פיירפוקס 2 בטא 1 - היום

tomer1976

New member
פיירפוקס 2 בטא 1 - היום

הבטא הראשונה של פיירפוקס 2 תופץ כנראה באופן רשמי היום. הגרסה שתשוחרר זמינה כבר בשרת ה-ftp לקצרי הסבלנות (מידע לגבי ההורדה ניתן למצוא בקישור הראשון). היה מי שהתקין את הגרסה בחשבון נפרד לבדיקה, תוך כדי שנעזר בחלק מהטיפים לגבי השינויים הצפויים בגרסה זו שמתועדים בקישור השני בסוף ידיעה זו. הגרסה כוללת מספר רב של שינויים - קטנים אבל שימושיים ביותר - שיעצימו את חווית השימוש בדפדפן. השינוי הראשון הוא איחוד תפריטי ההרחבות וערכות הנושא תחת "תוספים" (Add-ons) עוד שפור מעניין הוא שילוב אפשרות לרשום הזנות RSS במערכות חיצוניות ולא במנהל ההזנות המובנה שילוב בודק איות הוא תכונה שימושית למדי - אם כי אפשרות הוספת מילונים עדיין לא הושלמה. מי שינסה לבצע את ההתקנה הידנית עבור המילון העברי, לצערו התוסף לא יזוהה בגרסת ניסוי זו. תכונה חדשה שמאוד שימושית למי שבטעות סוגר לפעמים דפים מבלי משים, הוא האפשרות לפתוח מחדש לשונית שנסגרה. האפשרות זמינה בקליק ימני על לשונית פתוחה - פחות שימושי אם פתוח לכם רק דף אחד (אם כי אפשר לעקוף זאת ע"י פתיחת לשונית חדשה ואז הפעלת התפריט ממנה). התכונה האחרונה בסקירה זו מאפשרת שיחזור דפים שהיו פתוחים בזמן קריסה של הדפדפן - תכונה שימושית ביותר שזמינה מזה זמן רב למשתמשי אופרה ולמשתמשי פיירפוקס שהתקינו את התוסף crash recovery עוד מספר תכונות חדשות ניתן למצוא בכתבות המקושרות.

ואני אומר...

נחמד, לא יותר. בינתיים אני רחוק מליפול לרצפה מהדפדפן הזה. התרגשתי כששמעתי על "פיירפוקס 2", אבל איפה. אופרה 10 יותר מרגש, עם איך שהם פונים לגולשים לשמוע רעיונות. -בודק האיות אכן עובד, אבל לי באופן אישי חסרה אפשרות שהתרגלתי אליה מהבודק של אופיס 2007 (או שזה רק ככה באאוטלוק?) - תיקון אוטומטי. אם אתה כותב thes spel cheker nto bda ta ol! ואז צריך לעבור מילה מילה ולתקן כל אחת בשני קליקים זה לא זה. וזה לא שיש שם אופציה לbatch correct של טופס שלם או קטע נבחר.. אז שיהיה כבר correct-as-you-type, אני מסמפט את האופציה הזאת. -משחזר הsessionים המובנה פשוט עובד, וזה יפה. אפשר להסיר את הaddon
-האופציה של undo close tab כרגע מתפקדת רק כרעיון מופשט. קליק ימני על לשונית אחרת כדי לשחזר את הסגירה האחרונה? זה מופרע לגמרי. תסתכלו איך עושים את זה בMaxthon - ככה צריך! -האיקסים לסגירה של כל טאב וטאב שימושיים, תמיד העדפתי את הסגנון הזה (כמו באופרה) על פני האיקס הבודד בצד פס הטאבים. גם עשו אותם די אלגנטיים, ככה שזה בכלל טוב. עוד addon נהיה מיותר. -גולל הטאבים (תנסו לפתוח הרבה ותראו מה קורה) נחמד ושימושי, לא יודע למה הרבה אנשים ברשת מתלוננים. מה שכן, בגלילה ע"י הכפתורים בצדדים העסק זז לאט מדי. -אין שינויים עיצוביים. שום דבר שראוי להזכיר, בטח לא בשדרוג שאמור להיות כזה משמעותי. ההרגשה כשגולשים בפיירפוקס 2 זהה לגלישה בגרסאות קודמות, עם תגליות מועטות ולא מי-יודע-מה מלהיבות פה ושם. דרושה עוד עבודה, ועוד צניעות לפני שמכריזים על גרסא 2 חתרנית רק בשביל הכותרות. זה מה שיש לי להגיד בינתיים. כשיהיה שם משהו ששווה אזכור, אולי אחרי עוד כמה בטות וגאמות (הפורום מתעסק גם בגרסאות גמא?
) אני אכתוב על זה

DToNAToR

New member
מסכים מאוד

סך הכל יש באמת הרגשה כאילו עברו על אתר התוספות והוסיפו את חלקן. מה שאני באמת רוצה לראות זה שיפורי מהירות. כל החרטא מסביב כבר לא ממש משנה. הדפדפן נוח כמו שהוא עכשיו. אה כן, שכחת דבר אחד ששונה - מנוע החיפוש בצד מציג את שם המנוע הפעיל בשורת החיפוש. דווקא רעיון טוב.

