לא קונה - זה לא מבודד רעשים כמו בטון,פשוט רוצים לחסוך כסף ומוכרים בלוף.
תלוי איך בונים. שים בין חיפויי הגבס צמר סלעים - והוא יבודד רעש.
הבניה הייתה יותר קלה - 2-3 קומות בדר"כ. שום דבר מסובך.
2-5 קומות, יש בזה הגיון תכנוני
האקסיומה קבעה ששטח לא בעיה, שההתיישבות תעבור לפריפריה.
אבל בפינוי-בינוי האקסיומה הפוכה: אנשים רוצים לגור בערים המצליחות, הרחבה שלהן מייצרת סיוט אורבני,
וצמיחתן לגובה היא הפתרון
יש כשל לוגי באקסיומה הזאת - כי כבר רואים שהריבוי מתכנס במקום להתבדר מעריכית,
ועדיין - בכל מדינה בעולם, רואים ממאז 1990 שהאינסלים בורחים מהפריפריה ומתמקדים בערים הגדולות.
אין יותר מידי מה לחסוך בחומרים כי הכל חומרים זולים - בניה מינימלית.
גם קבלן רציני שבונה ומשתמש בחומר הדליק בשביל לחסוך כמה פרוטות אח"כ לא מקבל עוד מכרזים.
זאת הטעות שלך - אתה חושב על הבנייה הקבלנית שהייתה מאפיין שנות ה90 והלאה
בשנות ה60-70, המדינה הייתה הקבלן. המדינה הריכוזית בחרה תכנון אחיד: בתים עם חומר דליק, בלי יסודות ושלד, ובנתה אותם כ"פס ייצור".
זה היה מאפיין-בניה בכל פרוייקטי הבנייה הסוציאליסטית בעולם: באימפריה הסובייטית, וגם בשיכונים במערב, שנבנו כפתרון בנייה אחיד שיראה להמונים שבניה בהכוונה ריכוזית זה הפתרון.
כן,
רק החלק התחתון(מתחת לביניין) בחוץ.
אלא שלרוב, אתה לא יכול להכניס פועלי-בניה ושרברבים לבית של השכן
אז יוצא שכל אחד מתקן לעצמו
"בגלל מסת הבטון הגדולה קצב פליטת הראדון בממ"ד גבוה פי 5 מאשר בחדר שהקיר שלו בנוי מבלוקים."
אבל זה - אותו בטון, שפולט אותו רעל, והפתרון הוא תמיד אותו פיתרון - פתח חלון
אני ביקשתי מהחשמלאי להביא את ההכי טוב ועדיין הביא משהו מפוקפק
זה לא באיכות של שנות ה 60/70
אני רוצה שיחזיק 20 שנה מינימום
נפלת על נוכל, שבטח עקץ אותך מכל כיוון. היית קונה בעצמך - והיו מוכרים לך מה שמחזיק מעמד
נכון אבל בתריסים של שנות ה 70 יש פחות בעיה - הם מחזיקים המון זמן
הם מחזיקים רק אם הם עומדים בצל
יש לי בדירה-להשכרה תריס-הזזה כזה שעומד בשמש, וזה סיוט.
כל פעם שמתחלף דייר צריך להגיע ולתקן (כי דיירים זה עם קשה, לתאם זמן תיקונים ולריב איתם זה סתם סיוט). השמש מחממת את הפלסטיק והוא הופך לפריך, ומתפורר
בשנות ה40-50 היו תריסי מתכת ירוקים שגרמו לבית להראות כמו בונקר - וגם אותם היה צריך לצבוע ולגרז
בתריס-סרט, יש פחות כשלים - לרוב הסרט שמתבלה. הפלסטיק עצמו כבר איכותי ועמיד בקרינה. מחזיק גם 40 שנה בשמש
תריס חשמלי אני לא מכיר