פינוקים של אמצשבוע

littlegem

New member
סלט פסטה קנוי מוכן כי נראה מעולה

עם כל מיני ירקות "על האש". כולם מעולים אבל הכי הכי דלעת(!) שאף פעם לא ניסיתי ועשה לי חשק לנסות. צריך לבשל אותה לפני?
 

Gidi Shemer

New member
אצלנו-שעורי בית

הגדולה אוטוטו עוזבת את הבית לשלב הבא בחיים (אוניברסיטה), אז הצלחתי סוף סוף לסחוב אותה למטבח כדי ללמוד לבשל דברים בסיסיים. השעור הפעם- קינואה בירקות. הנה הסיר בהתחלת הבישול.
 

Gidi Shemer

New member
בטח

אני מזהיב בשמן זית בצל ושום ועשבי תיבול טריים מהגינה, הכל קצוץ דק.
מוסיף קינואה, מערבב ומוסיף מים עד כיסוי (לא ממש מודד כוסות). מוסיף תיבול (מלח, פלפל, כורכום ואגוז מוסקט) וגזר מגורר, לפעמים גם עגבניה מרוסקת/קצוצה ומבשל (גם קישואים חתוכים לקוביות קטנות הולך מצויין). זה ייקח בערך 15-20 דקות.

הקינואה מוכנה כשיוצא מעין זנב לבן קטן מכל אחד מהגרגרים. זה לא שצריך לבדוק כל אחד אבל אפשר לראות כשרובם כבר הוציאו את הזנבון הקטן.
 
למעלה