Ambious

New member
דרך אגב, התמזל מזלי להכנס לתכנית

ה- preview של מקסתון 2, ואסור לי אמנם לחלוק צילומי מסך (תאמינו או לא, יש NDA) - אבל אני יכול להגיד לכם שאחרי שראיתי אותו אמרתי "פאק, לא צריך יותר את פיירפוקס".

DToNAToR

New member
כן צריך. צריך מאוד אפילו.

מקסטון, כמה טוב שלא יהיה עדיין מבוסס על IE. פיירפוקס הוא דפדפן עצמאי, תואם לתקנים ועובד על מגוון יפה של פלטפורמות. ומתי כבר תשים בחתימה, אה?

כמה שזה עצוב לבוני אתרים,

(ואני אחד מהם), בסופו של דבר יותר נוח לגלוש בדפדפן מבוסס אקספלורר. יותר אתרים עובדים בו. ואם יש לMaxthon תוסיף בסגנון "Gecko Tab" שירנדר דפים בצורה של פיירפוקס זה ישפר אותו משמעותית - לא בדקתי אם יש דבר כזה. ברור שיותר נכון וצודק לגלוש בדפדפנים מודרניים ותקניים, ושכל גולש שממשיך עם אקספלורר מעכב בקצת את התפתחות האינטרנט. אבל הנוחות מעל הכל, ואם פיירפוקס ואופרה עוד לא מציעים לי חלופה נוחה וטובה מספיק אני לא עובר אליהם באופן מלא.

בדיוק...

אגב, משום מה יש לי הרגשה שCSS3 זה דבר שבחיים לא יתחיל. אם באקספלורר 7, פיירפוקס 2 ואופרה 10 לא מתכננים ליישם אותו (ונדמה לי שזה המצב) כנראה שלא נראה את זה בקרוב.

בוזו

New member
CSS3 כבר התחיל מזמן

רוני, מה קורה לך? תכונות של CSS3 כבר קיימות בדפדפני גקו המון זמן. לא כולן, נכון. אפילו לא רובן (גם לא כל התכונות של CSS2 קיימות, אז מה?). אבל יש כמות יפה: opacity, outline-offset, cursor, כל מיני סלקטורים (checked, disabled, root וכו').

בוזו

New member
תגיד לי, איפה אתה חי?

כבר בערך 4 שנים לא נגעתי באקספלורר, אם לא יותר. איזה אתרים לא עובדים בפיירפוקס? הדואר של וואלה ושטויות כאלה? לא מעניין אותי. מספר האתרים שלא עובד (ובמיוחד האיכות שלהם) ממש לא מטריד אותי. נכון, יש יוצאים מהכלל שחבל שהמפעילים שלהם לא חושבים צעד אחד קדימה, אבל אפשר בקלות להתגבר על זה. אגב, יש כזאת הרחבה שנקראת Firefox view למשתמשי IE.

UvalS

New member
אותך זה לא מעניין

את אחרים זה מעניין. מאוד מעניין

בוזו

New member
תעשה לי טובה

יש 2 וחצי אתרים ששווים משהו ולא עולים טוב בדפדפני גקו. כמובן שהאשם היחידי הוא מי שבנה את האתר, ולא המנוע. ואתרים על "קטנטנות" וסדרות כאלו אני לא מחשיב כ"אתרים ששווים משהו". אני (ועוד רבים כמוני) מוכן לוותר על ה-2 אתרים האלה, ולוותר גם על העיצוב המיושן, האבטחה הלקויה, חוסר הנוחות ועל עוד מאה דברים.

הרבה מהיוצאים מהכלל האלה הם

הפורטלים הישראליים הגדולים. אמנם אני לא משתמש בהם הרבה, אבל זה מפריע. חוצמזה, חוויית הגלישה בפיירפוקס לא טובה מספיק, לא כיפית מספיק. לא תמיד, לפחות. אני כן משתמש בפיירפוקס ובאופרה לפעמים, אבל לרוב - Maxthon.

בוזו

New member
מעניין אותי לדעת

מה הכוונה "חוויית הגלישה בפיירפוקס לא טובה מספיק, לא כיפית מספיק. לא תמיד, לפחות."

חייםלוי

Member
מנהל
אני דווקא מאוד נהנה מחוויית הגלישה

בפיירפוקס אבל זה שאני לא יכול להשתמש בו באתר של בנק הפועלים זה מינוס גדול. רק בשבילו אני פותח את האקספלורר ובשביל עוד כמה דברים בתפוז שעדיין לא מותאם לגמרי לשועל.

למעלה