פינה חדשה מתכון לשבת

הדמר

New member
פינה חדשה מתכון לשבת

מהשבוע ב"נ ובע"ה אפתח כל שבוע ביום שלישי או רביעי את הנושא הזה. כל שבוע זה יהיה תחת נושא אחר ז"א שבוע אחר ייתנו מתכונים בנושא מנה ראשונה שבוע אחר מנה עיקרית שבוע שלישי תוספת חמה וכו'. ונכון שיש פורום מתכונים וכד' אבל מכיוון שרובנו מגיעים ממשחפות ברוכות ילדים שבהן ההוצאות עולות על ההכנסות המטרה של הפינה היא שהמתכונים יהיו בעלי עלות נמוכה אבל בעלי טעם משובח ובנוסף שלא תהיה בעיה של כשרות המוצרים וכו'.
 
אצלנו מעדיפים סלטים כמנות ראשונות

אז אם זה בסדר הנה שני מתכונים נחמדים: סלט גזר מרוקאי חומרים: 6 גזרים מבושלים כמון פפריקה מתוקה מיץ מלימון אחד 2 שיני שום כתושות שמן זית אופן ההכנה: לחתוך את הגזרים לטבעות, לתבל בכל התבלינים שציינתי למעלה, לערבב ולאכול. סלט קישואים הודי. חומרים: כף סוכר 4 קישואים חתוכים לקוביות שמיר מיץ מלימון אחד עגבניה גמבה אופן ההכנה: להרתיח בסיר את הלימון, הסוכר והשמיר. להוסיף את הגמבה והעגבניה ולאדות. להוסיף את הקישואים ולבשל 10 דקות על אש קטנה ו15 דקות על אש גבוהה. לקרר ולאכול. בתיאבון
 

הדמר

New member
נכון להשבוע מנות ראשונות

אני אתן עוד מעט, כשאני אוכל לשאול את אמא שלי מה הכמויות.
 
עיגולי בורקס בבשר ורוטב

מאת:אני מפשירים בצק עלים,קורצים ממנו עיגולים עם רינגים(ולמי שאין אז כמובן יש כוסות),מושכים מעל ביצה מכניסים לתנור ל25 דק' ועוקבים מוכן כאשר ניהיה שחום. בנתיים קוצצים בצל דק-ומטגנים עד לשקיפות חום מוספים את הבשר הטחון מתבלים מל"פ(מעט) הרבה פ.מתוקה לא יותר משתי דק' אחרת הבשר מתחיל להפריש נוזלים. מכינים רוטב פטריות אפשר מא. מרק פטריות(כף וחצי אבקה+רבע כפית מרגרינה כוס מים חמים,פ. מתוקה מרתחים לרביחה). מגשים: תחתית בצק עלים מעליו הבשר ומעל הרוטב
בתאבון
 
../images/Emo51.gif רבה לך מאוד ../images/Emo6.gif

מעורר תאבון
אני בטוחה שכולן כאן תהנינה ממנו והוא יוכנס בעזרת ה' לקבצים של הפורום
 
אני מכינה מנה ראשונה עם עגולי בצק עלים

אבל לא במילוי בשר אלא במילוי פיטריות. אני מטגנת בצלים מוסיפה 2-3 קופסאות פטריות (תלוי במספר הסועדים) מטגנת מעט , מתבלת ומוסיפה 2 ביצים. את המלית הזו אני מניחה בתוך קעריות הבצק ואופה בחום בינוני עד שהבצק משחים. אני מכינה גם רוטב פטריות בצד, מי שרוצה שם רוטב על קעריות הפטריות.
 
אותו מילוי אבל לבלינצ'סים

נראה עם אני זוכרת את המתכון: כוס קמח שלוש ביצים כוס וחצי מים (או חלב - לבלינצ'סים חלביים) כף שטוחה סוכר רבע כפית מלח לערבב היטב (רצוי על מטרף ביצים) להוסיף רבע כוס שמן חם (שחיממנו במחבת עליה נכיון את הבלינצ'סים) - או 50 גר' חמאה לשפוך מהבלילה למחבת החמה, לסובב כך שהבלילה תכסה את כל שטח המחבת. ברגע שמתחיל להזהיב בצדדים לתפוס את העלה ולהפוך (רצוי עם כף שטוחה מעץ). להמשיך בטיגון עוד שלוש שניות ולהוציא העלה. העלה הראשון בדר"כ יוצא קצת מעוך. במידה ושפכנו יותר מדי מהבלילה, אחרי שכיסינו את שטח המחבת - לשפוך את היתרה בחזרה לקערה של הבלילה. מקווה שמובן.
 
למעלה