולמי? *האם החברה בה אני מועסקת יכולה לפטר אותי אחרי הוודע דבר הריוני, מסיבה כזו או אחרת? *אם כן, האם חברת כח האדם דרכה אני מועסקת יכולה גם היא לפטר אותי, או שמה היא חייבת למצוא לי משרה אחרת? *במידה וכן, האם אאלץ לקבל כל עבודה שיציעו לי או רק בתחום המקצועי בו הועסקתי דרכם? תודה מראש.

סמדרא

New member
מקפיצה

פיטורי עובדת כ"א בהריון
שלום רב, אני מועסקת מזה שנה וקצת דרך חברת כח אדם בחברה מסויימת, ללא חוזה חתום עם 2 החברות. *במידה ואכנס להריון מתי אני אמורה להודיע על ההריון ולמי? *האם החברה בה אני מועסקת יכולה לפטר אותי אחרי הוודע דבר הריוני, מסיבה כזו או אחרת? *אם כן, האם חברת כח האדם דרכה אני מועסקת יכולה גם היא לפטר אותי, או שמה היא חייבת למצוא לי משרה אחרת? *במידה וכן, האם אאלץ לקבל כל עבודה שיציעו לי או רק בתחום המקצועי בו הועסקתי דרכם? תודה מראש.
מקפיצה

שיר ורד

New member
הריון

פיטורי עובדת כ"א בהריון
הריון
את צריכה להודיע על הריונך לחברה שמשלמת את שכרך בחודש החמישי להריון. לחברה הנ"ל אסור לפטר אותך בגלל ההריון, אך אין מניעה שיפטרו אותך בגלל סיבות אחרות. מאחר ועבדת כבר חצי שנה לפחות אם החברה שמשלמת את שכרך תרצה לפטר אותך, עליה לקבל את אישור על המפקחת על עבודת נשים לשם כך. אם תצליחי להוכיח שסיבת הפיטורים היא ההריון הפיטורים לא יאושרו. אם החברה תשכנע שהפיטורים לא קשורים להריון הם יאושרו. בהנחה החברה שמשלמת את שכרך היא חברת כח האדם, מניעהאין שהמעסיק בפועל יחליט להפסיק את העסקתך דרך אותה חברת כח אדם. גם אם הסיבה לכך היא הריונך, כנראה שאי אפשר לפעול כנגד המעסיק בפועל. לחברת כח האדם אסור לפטר אותך בגלל ההריון, אך אם היא תשכנע את המפקחת שלא ניתן למצוא לך כל תפקיד אחר אצל לקוחות אחרים הפיטורים יאושרו. אם הם יציעו תפקידים שאינם לשביעות רצונך, הם יוכלו להציג את סרובך לעבור לתפקידים אלו כתרוץ לפיטורייך. נקודה נוספת, לגבי עובדת בחברת כח אדם, גם הפסקה זמנית בעבודה נחשבת לצורך זה בלבד כפיטורים. כלומר, אסור להם לומר לך תחכי בבית עד שנמצא לך עבודה אחרת, והם חייבים להמשיך ולשלם את שכרך עד שיאושרו הפיטורים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה