פילפילון
בהשראת האתר שאירית

נראה לי שהכי טוב לתפור בלבד כמובן

ולגבי השרטוט לא הבנתי את הבקשה, השרטוט של הסוס לא מובן?

anya2000

New member
איזה גן זה?

אני מכירה גן של שלומית בחולון שמשלבת מונטסורי ואנטרופוסופי. מעניין לדעת עוד אנשים שמשלבים את השיטות

yesss

New member
זה גן ענת בטבעון וזה לא שילוב של

אנטרופוסופי ומונטסורי, כמו שאירית אמרה, בהרבה דברים הדעות מאוד מנוגדות בין שתי השיטות. במקרה שלנו, הגננת עבדה בגן מונטסורי12 שנה ולמדה ביפן. חזרה לארץ לטבעון פתחה גן בשיטת מונטסורי. אבל אין שום המשכיות מונטסורית בטבעון. את הילדים שלה שלחה לחינוך האנטרופוסופי ואם השנים היא אימצה לה גם קצת דברים משם, בעיקר כל מה שקשור לאומנות ויצירה. בקיצור נוצר שם גן מאוד מעניין וטוב, עם המון הקשבה לילד. אנחנו מאוד היינו מרוצים.

yesss

New member
תודה אור224 ../images/Emo140.gif אני אמסור לו, הוא

מאוד ישמח.

אירית נתנה הסבר מצוין -קצת תוספות

אחד הדברים החשובים בהכנת חיות עומדות הוא אופן מילוי החיה כדי שהחיות יעמדו יציב יש לוודא שאזור החיבור בין הרגל לגוף ממולא היטב השיטה הכי טובה לעשות זאת: להשתמש בצמר סרט-אני משתמשת במרינו ללפף צמר על מסרגה כך שעובי הליפוף יהיה כזה שאפשר יהיה להכניס את המסרגה העטופה בצמר לתוך הרגל גובה הליפוף -מכף הרגל עד חלקה העליון של הרגל ועוד 2-3 ס"מ אם הליפוף יהיה מהודק היטב החיה תעמוד יפה על ארבעת רגליה המשך-אחרי שהגענו למידות הרצויות לפתוח את הרגל שהכנו, להכין עוד 3 פיסות צמר באותו אורך כל שסה"כ יש לנו 4 פיסות-ללפף כל אחת לחוד על המסרגה ולמלא את הרגליים רצוי לעבוד עם לבד צמר ולא עם לבד סינטטי ואני אישית מעדיפה להכין את החיות מהצבעים האמיתיים שלהם בטבע מפני שהילד משחק ממש ברצינות ובשלב שעד גיל 7 מחקה את העולם שסביבו ומה שהוא רואה וחווה בא לביטוי במשחק שהוא משחק-אם הוא עבר ברחוב וראה כלב-לכלב היה צבע מסוים כזה או אחר אשמח לענות על שאלות נוספות

yesss

New member
המון תודה, לאירית ולאורית! ../images/Emo24.gif

הכל הודפס ונשמר. מקווה שגם יופנם ויבוצע.

למעלה