פינה חדשה -
איש השבוע

Larik

New member
ברוכה הבאה לפורום

התשובה לשאלה שלך, מאוד ארוכה.
בקצרה אענה שאני לא מאמין בדת, אבל כן מאמין שקיים משהו שאנשים מתיחסים אליו בתור אלוהים.

וקצת יותר בהרחבה:
במהלך השנים הגעתי לתובנה קיום שלנו הוא רקורסיבי, המשמעות היא שהוא פועל ברמת המיקרו בדיוק כמו שהוא פועל ברמת המאקרו.
זאת אומרת שהתמונה הגדולה (היקום) פועלת באותה הצורה כמו התמונה הקטנה (בני האדם).
בני האדם הרי מורכבים מתאים, כל תא ותא זה יצור חי בפני עצמו.
התאים בעצמם למרות שהם יצורים חיים, אין להם תודעה מספיק מפותחת על מנת שהם בכלל יוכלו להבין מה זה הגוף האנושי.
למרות זאת, כל התאים ביחד יוצרים את הגוף האנושי, ולגוף האנושי יש תודעה שמאפשרת להתבונן בעולם ולהבין אותו בצורה יותר טובה מאשר תאים בודדים.
כך גם אנחנו האנשים, יוצרים מערכת שהיא יותר מורכבת מאיתנו שנקראת כדור הארץ (תאוריית גאיה), כדור הארץ בעיני, הוא יצור חי לכל דבר עם תודעה משלו.
כדור הארץ מהווה חלק ממערכת השמש, מערכת השמש מהווה חלק מהגלקסיה שלנו שביל החלב, ושביל החלב מהווה חלק מהיקום.
לכן בעיני ליקום יש תודעה.
התודעה הזו היא מה שאנשים מסוימים קוראים לו אלוהים, מה שאנשים אחרים (ואני) קוריאים לו "אחדות חסרת גבולות מוחלטת".

בכלמקרה, התשובה המורחבת היא גם רק חלק קטן ממה שאני יודע, אשמח להרחיב על זה עוד במידה ותרצו לקרא.

always say yes

New member
הגישה שלך

מעניינת, לא ציפיתי לתשובה כזאת.
לפי מה שאני יודעת התודעה של האדם באה לידי ביטוי בכח המחשבה שלו וברגשות שלו, הוא מבדיל בין הטוב לרע, יודע להרגיש חוסר ושלמות, יכול ליצור ולפתח תאוריות או חומרים, הוא בעל דעות ופחדים ואמונות
אבל התודעה של היקום, במה היא באה לידי ביטוי? מהי אותה אחדות?
אשמח שתרחיב קצת יותר

Larik

New member
בהרחבה

לגבי המסקנות שסיפרתי בתגובה המקורית, הגעתי בזכות עצמי עוד בשנת 2004 כשהייתי בן 19.
מאז יצא לי לדבר עם מספר אנשים שנתנו חיזוק להשקפת העולם שלי, כמו כן מצאתי גם ספרים שהרחיבו אותה, והיא תאמה להם כמו חלק בפאזל.
המושג " אחדות חסרת גבולות מוחלטת" זה מושג שמצאתי באחד מהספרים (My Big TOE), אני אוהב להשתמש במושג הזה כי הוא שונה מהמושג אלוהים.
בדרך כלל כשאומרים אלוהים, אז יש כאלה שמתארים לעצמם איש שיושב (ובארץ) בשמיים ושולט בכל מה שקורה בעולם, ונותנים לאלוהים תכונות אנושיות, למרות שהוא אינו אנושי בכלל.
כשהולכים לפי ההשקפה הזו, אלוהים בעצם יצר את היקום ואינו מהווה חלק ממנו.
בגלל זה הרבה יותר מתאים להשתמש במושג אחדות.
אבל בכל זאת מעכשיו אתייחס ל"אחדות חסרת גבולות מוחלטת" בתור אלוהים מטעמי נוחות.

אם היקום זה בעצם אלוהים, זאת אומרת שהוא יצר את עצמו.
אז אם היקום יצר את עצמו, לאיזה מטרה?
כידוע מטרת העל של כל דבר חי היא להתפתח, להתגלגל לצורת חיים יותר יעילה.
אז כמו שכבר רשמתי, כל הדברים פועלים בגדול בדיוק כמו שהם פועלים בקטן וההפך.
זאת אומרת שהמטרה של היקום דומה לצורות חיים אחרות, שזה בעצם לגדול ולהתפתח.

