פינוקים של אמצשבוע

ladybug6

New member
פינוקים של אמצשבוע

אמש היתה ארוחת ערב משפחתית לרגל ביקור של מישהו ויצאנו משם עם שלל רב, שזה נפלא כי לא עשיתי קניות כבר איזה שבועיים והמקרר שלי ריק, ואין לי גם זמן/כח לבשל.
אז השלל איתו חזרנו היה:
אורז לבן
חורשט סבזי (תבשיל פרסי מהרבה עלים ירוקים מבושלים עם לימון פרסי ושעועית אדומה, כמובן ללא הבשר שיש במתכון המקורי)
פלפלים וקישואים ממולאים באורז וירקות
סלט סלק חמוץ מתוק
וגם נשארו פתיתים משלשום שאנחנו הכנו שאולי כדאי לעשות איתם משהו שלא ייזרקו..
ועדיין יש עוגת שוקולד מהסופ"ש


מה אוכלים אצלכם?
 
עברתי אצל הירקן השכונתי

והבאתי את אלה, מתכננת לרוקן אותם ולמלא בעדשים חומים, אזוקי ומאש ששריתי במים מאתמול ולבשל ברוטב שאני תוהה לגביו עדיין
 
שלב חמישי ואחרון

רוטב ולתנור
ברוטב עגבניות מרוסקות פסטו תוצרת בית ומעט סחוג תוצרת בית והרבה שום
 
ממה שנשאר מהמילוי טיגנתי פלאפלים

וממה שנשאר מהמושרים הכנתי סלט עם בצל מוקפץ רק להוריד חריפות ומלח גס
 

ladybug6

New member
וואווווו! זה נראה סוף

המעטפת שלהם נראית כ"כ פריכה שאני לא בטוחה שהייתי הורסת אותה עם רוטב אפילו, אבל אני מניחה שזה בשביל להעשיר את הטעמים.
 
זה יצא סופני

הרוטב שהיה מראש די סמיך נספג במעטפת ובחצילים, המילוי שמר על ארומת כוסברה וקיבל טקסטורה קציצתית
פשוט כיף
אכלנו עם אורז לבן ליד מה שלא קורה כאן הרבה
 
יש לפחות שניים

שמעקמים פנים כי אין חלבון מהחי בהרבה מן הארוחות
כשיש מעת לעת ביצים או מוצרי חלב עיזים ממחלבה מאד מסויימת הם מדגישים ששניצל זה לא מטופו או מפטריות...וזה שטעים זה לא מספיק.
ככה נולדות שיחות עומק עם הצמחונית הראשית ועם הבכור שאופה להפליא וקשה לו מאד מאד סוגיית החמאה אך בשר הוא מתקשה לאכול בשל מה שהוא כבר יודע על הדרך בה הגיע לצלחתו...
 

Gidi Shemer

New member
מיקי, גמלה בליבי החלטה

היות ואני כמעט תמיד מרייר נוכח הבישולים שלך והיות ובדיבורים לא צלחתי במאמציי להביאך קרוב יותר לצפון קרוליינה, החלטתי לעשות מעשה ולשנות את תבנית התגובות שלי לבישולייך.

בכל פעם, במקום לענות ולהגיד "זה נראה מאד טעים" אני פשוט אעלה שתיים-שלש תמונות שנלקחו בימים האחרונים מאזור מגוריי. לא תמונות מקצועיות, אבל אני מאמין שהן ידברו בזכות עצמן. את תעשי את מכלול השיקולים האישי שלך ואולי בשנה באה כעת חיה אזכה להמלצה מהשכנה לחצילים ממולאים ברוטב עגבניות ופסטו.

תמונה ראשונה
 

Gidi Shemer

New member
תמונה 2

אמנם לא צמחיה, אבל אחד ממאות הפרפרים שנחתו אצלנו החודש
 

Gidi Shemer

New member
ואחרון חביב להפעם

כדי להבין את עוצמת הירוק כדאי לפעמים לעשות zoom out. מרוב ירוק, ההרים הרחוקים נראים כבר כחולים.
 
זה מחלחל

אני מבטיחה לך
הישן לצידי מתבונן בירוק הזה שלך ויוצא משלוותו
הוא כיליד הנגב מעריך מאד את מה שיש לכם יום יום.
אנחנו עוד נפציע אצלכם , תן לנו זמן להתבשל בזה
 
למעלה