לפי המדע היקום נוצר באירוע שנקרא המפץ הגדול.
לפני המפץ הגדול היקום היה פשוט גוש קטן מאוד של אנרגיה אינסופית, ללא שום סדר או תכלית (תוהו ובהו).
אותו "גוש אנרגיה" זה בעצם ישות חיה בעלת תודעה (אלוהים). כל האינסופיות של היקום דחוסה לגודל שלא עולה על גודלו של כדור טניס.
לגוש בעל אנרגיה אינסופית, אין אפשרות לגדול או להתפתח, לכן הוא היה חייב להפוך את עצמו למשהו אחר (היקום).
לכן הגוש לקח את כל האנרגיה הזו שיש בו, והפך אותה לזמן ולחלל, אור וחושך.
הגוש התחיל להתרחב עד שהוא הפך להיות היקום, האנרגיה הפכה לחלל אינסופי ולחומר.
אם להשוות את זה לצורות חיים שאנחנו מכירים, ניתן להתייחס לגוש בתור זחל שהפך להיות פרפר. רק שהיקום מתפתח בזכות זה שהוא יוצר את עצמו.

המשך יבא....

always say yes

New member
אני חושבת

שהשאלה שלי יכולה לבוא רק מאדם מאמין
וכן אני מאמינה ושומרת על אורח חיים דתי
עם הרבה עליות וירידות
אבל זה לגמרי מחזק אותי בכל הדרך

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל

הללויה סוף סוף יש פה מישהי שגם יכולה להבין את ההיבטים הדתיים יהודיים שאני מביא הנה...
על אף שאני לא מקיים הכל כי מאוד קשה לי...עני יודע שיש בורא לעולם

בדרכי שלי אני מדבר איתו צוחק ורב איתו אבל תמיד תמיד איתו...

ידעתי כי את שומרת מצוות (כלומר תארתי לי רציתי תשובה ברורה שאכתוב את שכתבתי, לכן כבר הגבתי לך בדברי תורה קודם... )

ישר כח שבוע טוב ומבורך

always say yes

New member
חחחח

שמחה להיות פה כדי להבין
לא חייב לקיים הכל אפשר לקיים רק קצת, כל אחד בדרכו כי זה מאוד קשה בימינו ועוד יותר קשה כשרואים אנשים מלאי זימה ושחיתות שרודפים אחר הכבוד והכסף ומהדרים את ראשם בכיפה או שטריימל

עדיף לסגור מולם את העיניים ולהביט רק לשמיים ^^
טוב אבל זה כבר נושא בפני עצמו

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
נושא כאוב אכן...

לכשעצמי אני יודע לא להסתכל על אחרים..אני אוהב את התורה עצמה את החוכמה בה את האור שמביאה...מנסה להסביר לאנשים שזו תקופה של התגברות היצר הרע על הרוב....ומבין שכתוב גם שישנאו מקימי מצוות..ועוד מחבלי משיח ..בטח את מכירה :)

לכן משתדל לכופף ראש..לתת לרוח לעבור מעל....ולהמשיך באמונתי..."הנה אין עפלה בליבו ,וצדיק באמונתו יחיה" מקווה אני צוטטתי נכון..

בפורום אני מביא דברים מן העולם הזה..לשמחתי גם מתקבלים במעניינים...

מה טוב שיש אותך לדון בזאת ..חשתי לפעמים בודד פה מהבחינה הזו שלא ממש היה מי שיבין את הדברים האלה
שבוע טוב בשורות טובות

לי בא

New member
בוקר טוב

מה היית לוקח איתך לאי בודד ולמה?!
אם היית יכול לבחור כל אישה בעולם להתחתן איתה את מי היית בוחר?
שאלות שטחיות, אני יודעת...

Larik

New member
אי בודד

ש: מה היית לוקח איתך לאי בודד ולמה?!
הייתי לוקח פלאפון מסוג Galaxy S4 Active, מטען סולארי, ו SIM PREPAID עם חיבור לוויני.

ש: אם היית יכול לבחור כל אישה בעולם להתחתן איתה את מי היית בוחר?
בחורה בסגנון של Ashly Burch הידועה גם מערוץ הyoutube שלה hey ash whatcha playin
http://www.youtube.com/user/HAWPOfficial
בחורה קלילה כזו שחיה את החיים איך שהיא רוצה.

למעלה